Arra törekszünk, hogy minél gyorsabban és precízebben, a lehető legkevesebb energia felhasználásával végezzük el azt a feladatot. Van egy jó megoldásunk!

Központi porszívó falba épített

Természetesen mindezek mellett szeretnénk megóvni ingatlanunkat a porszívózás közben keletkező zajtól, kellemetlen szagoktól és nem akarunk további port „termelni” a folyamat közben. Ebben lesz segítségünkre a központi porszívó rendszer.

A hagyományos porszívó használatánál, a takarításra váró területeken, elkerülhetetlen a zaj, alacsonyabb kategóriájú gép használatakor a vissza áramló porfelhő és a nem kívánt szagok. Például a Levegő Munkacsoport erre vonatkozó vizsgálata annak igyekezett utána járni, hogy mennyire biztonságos ezt a lerakódott port porszívózással eltávolítani. A mérések azt bizonyították, hogy a felszívott por egy részét – különösen a nagyon apró, leginkább mérgező hatású részecskéket – a porszívók jelentős része átengedi, telefújva velük a lakás levegőjét.

A vizsgált 21 féle (véletlenszerűen kiválasztott) típus kétharmada üzemelés közben sokkal több részecskét fújt ki, mint amennyi a helyiség levegőjében eredetileg volt, vagyis csak felkavarta, ami leülepedett. Ez különös aggodalomra ad okot, ismerve a házipor méregtartalmát, valamint figyelembe véve azt is, hogy amerikai mérések kimutatták, hogy a felkavart por a porszívózást követően 8 óra alatt ülepedik vissza a felületre. Tehát hiába gondoljuk azt, hogy befejeztük a porszívózást, mert a por még vígan szálldogál és keresi az új helyét.

Központi porszívó CVC

A központi porszívó rendszer használata a hagyományos porszívókkal ellentétben a beszívott, szennyeződéssel telítődött levegőt nem a takarított térbe juttatja vissza, hanem az úgynevezett. HEPA szűrőn vagy FILTER rendszerén keresztül, teljesen megtisztított állapotban engedi a szabadba. Nagy teljesítményének és kialakításának köszönhetően a legkisebb porszemeket, poratkákat és allergének jelentős részét a HEPA FILTER-ben tartja. Mivel a porszívó egység falra szerelt, a hozzá kiépített csőrendszere falba beépített, ezért takarítás közben csak a hozzá tartozó gégecsövet és takarító fejeket kell magunkkal vinni. A rendszer sok esetben már tartalmaz beépített hangszűrőt, így működése szinte zajtalan, csupán a szívás keltette hangok hallhatóak. Ezért használata a pihentető vagy nagy összpontosítást igénylő tevékenységek végzését sem zavarja meg.

Ipari felhasználásra tervezett porszívórendszerek lehetővé teszik több felszívó egység egy időben történő alkalmazását, ezzel támogatva a gyorsabb munkavégzést.  Karbantartása kimerül az 1-2 havonta esedékes portartály ürítésben, az 5-6 havonta esedékes HEPA FILTER tisztításban – melyet követően a filter tovább használható - és évente szükséges teljes rendszer tisztításában. Ezt egy speciálisan erre a célra kifejlesztett műanyag burkolatú és műanyag tüskékkel ellátott tisztítógolyókkal tehetünk meg.

Műanyag tüskékkel ellátott tisztítógolyók

Fali csatlakozók (ajtók) - A központi porszívóval foglalkozó partnerek, a sok praktikus újdonság mellett, külön figyelmet fordítanak arra, hogy széles választékban kínálják a „fali csatlakozókat”. A különböző design illetve színvilág repertoár segít abban, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő „fali csatlakozó”-t, mert  mára több mint 70 féle „ajtó”-ból lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A rendszer megalkotói minőségi termék létrehozását tartották szem előtt, amelyet nyomatékosít a több évtizedre tervezett élettartam. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy beépítése növeli ingatlanunk értékét. 

A központi porszívó rendszer elemei és feladataik:

Központi nagy teljesítményű porszívógép
Porszívórendszerünk alapját, a központi gépegység képezi. Elhelyezése általában az ingatlan kevésbé használt helyiségekében történik. A gépek különböző teljesítmény tartományban rendelhető, a kiépített rendszer illetve a takarított felület, szintek számától függően.

Speciális, antisztatikus csőrendszer
Feladata a központi porszívóegység és kialakított fali csatlakozási pontok összekötése. Kialakításánál érdemes minimalizálni a vonalvezetés megtörését (kanyarok, ívek), hogy elkerüljük a rendszer indokolatlan terhelését. A nyomvonal kialakításánál törekedni kell a legegyszerűbb vonalvezetésre. A csövek anyaga kizárólag antisztatikus lehet, így az elektrosztatikus feltöltődéssel szemben közömbös, amit a benne közlekedő szennyeződés súrlódása válthat ki.

