Az intelligens fűtőfólia tulajdonképpen egy elektromos padlófűtési megoldás, mely napról napra népszerűbb a fűtési rendszerek piacán, ráadásul egy sor előnnyel jár. Az intelligens fűtőfólia az elektromos padlófűtés fejlett változata, amely új szintre emeli a fűtési rendszerek hatékonyságát és kényelmét.

Röviden az intelligens fűtőfólia működéséről

Az intelligens fűtőfólia egy rendkívül vékony, elektromos fűtőelemeket tartalmazó speciális műanyag fólia, amelyet a padló alá padlófűtés, a falba falfűtés vagy a mennyezetbe helyeznek mint mennyezetfűtés. Ez az innovatív rendszer elektromos áram felhasználásával melegíti fel a lakóteret, hasonlóan a napsugárzáshoz. Alapvetően ez egy infra fűtési megoldás. Az új, intelligens fűtőfóliák a modern műszaki megoldásoknak köszönhetően automatikusan csökkentik a leadott hő mennyiségét azokon a részeken, amelyek túlmelegednének. Innen ered az intelligens elnevezés. Ha többet szeretne tudni, akkor az infrafűtés és a hagyományos radiátorfűtés rövid összehasonlításáról ide kattintva lehet tájékozódni.

Intelligens fűtőfilm

Az intelligens fűtőfólia előnyei

1. Energiatakarékosság 

Az intelligens fűtőfólia hatékonyan osztja el a hőt a lakótérben és csak akkor működik, amikor szükséges. Ezáltal csökken az energiafogyasztás és a fűtéssel járó költségek. Akkor lesz igazán költséghatékony, ha a mai szabványoknak megfelelő, szigetelt házakba telepítik. Ettől függetlenül hétvégi házakba is egy igazán okos megoldás, mivel csak akkor kell üzemeltetni, amikor szükséges, szemben a hagyományos vizes, gázos rendszerekkel.

Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia sugárzó hőt bocsát ki, amelynek előnye, hogy nem a levegőt, hanem közvetlenül a személyeket és tárgyakat melegíti a szobában. Ez az energiahatékony megközelítés minimalizálja a hőveszteséget, és biztosítja az igényeknek megfelelő kényelmet. Fűtőfóliával kevesebb energia szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez és fenntartásához szemben a hagyományos radiátoros fűtéssel.

2. Pontos hőszabályozás  

Korszerű termosztáttal vagy okosotthon-vezérléssel a felhasználók pontosan szabályozhatják a hőmérsékletet és időzíthetik a fűtést az egyes helyiségekben, így optimalizálhatják a komfortérzetüket és csökkenthetik az energiaköltségeket.

Zónás fűtés lehetősége: Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia stratégiailag telepíthető zónás fűtést nyújt. Ez azt jelenti, hogy konkrét területeket vagy zónákat lehet fűteni egy szobában, ami testre szabott kényelmet tesz lehetővé, az elhelyezés és a fűtési igények alapján. Akár néhány percen belül is megtörténhet a terek felmelegítése, mert azonnali komfortot nyújt a bekapcsolás után.

3. Kényelem 

Az intelligens fűtőfólia távoli vezérlésével a felhasználók bármikor és bárhonnan szabályozhatják a fűtést a mobilalkalmazások vagy az okosotthon-asszisztensek segítségével. Így mindig meleg és kényelmes otthon várja a lakókat.

Padlófűtés fűtőfilmmel

Egyenletes hőeloszlás: Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia a sugárzó hőt egyenletesen oszlatja szét a felületeken és tárgyakon a szobában. Ez csökkenti a hideg pontok előfordulását és állandó, kényelmes beltéri környezetet biztosít.
Kellemes sugárzó hő: Az infravörös sugárzás kellemes, komfortos meleget hoz létre, amit gyakran a természetes napsugárzás érzéséhez hasonlítanak. Ez a melegtípus segíthet kellemes és meghitt légkört teremteni. Mivel a fűtőfólia hőt sugároz, ami hasonló módon hat, mint a napsugárzás, ezért a hőmérséklet érzetet kellemesebbé és komfortosabbá teszi.

4. Tisztaság és csend, zajtalanul, teljesen csendesen működik 

Egészségesebb beltéri levegőminőség. Mivel az infravörös fűtőfóliák nem támaszkodnak a levegő keringésére a hő elosztásához, nem járulnak hozzá a por, az allergének vagy más részecskék levegőbeli jelenlétéhez, szennyezéséhez, ami javíthatja a beltéri levegőminőséget.
Az intelligens fűtőfólia csendesen működik és nincs szükség légszállító rendszerekre, így kevesebb a szállópor és az allergén a levegőben. Emellett a padlófűtés miatt nincsenek porosodó, nehezen takarítható radiátorok vagy csövek, amelyek elfoglalnák a helyet és rontanák a lakótér megjelenését.

Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia csendesen működik, mivel nem igényel ventilátorokat, hajtóanyagokat vagy szivattyúkat a hő elosztásához. Ez a korszerű technológia alkalmas hálószobákba, csendes helyiségekbe és olyan területekhez, ahol a zaj nem kívánatos.

5. Költséghatékonyság, alacsony karbantartási igény 

Ez az egyik olyan tulajdonság, amellyel az intelligens fűtőfólia mindenki figyelmét felkelti. mert a mai világban nagyon is fontos a költséghatékonyság. Ráadásul az intelligens fűtőfólia kevés karbantartást igényel és hosszú élettartammal rendelkezik, így hosszú távra kínál megoldást.
Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia nem tartalmaz mozgó alkatrészt és komponenst más fűtési rendszerekhez képest, így viszonylag alacsony karbantartási igénye van, csökkentve a rendszeres karbantartás szükségességét is.

