A természet ajándékaként a színek csodálatos világában élhetünk, ám környezetünk vizuálisan észlelhető sajátosságai nem csupán hangulatunkat befolyásolják. A színek egészségünkre és életminőségünkre gyakorolt jótékony hatásait rengeteg tudományos vizsgálat igazolja, számos tanulmány született e témakörben. A kék szín például a teret tágasabbá varázsolja, feledteti a fájdalmas emlékeket és inspirálóan hat a káros szokások elhagyásában. Árnyalatai közül a tengerészkék a hűség és a megbízhatóság kifejezője.

Otti Manufactura beton színminták

A világoskék hatékonyan enyhíti az agresszivitást, nyugtat, elfogadóbbá tesz a nehézségekkel szemben és segíti gyógyulni érzelmi sebeinket. A vörös színt mindenki a szenvedéllyel azonosítja, mely az energia, a bátorság és a tetterő képviselője is egyben. A Feng Shui tanácsadók pedig ezzel az árnyalattal javasolják távol tartani a rossz energiákat a háztól. A sárga tisztaságot sugároz, enyhíti az aggodalmakat, a baljós és pesszimista képzeteket, ugyanakkor céltudatosságot, bátorságot kölcsönöz. A zöld a remény színe, nyugtató hatása annál inkább érvényesül, minél halványabb árnyalatban jelenik meg. Ezért is festik gyakran halványzöldre a kórtermek, orvosi váróhelyiségek falát. 

Egyedi kőburkolat tervezés

De milyen szín jut eszünkbe, ha a betonra gondolunk?

A szürkéről érdemes tudni, hogy nem csupán a feszültséget oldja, de csillapítja a szorongást és őszinte gondolatok kimondására sarkall. A fehér jelentősen feltuningolja borongós hangulatunkat egy komor, esős napon és jótékony befolyást gyakorol, ha átlépni készülünk önmagunk határait. De míg az építőipar jellemzően szürke és fehér cementet használ, addig az Otti Manufactura színes betontermékei a szivárvány 160 árnyalatában készülnek.

Kültéri burkolat szürke

Falburkolat Otti kővel

Szépen fugázott Otti kövek

Ugyanakkor a színes beton népszerűvé válását a térkő gyártás alapozta meg, különböző vasoxid pigmentek alkalmazásával. Hasonlóan az Otti kövekhez, melyek sorozatgyártását hosszas fejlesztés előzte meg. Az összetevők gondos kiválasztása, korszerű betontechnológia alkalmazása és kitartó kísérletezés vezetett a kreatív ötletek megvalósításához. A betontechnológus szakemberek közreműködésével kifejlesztett színes alapanyag valódi csodák előállítását teszi lehetővé. A technológia mellett a kreativitás, a széleskörű anyagismeret és tervezőink felkészültsége garantálják sokszínű termékeink különlegességét. Ezek közül kivételesen mutatósak a terrazzó és rekeszöntéses cementlapjaink számos egyedi mintázat, szín és szimbólum megjelenítésével.

Homlokzati kövek

Lépcsőlap

Az Otti Manufactura székesfehérvári bemutatótermében a színes kőlapokkal ízlésesen összehangolt, széles kínálattal várjuk a stílusos épületburkolás, beltéri és kültéri térdíszítés, valamint a hangulatos lakberendezés szerelemeseit. A megrendelő kívánságára megtervezzük álmai otthonát, épületét, vendéglátóhelyét. Kérdéseire felkészült munkatársaink válaszolnak, akik szakmai tanácsot és útmutatást nyújtanak elképzelései megvalósításához.

Vörös kerti kő

Járdakövek

Mintás Otti kő otthonokba

Csillag mintás kőburkolat

Hatszögletű burkolat több színben

Hexagon Otti kő

Konyha burkolata magyar gyártású kővel

Az Otti termékek kézműves jellegét fokozza és különleges összhatást eredményez, hogy a kiválasztott színminta szerint egyedileg öntött termékek megjelenésében árnyalatnyi eltérések mutatkozhatnak, ezért a képeken látható színek természetesen csupán támpontok. A pontos színskála az Otti Manufactura székesfehérvári bemutatótermében tekinthető meg. 

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027

www.facebook.com/ottiburkolat