Hoffer Ottó gondolatai a bolt megvalósulásáról: Mert az álmok valóra válnak…. ha követjük azt az utat, ami nincs kikövezve és mégis, állhatatosan sokat teszünk a megvalósulásért, persze a szerencséhez is sok szerencse kell. Hosszú, rögös út vezetett idáig és főleg rengeteg munka cégünk életében, de mind előbbre vitt bennünket ahhoz, hogy e neves-örömteli nap eljöhetett: megnyithatott a BoltOtti. 

BoltOtti Székesfehérvár

A székesfehérvári volt öttusa telep öltözőjéből és lovarda irodából „kastély” hangulatú kiállítóterem született az Otti Manufactura kézművesipari betonburkolatainak a felhasználásával és létrejött a BoltOtti Bemutatótermünk, ahol bemutatjuk manufaktúránk által készített beton burkolatainkat és a számtalan kiegészítő terméket. 

Otti falikút

Otti beltéri falburkolat

Köveink értékesítésén túl, tervezőink munkája és az álmok papírra vetése, külső- és belsőépítészeti tervek alakítása, realizálása zajlik itt, amiből építés és felújítás lesz. A durván egy évig zajló átalakítási munkálatok után mára egy különlegesen megkapó, rusztikus küllemű és belső tereiben is melegséget árasztó mediterrán hangulatú "alkotó és tervező műhely" jött létre. 

Rusztikus kövek beltérben

Kandallópárlány valódi kőből

A telek területe 6110 m2, amely mára már rendezett és parkosított, megszámlálhatatlan levendula tő, tiszafa, cserje, és virág díszíti. Saját készítésű burkolataink, térköveink, kerti kutak, virágládák díszítik az épület külső felületeit. A ház alapja nem több mint 150 m2, az emelettel együtt 305 m2. A külső falak burkolatán a sokféle ajtó-ablakkereten- párkányokon- lisztellókon, konzolokon és többféle kandallón  mutatjuk meg egy szeletét mindannak, amit a fehérvári gyárunkban állítunk elő. A boltba látogató érdeklődők, vásárlók ámulattal néznek körül, gyakran elhangzik kérdésük: „de szép kövek, honnan hozzák, Olaszországból.?” Vagy: éppen „ilyen hangulatra vágytam, az otthon melegét érzem a falak között.”

Lépcsőlapok, ajtókeretek kőből

Hatszögletű burkolatok kőből

Lépcsőlapok és lépcsőelemek egyedi magyar gyártásban

Kézműves termékeink gyártását hosszas fejlesztés előzte meg. Cégünk krónikája egy innovatív márka születésének és fejlődésének története Székesfehérvárott. Az Otti Manufactura termékeinek alapja az egyedileg kialakított, kifaragott speciális ősforma, melynek alapján készülnek a szilikon öntőformák. Ezekben a formákban készülnek fagyálló, szálerősített betontermékeink, gondos kézimunkával.
Termékeink tartós kvarcbeton anyagok, melyek stílusban is illeszkednek egymáshoz. Több, mint 170 féle színben készítünk burkolatot falra, padlóra, kertbe, lépcsőlapot, lisztellót, osztópárkányt, konzolt, dekorációs elemeket és kerti kutakat. Az egész egy összehangolt rendszer. Üzemeinkben sokféle szériaelem készül és bizonyos helyzetekben testreszabott egyedi formákkal, speciális technikai megoldásokkal segítjük ügyfeleinket terveik megvalósításában, otthonuk kialakításában. 

Kő kandallópárkány a bemutatóteremben

Színes és mintás klasszikus BoltOtti kövek

Színminták a bemutatóteremben

Nagy munkáink között szerepelnek önkormányzatok megbízásai, különös örömünkre most pl. az Aranybulla emlékmű terveiben és kivitelezésében kaptunk lehetőséget, de a püspöki palota előtt a burkolatban elhelyezett Szent István pecsét is a manufaktúránkban készült. Az Ereklyés Országzászló Emlékmű talpazatába fektetett 64 db vármegye címerpajzsai egyesével kifaragva és kiöntve betonból szintén a mi munkánk. A tihanyi bazalt tufa „hiteles” betonmásolata is nálunk található és a tihanyi pincészet felújításánál használtuk fel ezt a burkolatot. Ebben az esetben az eredeti kövekről vett gipszmásolat segítségével készültek a megfelelő öntősablonok. Készítünk egyedi dekorációt, címereket. Az egyik különleges darab a 30 db kőkockából összeálló Angyalos Magyar Címer, amely egy 2m x 2m-es burkolati vagy faliképet alkot. Egyéni megrendelőink mellett a pincészetek, borászatok, szállodák is jelen vannak megrendelőink között, de a Bory-Vár renovációs - felújítási munkálataiban is lelkesen vettünk részt. Európa országaiban körülbelül 2.500 munkánk található.

A BoltOtti külső falai

Miért érdemes ellátogatni hozzánk személyesen is?
A BoltOttiban nemcsak bemutató lapokra felépített burkolattal találkozhat, hanem valós környezetbe helyezve láthatja termékeink sokaságát, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy minél több inspiráló benyomást adjunk vásárlóink épülő otthonának kialakításához.

Kő térburkolatok

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com