Fűfőfólia Magyarország

6. Helytakarékos kialakítás

Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia vékony és könnyű, ami lehetővé teszi, hogy diszkréten szereljék fel falakra vagy mennyezetekre, anélkül, hogy értékes teret foglalnának el. Ez különösen hasznos kisebb helyiségekben.

7. Tervezési rugalmasság, sokoldalúság 

Az infravörös fűtőfóliákat különböző felületekre lehet telepíteni, beleértve falakat, mennyezeteket és padló alatti területeket is. Ez az installációs rugalmasság lehetővé teszi a különböző belső tervezési stílusokba történő könnyű integrációt. Valamint a beépített fűtőfóliák teljesítménye is többféle lehet az igényeknek megfelelően.
Az infravörös fűtőfóliákat számos helyen és funkcióra lehet használni, ideértve lakóházak, irodák, szállodák, kereskedelmi területek fűtését és még sok mást is. Szükség esetén és bizonyos helyzetekben, akár kültéri fűtésre is használhatók.

8. Környezetbarát 

Ha megújuló energiaforrások segítségével működtetik, az infravörös fűtőfóliák hozzájárulhatnak az alacsonyabb károsanyag-kibocsátáshoz és a csökkentett karbonlábnyomhoz.

9. Könnyű telepítés 

 A fűtőfóliát viszonylag könnyű telepíteni. Akár padlóburkolat alá is helyezhetők, így nem befolyásolják a belső tér esztétikáját.

10. Hosszú élettartam 

Megfelelően használva a fűtőfilm hosszú élettartammal rendelkezik, ráadásul hosszú távon kis karbantartási költséget igényel. Akár 0 forintot.  

Garancia a telepített rendszerre: A Fűtőfólia Magyarország Kft. https://intelligensfutofilm.hu/ 10 év cseregaranciát, 30 év gyártói garanciát ad. Egy gázkazán vagy hőszivattyú esetén ez többnyire csak 3 év, radiátorok esetén 10-20 év.

Fűtőfólia rétegrend

A fűtőfóliás fűtési rendszereknek várható élettartama hosszabb, mint más rendszereké. Ezt mutatja az is, amit fentebb említettünk, hogy 30 év rá a gyártói garancia. Gázkazánok, hőszivattyúk élettartama 15-20 év, megfelelő karbantartással. A minőségi radiátorok 15-30 évet, a vizes padlófűtési elemek 25-50 évet bírnak átlagos karbantartás és üzemeltetés mellett.

Nem minden fűtőfólia azonos technológiájú, ezért eltérő tulajdonságokkal bír.

Vannak olyan típusok, amelyek fixen melegítenek, mint egy vasaló, ezeknél előfordulhat a túlmelegedés. A Fűtőfólia Magyarország Kft. által forgalmazott modern intelligens fűtőfóliák automatikusan, az elért hőmérséklet függvényében, helyileg visszaveszik a fűtési teljesítményt, így a túlmelegedés kockázatát kizárják. A folyamatos fejlesztéseknek és anyagtechnológiai vívmányoknak köszönhetően a modern fűtőfóliák biztonságosak és hatékonyan alakítják át az elektromos áramot hősugárzássá. Ilyen típusú intelligens fűtőfóliát forgalmaz a Fűtőfólia Magyarország Kft.

Milyen felhasználási területei lehetnek az intelligens fűtőfóliának

    • lakó ingatlanok, irodák, stb. fűtése;
    • állatok számára kialakított helyiségek fűtése, pl. kutyaház, kutyakennel, istálló, stb.;
    • növényházak, téli kertek talaj fűtése;
    • bárhol, ahol szükséges lehet a hő- és jégmentesítésre, például tetők, lépcsők, járdák, mélygarázsokba levezető út.

Az intelligens fűtőfilm egy jövőbiztos fűtési megoldás

A klímavédelem és a fogyatkozó fosszilis fűtőanyagok, valamint a politikai helyzet és irányzatok miatt a földgáz és szén mint tüzelőanyag használata, visszaszorításra kerül. Németországban például 2024-től kezdve az új építésű házakba már nem telepíthető gázkazán. Az elmúlt évben láttuk, hogy a földgáz biztosítása nem minden országban megoldott és most az Orosz-Ukrán háború miatt a beszerzése egyre nehezebb, az ára pedig egyre magasabb.

Az elektromos áram környezetbarát módon is termelhető (napelem, szélerőmű, vízerőmű, atomerőmű) amit politikailag és a klímavédelem szempontjából is támogatnak, nem korlátoznak. Elektromos áramot, például napelemes rendszerrel, bárki termelhet magának, ezzel akár függetlenítheti magát a szolgáltatóktól is. Ez a fosszilis tüzelőanyagokat esetében nem megoldható. 

Amennyiben bármilyen további kérdése/kérése lenne az intelligens fűtőfóliákkal kapcsolatban forduljon bizalommal a Fűtőfólia Magyarország Kft. szakértőihez vagy ide kattintva kérjen visszahívást!
Az intelligens fűtőfólia a jövő fűtési technológiája, amely minden lakó számára előnyös lehet. 

Ha Ön is szeretné kipróbálni, akkor a Fűtőfólia Magyarország Kft.-től rendelhet egy fűtőfólia mintadarabot is, mellyel személyesen, első kézből is megtapasztalhatja annak működését. 

MINTADARAB RENDELÉSE 

Fűtőfólia Magyarország

Fűtőfólia

Bemutatóterem: 7621 Pécs, Citrom utca 2-6.
Colonia Passage üzletház III. em

www.intelligensfutofilm.hu