Budapesti panellakás

A most oly divatos látszóbeton felületet nem is lehetne jobban elővarázsolni mint egy panellakásban, ahol eleve az építőelemek tömör vasbetonból készültek. Csak le kell csupaszítani a falakat és máris elénk tárul a szürke, lyukacsos struktúra.

Csap Viktor építész egy teljesen szokványos 50 m2-es lakótelepi lakásból szerette volna a legtöbbet kihozni. A 2013-ban elkészült lakás több ponton is alaposan átalakult. Terek összenyitásával és üvegfalak alkalmazásával tágasabb és világosabb lett az egész lakás. Üvegfal került a konyhát a hálószobától elválasztó helyiségek közé, és a fürdőszoba-wc is bevállalósan átlátszó lett. A panel jegyeket sikerült teljesen eltüntetni. Az étkező helyére egy nagy gardróbszekrény került, az étkező pedig a nappalival került egy légtérbe. A modern és fiatalos stílust  design bútorokkal és kortárs festményekkel koronázták meg. A tolóajtóval szerelt erkényen a padra ülve ízléses környezetben fogyaszthatjuk el a kávénkat.

Csap Viktor panellakás üvegfallal modern konyhabútorral

Konyha és hálószoba panellakás modern lakberendezéssel

Teljesen elbontották a konyha és a hálószoba közötti válaszfalat. Ritkán kerül ez a két funkció ilyen kapcsolatba. A modern konyhabútor munkalapja egy kis reggeliző felületben folytatódik.

Hálószoba kortárs festményekkel

WC üvegfal mögött panellakásban

Átlátszó fürdőszoba panellakásban Csap Viktor

Teljesen beláthatunk a fürdőbe és wc-be?? Na de.... Igen a kérdés jogos. A fürdőben a vízcsöveket a dobogóban vezették el.

Látszóbeton felület panellakásban

Az étkezősarokban az oldalfalat is lecsupaszították, betonra vetkőztették :)

Felújított panellakás modern

50 m2 panel átalakítási terv

50 m2 panel átalakítási terv fürdőszoba falnézet

Az előtte állapotok amik véglegesen eltűntek...

Lakótelepi lakás előtte állapot

Lakótelepi lakás előtte állapot

Lakótelepi lakás előtte állapot

Kivitelezés: Etna Kft. --- Fotó: Barbay Csaba / FlashbackPhoto --- FEstmények: Everybody Needs Art
Székek: VakumDesign --- Az étkezőasztalt Csap Viktor tervezte @Studio Arkitekter --- Designer asszisztens Mészáros András

STUDIO ARKITEKTER

www.studioarkitekter.com

Studio Arkitekter Budapest