Köxponti porszívó rendszer rajza egy házban
Falba épített csatlakozók
Segítségükkel csatlakoztathatjuk a falba épített antisztatikus csőrendszerhez takarítókészletünket. Mindegyik csatlakozó zárható gumigyűrűvel ellátott fedéllel rendelkezik, így elkerülhető, hogy rendszerünk valamennyi csatlakozási ponton kifejtse szívóhatását a használat közben a nem használt csatlakozási ponton fals levegőt szívjon.

Takarítókészlet
A gégecső véget a fali csatlakozónál csatlakozási pontokon illeszthetjük rendszerünkbe. Áll egy 8, 10 vagy 12 méteres alap vagy a markolaton is kapcsolható –vagy géptípustól függően- szívóerő szabályzós gégecsőből és hozzá kapcsolható, különböző kialakítású porszívó fejekből. Előnye, hogy takarítás során csak ezt a szettet kell magunkkal vinni.

HEPA Filter (mikroszűrő)
Alkalmazásával a beszívott por, szennyeződés valóban összegyűjtésre kerül és a rendszerből kilépő levegő közel 100%-osan por és szennyeződésmentessé válik.

A rendszerhez számos kiegészítő elem is társítható, melyekkel még precízebb munkavégzés válik valóra.

XTENDA: Saját magát, a falba visszahúzó csővezeték. Nem foglal helyet, könnyebbé teszi a takarítást. 8, 10, 12 vagy  15 m hosszúságú is lehet.
INTEGRA VAC: Kis méretű lakásokban alkalmazható porszívórendszer. központi porszívóból, speciális szövet porzsákból és portartályból áll. Könnyedén beépíthető konyhapult alatti lábazatába, mert a gépegységgel egybeépített tartály magassága csak 13 cm!
SLIMLINE: A kör keresztmetszetű antisztatikus PVC csőhálózattól eltérően téglalap de kerekített sarkú keresztmetszettel bír. Ennek köszönhetően gipszkarton falba nehézségek nélkül beépíthető. Kiegészítő csatlakozóval kör keresztmetszetű cső is csatlakoztatható hozzá. Külső szélessége csak 34 mm!
GARÁZSFALRA SZERELHETŐ GÉGECSŐDOB: Megkönnyíti a gégecső tárolását, segít a helytakarékosságban, 11 méter hosszú gégecsőt tartalmaz.
SZÍVÓCSŐ LEVÁLASZTÓ EGYSÉG: Kisebb kiterjedésű nedves szennyeződések eltávolítására alkalmas.
KITCHBOX: Gardrób és környezete tisztítására használhatjuk. Gégecsövét a forgódobban tárolja, amelybe használat után automatikusan felcsévéli azt. 6 m-es hosszának köszönhetően porszívóként is használható.
GÉGECSŐ VÉDŐHUZAT: Gégecsőre húzható védőhuzat (akár cipzárral is ellátva), amely használat közben védi az eszközt és meggátolja, hogy a gégecső a fal, ajtó, szekrény éleit koptassa.
CSŐTISZTÍTÓ SZETT: Műanyag flakonban lévő speciálisan erre a célra kifejlesztett tüskés műanyag golyók, melyeket a rendszer magába szív és a csőrendszerben történő közlekedésük során megtisztítják azt a lerakódott szennyeződésektől. Használatát követően újra használhatóak.

Hova ajánlott beépítése?

A feltett kérdést könnyen megválaszolhatjuk: szinte minden típusú és rendeltetésű épületbe, legyen az lakó vagy ipari célra használt. Csupán a rendszer mérete különbözik, előnyeit minden körülmények között élvezhetik használói, tulajdonosai. Hangtalan üzemelése nem zavarja a pihenni, regenerálódni, tanulni vágyókat. Ezért a takarítás munkafolyamatai könnyen összehangolhatóvá válnak az épületben folyó többi tevékenységgel. Beépíthető: irodaházak, kisebb üzemek, lakóingatlanok, szállodák, kórházak, idősek otthona, oktatási intézmények.

Kényelmes porszívózás központi porszívóval

Mindenképpen érdemes fontolóra venni, hogy beengedjük otthonunkba, vállalkozásunkba a technika ilyen irányú fejlődését is, saját kényelmünk és a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

FONTOS: Minden ház egyedi tervezésű, így egyedi árajánlatot a megkapott rajz és az alap információk ismeretében lehet készíteni. további információkért, egyedi nyomvonal tervezésért illetve egyedi árajánlatért kérem keresse Rózsa Gábort a +36 70 489-9064 telefonszámon.

CVC Központi porszívó rendszerek

www.cvc.hu

CVC logo