ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR

A nagyközönség körében jól ismert és népszerű, ugyanakkor a szakmának is kihagyhatatlan eseményt jelentő építőipari kiállítások új koncepcióját valósítja meg a HUNGEXPO az idei kiállítás csokrával.  A szervezők - partnereik és a közönség igényeit is szem előtt tartva, három év fokozatos átalakításával - most olyan átfogó rendezvényt kínálnak a szakmának és a vásárlóknak, ahol az alapoktól a gépészeten át a lakásbelső kialakításához és a kert rendezéséhez szükséges eszközökig, mindent egy helyen találhatnak meg az érdeklődők.

A Budapesti Vásárközpontban 18 ország több mint 500 kiállítója 19.000 m2–en mutatkozik be. A hazaiak mellett Ausztria, Horvátország, Csehország, Németország, Görögország, India, Olaszország, Mongólia, Pakisztán, Lengyelország, Románia, Szlovákia, az Egyesült Királyság, Törökország, Észak-Korea, Litvánia és Szlovénia cégei állítanak ki. Ausztria, Lengyelország és Horvátország nemzeti kollektív standon jelenik meg.

Szakmai nyitás

Április 10-12-én – a szakmai napokon - zsúfolt programra számíthatnak az építőipari ágazatok képviselői és a piaci szakemberek. Az öt kiállítást összesen több mint 50 különböző témájú előadás, gyakorlati bemutató kíséri.

Tematikus napok

A koncentrált szakmaiság jegyében tematikus napok várják az érdeklődőket. Április 10. a megújuló energia napja,  április 11. az  épületvillamosság és épületgépészet, április 12. a tetőfedők,  április 13. pedig a nyílászárók napja lesz.

Tartalmas kiállítások

A CONSTRUMA és HUNGAROTHERM - a hagyományos építőipari, épületgépészeti szakmák csúcsrendezvényei - mellett az OTTHONDesign a belsőépítészek, formatervezők, design szakemberek, lakberendezők, legmagasabb szintű szakmai fóruma lett. A RENEO-n, – a megújuló energiák kiállításán - együtt szerepelnek majd az épületenergetika és a településenergetika kiállítói. Az URB:ICON az ingatlanpiaci és az önkormányzatok átfogó projektekben gondolkodó szakembereinek kínál lehetőségeket. A szintén újdonságnak számító CONSTRUMA KERT a legújabb európai kertépítési trendeket, kertészeti eszközöket mutatja be, s ezúttal a különleges japán kertápolásból is ízelítőt ad.

A belépőjegy mindegyik kiállításra érvényes, s több kedvezményt - online jegyvásárlási lehetőséget, vasárnapi jegyet, családi jegyet - is nyújt a HUNGEXPO. A részletes programról és a kedvezményekről tájékoztatást találnak a kiállítások honlapján.

Ünnepélyes megnyitó, díjazottak

A hivatalos megnyitó április 10-én, 14 órakor a Budapesti Vásárközpont „A” pavilonjának színpadán Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár nyitja meg, s az ünnepélyes megnyitón adják át a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM díjakat. A CONSTRUMAKERT külön megnyitója április 11-én, 15.00 órakor lesz a „C” pavilonban. A kertet megnyitja Yamamoto Tadamicsi, japán nagykövet.
ÁTFOGÓ PIACI KÖRKÉP, TARTALMAS PROGRAMOK

A CONSTRUMA FRONTÁL nyílászáró, DACH-TECH tetőfedés, bádogosipar és az INTER-ISOLA szigetelés, homlokzatépítés betétkiállításai a Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” pavilonjában kaptak helyet. A bemutatót rendkívül gazdag konferencia program kíséri. Köztük a legtöbb a Magyar Építész Kamara, illetve Magyar Mérnöki Kamara tagjainak kreditpontos rendezvény, ahogy a kiállítás látogatása is egy kredit pontot jelent. A többi között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében április 10-én kerül sor a Közép Európai Kezdeményezés üzleti fórumára, a lengyel nagykövetség április 11-én szervez konferenciát és üzletember találkozót.

