2015 trendszíne a Marsala

Az, hogy ilyen sötét színt választottak összhangban van azzal a jóslattal, hogy idén a sötétebb falak hódítanak majd teret. A színszabványok területén szaktekintélynek tartott Pantone minden év végén kihirdeti a következő év vezető színét. A tavalyi lilás-rózsaszín orchidea és a tavalyelőtti smaragdzöld után most egy komorabb árnyalat, a barnásvöröses Marsala lett az év színe. Így várhatóan 2015-ben nem csak a női és férfi ruhák, a lakástextilek és a bútorok is ebbe, az elődjeinél jóval visszafogott színbe borulhatnak majd.

Marsala colour

„A burgundi és a barna között található Marsalának gazdag, földes színvilága van, ami egy olyan semleges, de más színekkel kontrasztos árnyalat, melyet kiválóan lehet alkalmazni a lakberendezésben is. A Marsala egy merészen hívogató, vakmerő szín, ami magabiztosságot és stabilitást nyújt, miközben táplálja a testet és a lelket. A robusztus borpárlathoz hasonlóan, amiről a nevét is kapta, a Marsala egy ízletes és kiadós étkezés gazdagságát foglalja magában, míg a szín vörösesbarna gyökerei egy kifinomult, természetes földközeli érzést keltenek" – mutatja be az uniszex árnyalatot a Pantone.

Marsala lett 2015 trendszíne a divatban is

 

Marsala a lakberendezés színe 2015-ben

Érdekes árnyalat, kíváncsiak leszünk a legelső divat termékekre melyek használni fogják a színt.  El tudjuk képzelni szőnyeg kiegészítő színe ként, de saját mintás szőnyeg esetén talán teljes egészében is. Sötétítőfüggönynek igazán kiváló árnyalat, elegáns is és a mintákat diszktéren kiemeli. 

Kanapé vagy fotel gyártók számára több lehetőséget tartogathat a divat árnyalat, hiszen a textúrák oly sok módon variálhatóak, a szín több arcát megtudják mutatni, s talán annak is megtetszhet akinek elsőre nem szimpatikus a színárnyalat.

Marsala színű lakástextil

Marsala színű szőnyeg

Marsala a 2015-ös év színe

Marsala színű konyhabútor

Marsala falszín

Marsala szín válogatás

Szöveg: Marczincsak Erika - lakberendező