Ismertette Marek Feltl, az IKEA régiós vezetője. A társaság a 3. áruházát májusban nyitja Soroksáron. Az IKEA csoport 28 országban 340 áruházzal van jelen. A kiemelkedő magyarországi eredmények megteremtik a lehetőséget a további beruházásokhoz. Tavaly mintegy 5 millióan mentek el az áruházakba, és 3 millióan vásároltak is. Az átlagos áruházi költés szintén emelkedett tavaly, 16.700 forint volt, ami 10 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A társaság teljes magyarországi bevételének 24%-a a konyhai bútorokból és kiegészítőkből származott, naponta átlagosan 15 konyhavásárlás történik a magyarországi IKEA áruházakban.

Ikea konyhabútor kép

Ikea konyhabútor kép

Ikea konyhabútor kép fekete

Ikea konyhabútor kép világosszürke

Árvai Eszter, a budaörsi áruház vezetője elmondta, hogy februárban elindították az online vásárlás tesztüzemét, ami a budaörsi áruházban személyes átvétellel fog működni. Nyáron pedig a házhoz szállítás is elindul, vidékre is. A termékek kiválasztása és online fizetése után kiválasztható az átvételi ideje, minimális rendelési érték nincs, a termékek 75-80 százaléka elérhető lesz így, az élő növények vagy a méteráru kivételével.

Szabó Ágnes, az idén nyíló soroksári áruház vezetője arról beszélt, hogy a csoport a régióban Magyarországon hajtja végre a legnagyobb fejlesztéseket. A közel 17 milliárd forintból megvalósuló új beruházás építése befejeződött, január óta a belső munkálatok zajlanak 34 ezer négyzetméteren. A nyitás májusban lesz.

Ikea Soroksár

MTI