HUNGAROTHERM

A HUNGAROTHERM nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás minden második évben kapcsolódik a CONSTRUMÁ-hoz. Az idei HUNGAROTHERM új témakörökkel egészül ki: ezúttal a környezetvédelem és a megújuló energiák témakörei kapnak bemutatkozási lehetőséget a D pavilonban.

Az idén először 2 napos WILO épületenergetikai konferenciát szervez a cég 4 szekcióban (épületenergetika, fűtéstechnika, légtechnika, épületautomatizálás). A Magyar Energetikai Társaság kihelyezett interaktív műhelyt működtet. Településenergetikai körkép, és a RENEO megújuló energia konferenciája is szerepel a programban. Ezen kívül független energetikai tanácsadás, „Energy Efficiency” címmel plakáttervező tárlat is lesz a „D” pavilonban.

Carbon-semleges RENEO, a megújuló energiák szakkiállítása

A RENEO-n, a megújuló energiák felhasználásával történő fejlesztés lehetőségeiről, az előadások mellett gyakorlati bemutatót megtekinthet a közönség a „nulla energiafelhasználású” ház mellett üzemelő technológiai bemutató szigeten.

Egyre több létesítmény, vállalkozás, rendezvény igyekszik piaci előnyt és reputációt kovácsolni abból, hogy karbon-semlegessé teszi magát. A mezőnyhöz csatlakozott a RENEO is. Karbon-semlegessé úgy válhat egy gazdasági szereplő, ha kellő mennyiségű CO2-megkötést szervez az általa kibocsátott üvegházgázok semlegesítésére, így csökkentve tevékenysége ökológiai lábnyomát. A szakkiállítást az Arttree Production Kft. segítségével karbon-semlegesítettük.

Az elvégzett kalkulációk alapján a rendezvény karbon-lábnyoma 42 tonna CO2, ennek a kibocsátásnak az ellentételezésére 42 db karbon kredit felhasználásával, az észak-nyugat kínai Urumchi tartományban található Xinjiang Dabancheng Sanchang szélerőmű projekt működési költségéhez való hozzájárulással történt.

URB:ICON – a településfejlesztésért

A 2. URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár keretében a HUNGEXPO Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, lehetőséget kínál a magyar – és más közép-kelet-európai – önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek,vagy tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására. Polgármester Akadémia, Település energetikai körkép, műemlék felújítás is szerepel az URB:ICON idei programjában.

OTTHONDesign kiállítás – „Tervezzen otthont nálunk!” –

Az OTTHONDesign kiállítás a tavalyi sikeres debütálás után immár második alkalommal kerül megrendezésre a CONSTRUMA csoport részeként. A kiállítás az otthonteremtés eszközeinek és kellékeinek legszélesebb választékát nyújtja: bútor (konyhabútor gyártók), konyhatechnológia, háztartási nagygépek, fürdőszoba, wellness, kandalló, hideg és meleg burkolatok, világítástechnika. A termékkínálaton kívül Design Konferencia, konyhatechnológiai workshop, vendéglátóhelyek belsőépítészetről szóló esettanulmányok elemzői várják a szakembereket.

Az OTTHONDesign-hoz kapcsolódva a tavalyi kedvező fogadtatás után, a Hungexpo idén is lehetőséget ad fiatal magyar tervezőknek alkotásaik kiállítására a G pavilonban.

A hazai bútor- és berendezési tárgy-tervezés olyan újdonságai kerültek a Designterminal együttműködésével kiválasztásra, amelyek méltán számíthatnak mind a szakmai, mind a széles nagyközönség érdeklődésére.

Falburkolatok, faliórák, világítótestek, íróasztalok, ülőalkalmatosságok, komódok és polcok találhatók az idei kínálatban, amelyek megjelenésükben híven tükrözik az aktuális irányzatokat: a letisztult formák és finom kidolgozások csakúgy tetten érhetők, mint a természetes anyagok szinte nyers formájukban, de újszerű felhasználásban. Az újraértelmezés, mint alkotó erő, a design világában mindig is jelen volt, de napjainkra már a korszerű gondolkodásmód részévé is vált.

