A költségek csökkentése ugyanis elengedhetetlenné vált. Tudjuk jól, hogy a helyzet nem egyszerű, mégis tennünk kell annak érdekében, hogy a megszokott életszínvonalunk ne csökkenjen drasztikusan. Cikkünkben ismertetünk 3 olyan módszert, ami kialakításával csökkentheted a havi kiadásokat.

Korszerű világítás

Meglepően sok áramot használunk el azzal, ha nem korszerű világítást használunk otthonunkban. Ezért az összes hagyományos izzót érdemes kicserélni LED lámpára, ezzel ugyanis bizonyítottan 50-80%-kal kevesebb áramot fogyasztunk. Emellett pedig rengeteg egyéb előnnyel is rendelkezik. A hosszú élettartama is a pénztárcabarát tulajdonságai mellé írhatók, hiszen a régi izzókhoz képest sokkal tovább, több évig is gond nélkül világíthatnak. Az élettartamának végéhez közeledve ráadásul nem egyből kialszik, és teljes sötétségben hagy minket, hanem csak elkezd halványodni a fénye.

Tv a falon nappaliban

Hűtés-fűtés okosan

A modern klímaberendezések között ma már a legtöbb esetben olyat is találunk, ami nem csak hideg levegőt, de meleg levegőt is tud fújni. Így egy készülék segítségével tudjuk megoldani a hűtést és a fűtést is. Az inverteres működésnek köszönhetően ezek a gépek rendkívül energiatakarékosak, minimális zajszinttel működnek, ráadásul még helytakarékosak is, ugyanis szinte bárhova felszerelhetők. Legyen szó oldalfalról, mennyezetről vagy álmennyezetről. Mivel a filterek tökéletesen megszűrik a levegőt, ezért a tévhittel ellentétben egyáltalán nem károsak az egészségre.

Töltsd autódat otthon

Már egy ideje tudjuk, hogy az elektromos autók használata jóval környezettudatosabb benzines és dízeles társainál. A töltése azonban sokszor nagy macerával járhat. A különböző töltőállomásokon csak drágán tudjuk megoldani, míg otthon a legtöbb esetben egyáltalán nem. Egy otthoni autó töltő nagy segítség lehet, amivel így megúszod a magas töltési tarifákat. Így ráadásul 8-szor gyorsabban végzünk a feladattal, miközben nem kell tartanunk attól sem, hogy esetleg az otthoni autó töltés veszélyes lenne a hálózatunkra, hiszen ezek az egységek áramvédővel rendelkeznek.