Íme, itt vannak a jóslatok, ezek lesznek a menő trendek az új évben. A réz továbbra is divat marad, de talán ez lesz az utolsó év, s átmenetként a rézarany kiegészítők jönnek divatba. Ami biztos, hogy a meleg fémek iránti hóbort folytatódik.

Lépcső réz korláttal és réz lemez lapokkal

Réz lámpák design lámpák

Az USA-ban a bátrabb tulajdonosok visszanyúltak az 1970-es évek ízlésvilágához. Meleg színvilág, mustársárgák, finoman hangsúlyos vonalvezetés, amit kiegészítenek a merész minták és érdekes printek. Persze várható némi modern csavar a dologban, hiszen nem akarjuk viszontlátni a robusztus kényelmetlen darabokat. Inkább csak a hangulatot hozza majd magával az új trend.

Sárga fotel sötétkék falak

Úgy tűnik a kiemelt falak ideje leáldozik. Bevett szokás volt egy-egy falat kiemelni, fókuszpontokat létrehozni a szobában, esetleg a különböző funkciókat optikailag elválasztani. Mostantól a bátrabb lakástulajdonosoké a terep, akik mind a négy falat tapétázzák. A jóslat szerint megint divatosak lesznek a színes, mintás tapéták, ráadásul körbekerítik majd a tereket. Kiderül...

Marokkói tapéta a hálószobában

Sok olvasó nem szereti a sok fehér falat, fehér tereket - az ő idejük is elérkezett. Idén a sötétkék falak fognak teret hódítani a lakberendezésben.

Modern otthon kék fallal nappali

Sötétkék nappali fal

A szerkezet megmutatásának jegyében egyre népszerűbbek lesznek a csodaszép izzólámpák. Egyre több designer tervez szebbnél szebb darabokat mindenféle formában és méretben. Imádom őket!

Design izzólámpa beton foglalatban

Designer lámpabúra és különleges izzók

A konyhatrendekben két változás is várható, egyrészt kedveltté válik a szürke konyha design, másrészt végre elkezdjük majd kombinálni a különböző stílusú alsó és felső elemsorokat. Izgalmas évnek nézünk elébe és még szebb konyhákat fogunk tervezni! :) 

Konyhabútor Colombini Febal Studio

Trendi szürke konyhabútor

Ez a trend várható volt - még több integrált technológiával fogunk találkozni a lakberendezésben. Nem feltétlenül olyan extrákra gondolok, mint a tapsolásra legördülő redőny, hanem inkább igazán praktikus dolgokra, például a Google talk segítségével hanggal állítható termosztát, amihez csak egy okostelefon kell. 

Élő növények kerámia kaspóban és talpas virágtartón

Loft lakás otthon belső térrel

Minden modern technológia és új kütyü ellenére, továbbra is őrizni fogjuk a hagyományainkat. A klasszikusok nem mennek ki a divatból: a fa, a kerámia, az élő növény továbbra is szerves részei maradnak a lakberendezésnek és az életünknek. De úgy gondolom, ez így van rendjén!