A MAGYAR DESIGN standhoz kapcsolódva a Medence Csoport kézzelfoghatóan is példát mutat erre a szemléletre, ugyanis kiállításukon a látogatók nemcsak megtekinthetik a tervezők alkotásait, hanem maguk is készíthetnek használati tárgyakat, természetesen újrahasznosítással. A design szóban is jelen lesz, április 10-én, szerdán szakmai konferenciának és kerekasztal beszélgetésnek ad helyet a G pavilon konferenciaterme, alkalmat teremtve a szakma képviselőinek a találkozásra és az eszmecserére.

A jövő konyhája

A közönség megismerkedhet a tervezők legmerészebb elképzeléseivel, a legmodernebb design és technológia együttesével, egyedi és formatervezett bútorokkal. Ez segítséget jelenthet, hogy új elképzelések mentén tudják otthonukat átalakítani. A bemutatóhoz előadások is kapcsolódnak.

Fiatal ODOO alkotók a CONSTRUMÁN

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "Odooproject" néven ismerté vált szolárházát, amellyel szeptemberben a madridi Solar Decathlon Europe nemzetközi versenyen sikeresen szerepeltek, hazahozták és ismét felépítették a BME területén.

Hazánkból első alkalommal jutottak ki egyetemi hallgatók a rangos megmérettetésre, amelyen többek közt a mérnöki konstrukciók, energiahatékonyság és fenntarthatóság szempontjából értékelték a pályaműveket. Hetven diák közel két évig dolgozott a házon, amely számos innovatív megoldásának köszönhetően két-háromszor annyi energiát képes termelni, mint amennyit fogyaszt. Az érdeklődő látogatók a MElektrotechnikai Egyesület Standján személyesen is találkozhatnak az alkotókkal.

Lakberendezési tanácsadás

A Lakberendezők Országos Szövetsége ezúttal is ingyenes tanácsadással várja a látogatókat. A központi téma ezúttal a fürdőszoba és a konyha berendezése lesz.

CONSTRUMA kert japán különlegességekkel

A Vásárközpont „C” pavilonját betöltő CONSTRUMA kert egyik dísze lesz a japán bemutató. A Kert-et Yamamoto Tadamicsi, Japán budapesti nagykövete nyitja meg. A legújabb hazai kertépítési trendek mellett a távol-keleti ország világhírű bonsai művészetét is megismerhetik a látogatók. Tervezett „kerti” programok:

  • V. Magyar Kertépítő Verseny és Show – a térség legkreatívabb kerttervezőinek és kertépítőinek megmérettetése Közép-Kelet Európa egyedülálló szakmai rendezvénye a MAKEOSZ szervezésében.
  • Green City Nemzetközi Konferencia – Zöld a városban Fenntartható település, a magyar települések zöldítésének lehetőségei és aktuális problémái a MAKEOSZ, ZÉOSZ, MÉK Táj- és kertépítészeti Tagozat, Magyar Tájépítészek Szövetsége és a MÖFÖSZ, összefogásában.
  • Az Egyetemi Bonsai Klub fennállásának 30. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciával egybekötött jubileumi kiállítás kerül megrendezésre.
  • Zöldtetőépítők Országos Szövetsége: zöldtető építési gyakorlati bemutató és szakmai előadás.
  • Látványos japánkert, amelyhez kapcsolódóan a téma iránt érdeklődő szakemberek magas színvonalú előadások keretében ismerhetik meg az autentikus japán kertkultúrát és annak szerepét a távol keleti ország lakói körében és ennek Magyarországi gyakorlatát és lehetőségeit.
  • Növényvásárlási lehetőség!

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Szakmai napok:     2013. április 10-12. 9,00 - 18,00
Közönség napok:    2013. április 13. 9,00 - 18,00; április 14. 9,00 - 17,00

BEJÁRAT: I., II. III. kapu

JEGYEK:

 

helyszínen

online

Szakmai belépőjegy (ápr. 10-12.)

3.500 Ft

3.000 Ft

Közönségnapi belépőjegy (ápr. 13.)

