De közel sem mindegy, milyen szakembert választasz. Olvass tovább és segítünk a végére járni a kérdésnek.

Első lépésként határozd meg a célod!

Az első lépés otthonod újragondolásában a konkrét célok meghatározása. Legyen szó teljeskörű lakberendezésről, új funkcionális elrendezésről vagy a zsúfoltság megszüntetéséről, a célok világos meghatározása elengedhetetlen. Ezzel a kiindulóponttal a lakberendező olyan utat mutathat, amely végül álmaid otthonához vezet.

Álomotthon lakberendezővel

Miben segíthet egy szakember?

  • (3D) látványtervek és műszaki rajzok készítése
  • Funkcionalitás, praktikum és design összehangolása
  • Színek meghatározása, stílus- és hangulattervezés
  • Helyiségek és terek komplett berendezése, dekorálása, világítási tervek előkészítése
  • Alapanyagok és egyéb kiegészítő elemek beszerzése
  • Tervek megvalósítása
  • Bármilyen kérdés megválaszolása, ami felmerül a folyamat során
  • Ezek mellett a folyamatos konzultáció és helyszíni jelenlét biztosítja, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

A jó lakberendező 3+1 alaptulajdonsága

Empátia és nyitottság

Az egyik leglényegesebb szempont, hogy a választott személy ne csak szakmai tudással, hanem megfelelő mértékű empátiával és nyitottsággal is rendelkezzen, hiszen így lesz eredményes a közös munka.

Rugalmasság

A szakembernek rugalmasnak kell lennie, hogy könnyen alkalmazkodjon az időközben felmerülő új ötletekhez és igényekhez. A helyiségeket úgy alakítja ki, hogy azok később is könnyen átrendezhetők legyenek, például egy gyerekszoba a gyermekek növekedésével arányosan változhasson.

Stílusérzék és szépérzék

Mindezek mellett fontos ismérve, hogy stílusérzékkel és átlagon felüli szépérzékkel rendelkezik. Pontosan tudja, milyen színeket és textúrákat kombináljon, hogy otthonod a lehető legstílusosabb és legotthonosabb legyen, miközben egyéniséged és életstílusod is megjelenik.

+1 Anyagismeret

Az imént említett készségek mellett természetesen az is nagyon fontos, hogy a lakberendező tisztában legyen a bútorok időtállóságával, minőségével, valamint az egyes darabok előnyeivel és hátrányaival is.

Kétszemélyes kanapé

Drága a lakberendező?

Sokan tartanak attól, hogy a lakberendezői szolgáltatások drágák, pedig egy jó szakember hosszútávon sokkal kifizetődőbb lehet. Nemcsak időt és energiát spórolhat meg neked, de a költségeket is csökkentheti. Az alapos tervezés révén elkerülhetők az utólagos változtatások költségei, kapcsolatrendszere révén pedig akár kedvezményeket is biztosíthat neked.

Hálószoba nőies klasszikus berendezéssel

Lakástervezés, felújítás során talán az egyik legfontosabb kritérium, hogy az átalakítás minőségi legyen és hosszútávon illeszkedjen az igényeidhez. Épp ezért kellő tájékozottsággal és bizalommal kell kiválasztanod azt a szakembert, aki segít álmaid megvalósításában. 
A DODO Studioban profi, tapasztalt szakemberek segítenek neked álmaid otthonának megvalósításában a tanácsadástól kezdve egészen a lakberendezési tervezésig

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem és webshop

1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint

www.dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva