Utopia beton hangfal

A HiFi iparban szerzett sok éves tapasztalatom után jött az inspiráció, hogy szeretném ezt a nyers anyagot felhasználni az audio termékek gyártásában is. A nagy gyártók mind az olcsó és könnyen használható anyagokat használják, mint például műanyag, mdf, vinyl. A végeredmény pedig nem más, mint az hogy millió ember otthonában ugyanolyan kinézetű fekete, olcsó téglatestek lesznek. Az UTOPIA név pont ez ellen szeretne menni és egyesével készült handmade hangfalakat létrehozni.

Utopia beton hangfal

Utopia beton hangfal

A koncepció nagyjából 1 évvel ezelőtt született és számtalan prototípuson keresztül sikerült eljutni az első hivatalos modellig, a Titan-ig. Ez egy all-in-one rendszer, amely egy sztereó konfiguráció, integrált erősítővel és vezeték nélküli Bluetooth aptX kapcsolattal. Bedugjuk a konnektorba és már élvezhetjük is kedvenc zenénket!

A különlegesség az, hogy minden egyes példánynak a beton anyagát egyesével keverem ki különböző kőzetekkel, pigmentekkel és ásványokkal. A végeredmény az egy leutánozhatatlan textúra és árnyalat, amely kizárólag egy otthon ékszere lesz.

Maga a beton - a megfelelő eljárással - tökéletes kabinetet tud biztosítani egy hangfalnak. A tömörségénél fogva a hangszórókból eredő rezonancia minimális lesz, tehát a hangzás nyersen és tisztán tudja elhagyni a testet, így egy szokatlanul színezetlen és részletgazdag karaktert kapunk.

Utopia beton hangfal

Az UTOPIA egy olyan közösséget alkot, amely a különleges, egyedi termékeket támogatja a tömeggyártott és unalmas klisék helyett. Az első széria az Indiegogo-n lesz elérhető.

Fotók: Matos Gergely

Őry Gedeon, Matos Gergely