1.900 Ft

1.500 Ft

Vasárnapi belépőjegy (ápr. 14.)

1.300 Ft

1.000 Ft

Családi belépőjegy (ápr. 13-14.)
   (2 felnőtt + 2 14 alatti gyerek)

4.000 Ft

 

Nyugdíjas- és diákjegy (ápr. 13-14..)
   (igazolvány felmutatása esetén)

1.300 Ft

 

Csoportos diákjegy (ápr. 12.)
   (10 fő feletti diákcsoportok részére)

1.200 Ft

 

Budapest X. kerületi lakos
   (lakcímkártya felmutatásával)

500 Ft

 

Online jegyet nem lehet visszaváltani! Belépőjegy OTP SZÉP Kártyával  is váltható.

A megváltott belépőjegyek az összes egy időben zajló kiállításra érvényesek

A KIÁLLÍTÁSOK KONFERENCIA PROGRAMJA

A Magyar Építész Kamara a kiállítás megtekintéséért járó 1 kreditpontot az „A” pavilon 208/A standján adja ki.

A konferenciák meghallgatásáért járó kreditpont igazolásokat (aminek már van kreditpontja, és nem az Expo Hotelben zajlik) 3 helyszínen adják ki: az I és III. kapunál levő Fogadócsarnokban, valamint az „A” pavilon 301/c  Konferencia kreditpont igazolás standon, amennyiben az előírt időt letöltötték az adott konferencián.

Utólagosan (postán) az igazolás kiadásra nincs lehetőség!

Construma és OtthonDesign kiállítás 2013

Construma Szakmai Programok 

ÁPRILIS 10. (SZERDA) – MEGÚJULÓ ENERGIÁK NAPJA

9:00 – 15:00      Az építőgépesítés emelőgépei

Helyszín:              B pavilon Médiaterem

Szervező:             Építőgépész Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉGÉVOSZ)

Kredit:                  MMK 1 pont

09:30 – 13:30    Műemlék jellegű és városképi jelentőségű homlokzatok ablakainak korszerű felújítása

Helyszín:               K Konferenciaközpont Kék terem

Szervező:              Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), MATA Magyar Ajtó-Ablak

                            Egyesület

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

10:00 –14:30     Társasházi Háztartás konferenciája

                            Társasházak homlokzatán elhelyezett tárgyakkal, berendezésekkel kapcsolatos jogi és műszaki problémák

Helyszín:               E épület Tükör terem

Szervező:             Társasházi Háztartás               

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

10:00 – 16:00    Green City – Építsünk zölddel!

Helyszín:               K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező:              Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., Magyar Kertépítők Országos

Szövetsége           (MAKEOSZ)

Kredit:                  MMK akkreditáció folyamatban

11:00 – 15:00    Korszerű épülethéjak, sok szempontú minőség

Helyszín:               Expo Hotel Congress terem

Szervező:              ALUTA Egyesület és Klaszter

Kredit:                  MÉK 1 pont, MMK 1 pont

11:00 – 16:00    KEK kamarai üzleti fórum és üzletember-találkozó

Helyszín:              25-ös pavilon

Szervező:             Magyar Kereskedelmi és Iparkamara          

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

15:00 – 19:00    Település energetikai körkép

Helyszín:               Expo Hotel Sky terem

Szervező:              Magyar Energetikai Társaság (MET)

Kredit:                  MMK 1,5 pont

 

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK) – ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA és ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKMAI NAP

 

9:00 – 13:00      Villamos Szakmai Nap

Helyszín:               K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező:              Magyar Mérnöki Kamara - Magyar Elektrotechnikai Egyesület

Kredit:                  MMK akkreditáció folyamatban

10:00 – 12:00    VI. Lengyel-Magyar Konferencia és Üzletember-találkozó

Helyszín:               Expo Hotel Sky terem

Szervező:              Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztály

jelentkezés:          budapest@trade.gov.pl


10:00 – 13:00    A közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazását érintő kérdések az építőiparban

Helyszín:               B pavilon Médiaterem

Szervező:              Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)

Kredit:                  MÉK 1 pont, MMK 1 pont

 

10:00 – 14:00    Munkavédelmi Akadémia

Helyszín:               E épület Tükörterem

Szervező:              U-4 Reklámiroda

Kredit:                  MMK akkreditáció folyamatban

 

10:00 – 14:00    Adózás az építőanyag kereskedelemben

Helyszín:               K Konferenciaközpont Kék terem

Szervező:              Magyar Építőanyag Kereskedők Országos Egyesülete (ÉKE)

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

10:30 – 15:00    VII. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia az Épületek

tervezését, kivitelezését érintő aktualitásokról, ÉTDR, OTÉK, OTSZ, ÉTV a gyakorlatban

Helyszín:               25-ös pavilon

Szervező:              Rockwool Kft.

Kredit:                  MÉK 1,5 pont, MMK 1 pont, BM és OKF akkreditáció folyamatban

 

11:00 – 13.30    XVII. Gyártói Fórum

Helyszín:               Expo Hotel Congress terem

Szervező:              Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)

                            Magyar Építész Kamara (MÉK)

                            Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)

                            Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ)

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

13:00 – 15:00    Világítástechnikai Szakmai Nap

                            A világításkorszerűsítés lehetőségei

Helyszín:               K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező:              Világítástechnikai Társaság

Kredit:                  MMK 1 pont

 

14:30 – 16.00    Tájékoztató az Építési Termék Rendeletről

Helyszín:               Expo Hotel Congress terem

Szervező:              Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

ÁPRILIS 12. (PÉNTEK) – TETŐFEDŐK NAPJA

 

9:30 – 14:00      Marmomacc Kőakadémia 2013

Helyszín:               Expo Hotel Sky terem

Szervező:              Magyar Kőszövetség, Magyar Építész Kamara, Verona Fiere, HuGBC Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Kredit:                  MÉK 1pont , MMK akkreditáció folyamatban

 

10:00 – 14:00    „2012 Év Tetője” Nívódíj Pályázat - díjátadás

Helyszín:               25-ös pavilon

Szervező:              Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ)

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

10:00 – 15:00    Fenntartható építés, az építőipar talpra állásának feltétele

Helyszín:               B pavilon Médiaterem

Szervező:              Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)

Kredit:                  MÉK 1 pont, MMK 1,5 pont

 

10:00 – 15:00    Komplex kihívások az épületek tervezése és kivitelezése során - a sokoldalú tégla és kerámiacserép

Helyszín:               E épület Tükör terem

Szervező:              Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ)

Kredit:                  MÉK 1 pont

 

11:00 – 14:30    Az épület felújítás 21. századi kihívásai

Helyszín:               K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező:              ÉMI Nonprofit Kft.

Kredit:                  MÉK 1 pont, MMK akkreditáció folyamatban

ÁPRILIS 13-14. (SZOMBAT – VASÁRNAP)

10:00 – 14:00    Közel nulla, nincs távol” – a Magyar Passzívház

Szövetség/MAPASZ tagjainak (lakosságnak is szóló) előadásai az energiahatékony építési módok népszerűsítése érdekében

Helyszín:               D pavilon Reneoworkshop       

Szervező:              Magyar Passzívház Szövetség /MAPASZ

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

GYAKORLATI BEMUTATÓK április 10-14. között

 

10:00 – 17:00    Magastető-, lapostető- és bádogos gyakorlati bemutató

Helyszín:               A pavilon 113/A3 stand

Szervező:              Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ)

 

10:00 – 17:00    Kőfaragó gyakorlati bemutató

Helyszín:              Passzázs

Szervező:             Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete

 

CONSTRUMA KERT

 

ÁPRILIS 12-13. (PÉNTEK - SZOMBAT)

 

11:00 – 12:00    A bonsai világa

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:              Egyetemi Bonsai Klub

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

12:00 – 13:00    Japánkert építés és karbantartás, japán munkastílus Kyotoban, a kertek fővárosában.

Japánkertek Magyarországon napjainkban és a jövőben. Japán technikák és építési módszerek alkalmazása.

