Villa Toszkána dombjain

Rusztikus kőház Toszkánában

Ebben a 18. században épült villában a tulajdonosok igyekeztek minden régi holmit, építészeti elemet megtartani, de azokat kiegészítették a mai kor igényeinek megfelelő berendezésekkel. Az építőanyagokat a maguk rusztikus mivoltában kívánták meghagyni, és hasonló stílust alkalmaztak a továbbiakban is. A színek kiválasztásában a földszínek domináltak.

A körítőfalak nincsenek bevakolva, így a legtöbb helyen kívülről és belülről is láttatni engedik a nyers köveket. A konyhában a konyhasziget natúr fa pultja, a nappaliban a meztelen mennyezeti fagerendák és a kandallópárkány is vonzza a tekintetet. Nagy hangsúlyt helyeztek a míves, gyakran helyi mesterek által készített fabútorok, a különleges, kézzel festett csempe megóvására, amit a konyhában a tűzhely felett láthatunk. A mediterrán kőburkolatok valóságos tárházát nyújtja ez az épület mind kint, mind bent. A fürdőszobában mozaikcsempével és különleges egymedencés dupla mosdóval találkozunk.

Olasz mediterrán lakberendezés

Rusztikus olasz konyha festett falicsempe

A rusztikus burkolólapok látványát süppedős, kárpitozott ülőbútorok, a hatalmas kandalló és az óriási, párnákkal bélelt franciaágy ellensúlyozza. Az ágyat kovácsoltvas baldachin tartó keretezi. A háló érdekessége a kitekintőablak, ami becsalogatja a napsugarakat az antik íróasztalra és ahonnan csodálatos kilátás nyílik az olajfa ligetekre és szőlőültetvényekre.

Kovácsoltvas baldachin tartó mediterrán villában

Modern fürdőszoba szürke mozaikkal

Mediterrán medencepart

A hátsó kertben levendulákkal és ciprusokkal övezett teraszt találunk óriási medencével, ahonnan egész nap megcsodálható a dimbes-dombos toszkán táj és növényzet.

Rusztikus mediterrán kőház Firenze mellett

Szerző: Bartha Nóra