Karim Rashid már több mint 3000 különleges alakú tárgyat tervezett, és körülbelül ugyanennyi díjat is nyert el kiállításokon. Műveit a világ számos múzeumában megtalálhatjuk. Stílusát "Blobizmus"-nak nevezik, ami röviden annyit takar: a világ, mint buborék.

Kerti szék

Ez a kerti bútor is hűen tükrözi a tervező stílusát. A meglepő formájú, tárcsaszerű szék első ránézésre azt a látszatot kelti, hogy lebeg a föld felett. Beleülve meg is győződhetünk erről a tulajdonságáról, ugyanis az üvegszálakból gyártott ülőalkalmatosság igen ruganyos, lágyan ringatja a testünket. Gömbölyded formájával minden ember megtalálja benne a legkényelmesebb pozíciót. Innovatív megjelenése miatt kitűnően passzol egy úszómedence szélére. Fehér, sárga vagy fekete színben kapható.

Karim Rashid design kerti széke

Könyvtámasz - Tudás a fejben

A kissé bizarr megjelenésű könyvtámasz, Karim Rashid saját fejének 3D-s ábrázolása. A szobor alapanyaga gumírozott kőgyanta. Kétféle színváltozatban kapható, fekete fej aranyszínű aggyal és a fehér színű fej rózsaszín belsővel.

Karim Rashid fej alakú design könyvtámasz

Szőnyeg

Bárhol is nyugodjon ez a szőnyeg, biztosak lehetünk benne, hogy magára vonzza a szobába érkezők  figyelmét. Szokatlan formával rendelkezik a szőnyeg, melyet a legjobb minőségű gyapjúfonalakból és természetes eredetű színekből kézi munkával készítettek el. Kapható kék, fehér és narancsszínű változatban.

Karim Rashid design szőnyeg

Karim Rashid design szőnyeg enteriőrben