Boldogan merülhetünk el a szórakoztató társasjátékok egyikébe, mint például a sakkban vagy a backgammonban, ha van egy általunk készített játékasztalunk amire még büszkék is lehetünk.

Egyedi játékasztal készítése teraszra vagy kertbe

Ezeket az egyszerű asztalokat amelyeket játékasztallá alakítunk akár újonnan is megvehetjük, de egy-egy tökéletes példányra akár lomtalanításkor is rálelhetünk. Ami a legpraktikusabb a mostani ötletünkben, hogy nincs szükségünk játékonként egy-egy asztalra, viszont meg kell hoznunk azt az áldozatot, hogy az asztal lapját kifűrészeljük a helyéről, hogy alkalom adtán az adott játékkal rendelkező oldalra tudjuk azt fordítani. A játékfelületek elkészítése csupán némi kézügyességet igényel, illetve fűrészt, ragasztót, vonalzót, és öntapadós tapétát. ( ha elég számunkra egy játék például csak sakkozni szeretünk vagy a malom a kedvencünk akkor nincs szükség a fűrészelésre sem )

Fafelület festése hengerrel

Tartóléc ragasztása

Asztalosmunka

Sakkasztal készítése házilag

Fessük le az asztallap felületét a nekünk tetsző színárnyalattal, majd míg az szárad, ragasszunk az asztal aljára egy tartólécet, ami megtartja majd a játékfelületet. Ha nem bízunk az egyszerű ragasztókban, akkor csavarozzuk a léceket az asztalhoz. Ha minden passzol, akkor nekiláthatunk a méricskélésnek, és a ragasztásoknak. Vonjuk be az asztallapot egy fehér öntapadós tapétával, amelyből aztán a megfelelő helyről kivágjuk a 6x6 cm-es négyzeteket. Ha mindent jól mértünk le, akkor hamarosan egy hatalmas felületű sakktáblával rendelkezünk, amelyhez már csak a bábuk hiányoznak. Jó játékot!