Legújabb csináld magad cikkünkben olyan ötleteket válogattunk felnőttek és gyerekek részére, amikkel a gyerekszobába, a saját szobájukba készíthetnek dekoratív kiegészítőket. Az alapanyagok beszerzéséhez is van egy jó tippünk, mert itt nagyon kedvező áron, ráadásul házhoz szállítással könnyedén beszerezhetitek a nélkülözhetetlen kellékeket. A Vértespapír webáruház egész honlapján, de a jobb oldalon található Iskola, Hobby Kreatív menüpontjában széles választékát találjátok a jobbnál-jobb kiegészítőknek, amivel nekiláthattok a színes és látványos dekoráció elkészítéséhez.

Bagoly figura papírból

Hozzávalók: Színes papírok, Kartonpapír, Ragasztó, Olló, cellux esetleg zsineg vagy formalyukasztó

Elkészítés:

Vágjuk ki az alap bagolyformát egy erősebb kartonpapírból! Készítsük elő színes papírból az alapformára elképzelt szárny-, szem-, orr-, lábformákat! Rendezzük el, és ragasszuk fel a kartonpapírra a kisebb darabokat! Ha többféle színt használunk és aprólékosan kidolgozzuk a részleteket, a figuránk még érdekesebb lesz. A leghangsúlyosabb rész a bagoly szeme, ezért ezt külön tervezzük meg. Ha szeretnénk térben is lelógatni, akkor a bagolyhoz még zsineget is kell erősítenünk.

Papír bagoly gyerekszoba dekoráció

Zászlófüzér papírból

Látványos szobai dekoráció a gyerkőcök szobájába, de babaszobába is jól használható, sőt akár partikellék is lehet. Kis méretben elkészítve akár ajándékcsomagokat is díszíthetünk vele.

Hozzávalók: Színes papírok vagy kartonpapír, Ragasztó, Olló, Zsineg

Elkészítés:

Először is tervezzük meg mekkora hosszúságú füzért szeretnénk és hova. Számoljuk hozzá, hogy a füzér nem feszített változatban lesz felapplikálva, így ezt a pluszt is adjuk hozzá az eredeti mérethez. A zászlófüzér készítésekor is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Lehetnek egyformák a háromszögek, váltakozhat a méretük, készülhet vékonyabb vagy vastagabb papírból. Az egyszínű változatokra további mintákat vághatunk ki eltérő színű lapokból. Kivághatunk dupla háromszögeket, melyeket meghajtva a zsinegre ragasztunk, de választhatjuk azt a megoldást is, hogy a háromszög rövidebb éléből hajtunk rá a zsinegre és csak ott ragasztjuk össze. Aki meg nem akar küzdeni vele annak készen is tudunk ajánlani party zászlókat itt.

Papír zászlófüzér

Íróasztali tároló doboz becsomagolása

Hozzávalók: Színes papírok, Ragasztó, Olló (akár balkezes olló is ) vonalzó, ragasztószalag, dekortapasz,
csomagolópapír

A gyerekek íróasztalán sokszor nagy a felfordulás, és mindig jól jön egy tároló, rendszerező dobozka, amibe a sok apróságot összegyűjthetjük. Színes papírokkal könnyedén becsomagolhatjuk a meglévő tárolónkat, de kisebb, elsősorban papírdobozokat vagy cipős dobozokat is becsomagolhatunk és dekorálhatunk. A lényeg itt a teljes fedés, így először meg kell néznünk, hogy a kiválasztott színes papírlap mekkora felületet fog lefedni. Külön számoljunk a dobozfedő méreteivel is. Ha nem akarjuk, hogy átüssön a papíron a folyékony ragasztó, akkor kiegészítésként ragasztószalagot is használhatunk ahol ez lehetséges és nem látszik. Ha pedig látszana, jöhet a dekortapasz. A beburkolt dobozra további dekorációt készíthetünk akár egy bagoly is kerülhet rá kis méretben, amit a cikkünk elején már bemutattunk.

Becsomagolt dobozban

Képkeret díszítési tippek

Hozzávalók: Színes papírok, Kartonpapír, Ragasztó, Olló, Dekortapasz, képkeret, festék, színes ceruza, filctoll, ragasztható matricák, csillámpor, égethető gyurma

Meglévő képkereteinket feldobhatjuk új dekorelemekkel. Egyszerűen ragaszthatunk rájuk apró kiegészítőket, például papírpillangókat, kagylóhéjakat, papírvirágokat is. Ha a képkerettel egyáltalán nem vagyunk megelégedve, akkor válasszunk színes és mintás dekortapaszt, amivel gyorsan új köntöst varázsolhatunk a képkeretünknek. Keményebb kartonlap segítségével a régi keretre újat is ragaszthatunk. Már a hullámkarton felület is érdekes megoldás lehet, amit kedvünkre festhetünk. A Vértespapír webáruházban kész nyers színű kereteket is vásárolhatunk, amik decoupage technikával is megújíthatók.

Papír alapanyag kerek képkerethez

Színes képkeret dekorációhoz

Papírvirág dekoráció

Hozzávalók: Színes papírok, Kartonpapír, Krepp-papír, Ragasztó, Olló, vonalzó

Elsősorban a lányok kedvenc tevékenysége lesz, és virágok ezreit fogják vég nélkül gyártani. Talán a papírvirág elkészítése egy kicsit nehezebb feladat mint az előbb felsoroltak, így a mellékelt képeken érdemes az egyes elkészítési fázisokat nyomon követni. A papírvirág egy igazán univerzális dekorációs elem. A szálas változatok a vázában is jópofák, de ragasztószalaggal ragaszthatjuk bútorokra is. A virágok szintén készülhetnek füzér formában, amit a lámpáról is lelógathatunk, vagy az ajtó, ágy fölé applikálhatunk.

Csináld magad virágdekoráció

Tulajdonképpen ezerféle dolgot javasolhattunk volna még, mert a fantázia és a www.vertespapir.hu találkozása úgy tűnik, nem ismer határokat. Ha valaki megcsinálta az ajánlottakat vagy csinált már hasonlót pláne, ha az alapanyagok a Vértespapírtól vannak küldje be nekünk e-mailen vagy a cég Facebook oldalára.

Vértespapír webáruház

www.vertespapir.hu