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:              Japán Kert Magyarország

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

13:00 – 15:00    Zöldtető előadások a ZÉOSZ szervezésében

Helyszín:              F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

15:00 – 16:00    Hogyan készítsünk bonsait (alakítási bemutató)

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Egyetemi Bonsai Klub

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

16:00 – 17:00    Japánkert építés és karbantartás, japán munkastílus Kyotoban, a kertek fővárosában.

Japánkertek Magyarországon napjainkban és a jövőben. Japán technikák és építési módszerek alkalmazása.

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Japán Kert Magyarország

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

ÁPRILIS 14. (VASÁRNAP)

 

10:00 – 14:00    New Talent

                            Bonsai alakítási verseny

Helyszín: 25-ös pavilon

Szervező: Egyetemi Bonsai Klub

Kredit: nem kreditpontos rendezvény

 

13:00 – 15:00    Zöldtető előadások a ZÉOSZ szervezésében

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

Részletes program, konferencia regisztráció: www.construma.hu

 

HUNGAROTHERM

 

ÁPRILIS 10. (SZERDA) – MEGÚJULÓ ENERGIÁK NAPJA

 

13:30 – 16:00    Megújuló energiák alkalmazásának fejlesztési irányai és lehetőségei Magyarországon

Helyszín:               D pavilon Workshop

Szervező:             Magyar Épületgépészek Szövetsége

Kredit:                  MMK 1 pont

 

15:00 – 19:00    Település energetikai körkép

Helyszín:               Expo Hotel Sky terem

Szervező:             Magyar Energetikai Társaság (MET)

Kredit:                  MMK 1,5 pont

 

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK) – ÉPÜLETENERGETIKAI NAPOK I.

 

10:00 – 12:30    Épületenergetikai szekció

Helyszín:               D pavilon Workshop

Szervező:             Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség

Kredit:                  MMK 1,5 pont

 

13:30 – 16:15    Hőtermelés – hőhasznosítás – hőellátás szekció

Helyszín:               D pavilon Workshop

Szervező:             Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete

Kredit:                  MMK akkreditáció folyamatban

 

ÁPRILIS 12. (PÉNTEK) – ÉPÜLETENERGETIKAI NAPOK II.

 

10:00 – 13:00    Szellőzés – hűtés – klíma szekció

Helyszín:               D pavilon Workshop

Szervező:             Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége

Kredit:                  MMK 1 pont

 

13:30 – 17:00    Épületautomatizálási szekció

Helyszín:              D pavilon Workshop

Szervező:             KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület

Kredit:                  MMK 1,5 pont

 

RENEO TECHNOLÓGIAI BEMUTATÓ SZIGET ÉS GYAKORLATI BEMUTATÓ –Nettó nulla energia felhasználású ház

Helyszín:               D pavilon

Időpont:               2013. április 10-14.

 

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK)

09:30 – 18:00    Leier szakmai napok 2013
Rugalmas építési megoldások méretre gyártott vasbeton elemekkel

Helyszín:               D pavilon RENEO TECHNOLÓGIAI BEMUTATÓ SZIGET

Szervező:              Leier Hungária Kft.

Kredit:                  MMK 1,5 pont, MÉK 1,5 pont

 

ÁPRILIS 10 – 14. (SZERDA – VASÁRNAP)

                            Független energetikai tanácsadás / GOODWILL CONSULTING Pályázati Tanácsadó Kft.

Helyszín:               D pavilon

 

Részletes program, konferencia regisztráció: www.hungarotherm.hu

 

OTTHONDESIGN

ÁPRILIS 10. (SZERDA)

 

10:30 – 13:30    Design Konferencia

„Nemzetközi és hazai trendek a design, bútor- és formatervezés világában” – előadások, kerekasztal beszélgetés, szakmai találkozó

Helyszín:               G pavilon VIP terem

Szervező:             Design Terminal, SuperChannel, Magyar Bútor- és Faipari Szövetség

 

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK)

 

10:30 – 13:00    Konyhatechnológiai workshop

Helyszín:               G pavilon VIP terem

Szervező:              Hungexpo Zrt, Multikomplex Budapest Kft.

