Ezzel szakít minden tradicionális esztétikai és ikonográfiai megjelenítéssel.

Alessi jászol és figurák

Modern karácsonyi dekoráció

Holyhedrics - „Digitális tradíció” a szentség jegyében

A Holyhedrics dekorációs elemeit – a sorozat részét képező betlehemi szereplőket, tányérokat, bögréket és tálakat – a színek mozaikszerű elrendezése és a digitális ihletésű geometrikus minták emelik ki a sorból. A művészet és design határán fekvő, számos kultúra és népi hagyomány által inspirált különleges lakberendezési alkotások Dél-Amerikától Európán keresztül egészen Ázsiáig repítenek el egy fennkölt designkalandra.

Elena Salmistraro a betlehemi jelenetet egy rendhagyó művészi kompozícióban stilizálja, amely azon túl, hogy számos kulturális utalást ötvöz, az ünnep globális jellegét is hangsúlyozza. A sorozat elemei: porcelán jászolban fekvő kis Jézus, valamint Mária, József, ökör és szamár kézzel felvitt díszítésekkel és 24 karátos aranyból készült részletekkel. Mindezen szereplőkön felül a kollekció részét képezik a digitális motívumokkal ékesített tányérok, tálak és bögrék is.

Ökör és szamár figura

József és Mária a jászol mellett

Elena Salmistraro által tervezett kis Jézus

Betlehemi jászol a fa alá

Elena Salmistraro
Az olasz művész és tervezőnő milánói műtermét Angelo Stolival 2009-ben nyitotta meg, a designstúdió alapításától kezdve számos kreatív iparban tevékenykedő vállalattal működik együtt. Munkáit a részletekre való odafigyelés, a formák harmóniájára való törkvés és a költői vonalvezetés jellemzi, tárgyai kifejezőek és allegorikusak. Terveit számos nemzetközi kiállításon mutatták be. 2017-ben elnyerte a "Salone del Mobile Milano Award" "Best new designer" díját, nem sokkal később
pedig globális szinten kinevezték az olasz design nagykövetévé. 2018-ban a Brera Design District nagykövete címet is megkapta.

Elena Salmistraro olasz designer

„Jézus születéstörténetének és a lelkiséggel való kapcsolat elbeszélése, formába öntése nem egyszerű feladat. Épp ezért a legegyszerűbben próbáltam meg gondolkozni a jászolról, megfosztva azt minden felépítményétől, és térben megfogni azt, egy szoborszerű alkotás halmazaként. Pontosan ez a designkoncepció, amelyet a fényhez viszonyított szilárd térfogatok összességeként értelmeztem. Mindez némiképp kemény, szögletes, figurákat hozott létre, miközben a szentség „aurájával” is felruházta az objektumokat. Ez a fajta megvalósítási mód öntudatlanul is tökéletesen illeszkedett az ábrázolni kívánt szakrális témához. Innen ered a sokarcú tárgyak kollekciójának "Holyhedrics" névválasztása is, amely a "Holy" (szent) és a "Polyhedron" (poliéder) szavak játékos egyesülése.

A „szentséget” a szakrális művészetre jellemző aranydíszítések hangsúlyozzák, de az igazi különlegesség a pixeles elemek alkalmazása volt, amely egy digitális ihletésű, többszínű dekoráció formájában jelenik meg – ezeket a kollekció többi elemein, a bögréken, tálakon és tányérokon is használtam, amely azon túl, hogy a tárgyaknak kortárs arculatot adott, globális-multikulturális jelleget is kölcsönöz nekik az egység, az együttélés, a sokszínűség és a béke jegyében.” – meséli Elena Salmistraro az Alessinak tervezett karácsonyi sorozatáról.

Pixel mintás dekoráció az Alessitől

Alessi bögre

Mobili Mania
A fennállásának idén 25. évét ünneplő Mobili Mania elsősorban magas minőségű olasz designmárkák
kínálatával jelölte ki útját a hazai piacon, majd az elmúlt 10 évben, a felhasználói igényeket követve,
nyitott a dán designmárkák forgalmazása felé is. Vásárlóinak az aktuális trendeket képviselő friss
brandek, valamint a tradicionális és időtálló designszemlélettel rendelkező gyártók széles termékpalettáját kínálják.

A Mobili Mania az elmúlt 25 évben átgondoltan és következetesen építette fel azt a termékportfóliót, amely mára garantálja ügyfeleinek a magas minőséget és az elegánsan stílusos lakberendezési darabokat. 2021-ben belvárosi bemutatótermük megújult, így immár egy tágasabb és reprezentatívabb helyen fogadják bútor-, és kiegészítőkínálatunkkal ügyfeleiket – lakberendezőket, belsőépítészeket, építészeket, designrajongókat és a design szeretetével még csak ismerkedő vásárlókat. 

Mobili Mania Showroom

1132 Budapest, Victor Hugo utca 45.
info@mobilimania.hu
+36 1 321 7310
+36 30 991 0642
www.mobilimania.hu
www.facebook.com/MobiliMania
www.instagram.com/mobili_mania

Alessi
Az Alessi a világ egyik legnevesebb és legismertebb olasz kiegészítőgyártó cége, ami már az 1920-as
évektől kezdve a kiemelkedő minőségű termékeiről vált híressé. Az olasz design jeles képviselője
szorosan kapcsolódik a kulturális tradíciókhoz, miközben a tömegtermelés eszközeivel gyártott kézműves igényű tárgyaival a legmodernebb kortárs trendekben is megállja a helyét. Az Alessi 2006 óta három brand keretében forgalmazza termékeit. Az „ALESSI” csoportba tartoznak a nagy szériában gyártott, ugyanakkor kifogástalan minőségű designértékkel rendelkező tárgyak. Az „OFFICINA
ALESSI” termékirány a legkifinomultabb és leginnovatívabb kiegészítőket foglalja magában, amelyek
számos esetben limitált darabszámban kerülnek forgalomba. Az „A di ALESSI” almárka a szélesebb vásárlói réteghez szól, kedvezőbb árfekvéssel, bohókásabb termékportflióval.
“A valódi design megmozgatja az embereket, érzelmeket ad át, emlékeket idéz fel, meglep és szembe megy a konvencionális gondolkodásmódokkal.” – Alberto Alessi