 

14:00 – 16:00    Belsőépítészet a vendéglátás világában: koncepció-fukció-design

                                     Esettanulmányok és szakmai beszélgetés

Helyszín:               G pavilon VIP terem

Szervező:             ArtConcept belsőépítészeti stúdió és Café & Bar magazin

 

Részletes program, konferencia regisztráció: www.otthon-design.hu

URB:ICON

ÁPRILIS 10. (SZERDA)

 

09:30 – 13:30    Műemlék jellegű és városképi jelentőségű homlokzatok ablakainak korszerű felújítása

Helyszín:               K Konferenciaközpont Kék terem

Szervező:              Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), MATA Magyar Ajtó-Ablak

                            Egyesület

Kredit:                  nem kreditpontos rendezvény

 

10:00 – 12:00    Polgármester Akadémia

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)

12:00 – 13:00 Megyék és városkörnyékek
Helyszín:   F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop
Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

-        Ország, megye, városkörnyék – Horkay Nándor; elnök, NTH

-        CLLD, ITI és egyéb betűszavak – Péti Márton; főosztályvezető, NTH

-        A LEADER-ek tanulságai a jövő városkörnyékek számára – Eperjesi Tamás; főigazgató helyettes, NAKVI

13:30 – 16:30    Településfejlesztés másként

                            Pest Megye, Bács-Kiskun Megye, Nógrád Megye

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ)

 

15:00 – 19:00    Település energetikai körkép

Helyszín:               Expo Hotel Sky terem

Szervező:             Magyar Energetikai Társaság (MET)

Kredit:                  MMK 1,5 pont

 

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK)

 

09:30 – 11:00    Polgármester Akadémia

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)

 

11:00 – 11:30    A kis-és középvárosok változó szerepe a XXI. század fordulóján

Dr. Fábián Zsolt; főtitkár Magyar Önkormányzatok Szövetsége;

                            alpolgármester, Gödöllő

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)

 

11:30– 12:00     Nemzeti örökségünk hasznosítása

Dr. Gönczi Tibor; igazgató, Gödöllői Királyi Kastély

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Gödöllői Királyi Kastély

Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)

 

12:00– 12:30     A kis települések öngondoskodásának és önfenntartásának lehetőségei: Pusztaföldvár

Dr. Baranyi István; polgármester, Pusztaföldvár

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)

 

12:30– 14:00     A finanszírozó városfejlesztés kulcskérdései

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

-        Michael Smithing; elnök, RICS Magyarország

-        Soóki Tóth Gábor; ingatlanhasznosítási igazgató, PropertyZrt.

-        Horváth Csilla, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

-        Ikvai-Szabó Imre; programvezető, OTP Bank Nyrt.

 

14:00– 15:00     Az energiatudatos városfejlesztés projektjei Óbudán

Puskás Péter; alpolgármester, Óbuda

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop
Szervező:             Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

 

ÁPRILIS 12. (PÉNTEK)

 

09:30– 10:00     A fenntartható örökségvédelem, örökség gazdálkodás

Helyszín:               F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező:             Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

§ Csalovszki Zoltán; elnök, Forster Gyula Nemzeti örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ

§ Dr. Soós Gábor; főosztályvezető, KÖH Világörökség Titkárság

 

10:00– 11:00     10 éve az élen - Stratégiai városfejlesztés a XIII. kerületben

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop
Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

§  Arató György; főépítész, Budapest XIII. kerület

§ Gábor Péter; környezetgazdálkodási ágazatvezető XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

 

ÁPRILIS 13. (SZOMBAT)

10:00– 11:00     Világörökség Budapesten – Hogyan lehet fenntartható?

Szempontok a világörökség tervezéséhez Budapesten.

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

§  Csalovszki Zoltán; elnök, Forster Gyula Nemzeti örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ

§ Arató György; főépítész, Budapest XIII. kerület

 

ÁPRILIS 10 – 14. (SZERDA – VASÁRNAP)

Független energetikai tanácsadás / GOODWILL Energy Kft.

Helyszín: F pavilon, GOODWILL Energy Kft. standja