Zajos gyerekszoba

Amikor szombaton reggel a másik oldalunkra fordulás során csak annyit hallunk, hogy: Táááámadás! Védjétek a bázist és készüljetek a harcra! Most elkaplak, nesze, nesze … Vigyázz, Pikachu, villámcsapás!  Segítség, segítség ellenség a láthatáron! … Akkor csak azért adhatunk hálát, hogy a 4 éves Beni, a szomszéd kissrác nem egy videojáték fan, hanem egy képzelőereje teljében lévő Super Man. Viszont, ha néhány perc múlva bevillan, hogy nem bírunk ki még 10 évet, míg Beni felnő és „uristenmileszakkorha” kistestvére születik, nem is egy, vagy, ha pár év múlva rocker esetleg punk rajongó lesz, akkor az átdübögés helyett is jobb megoldást kell az embernek találnia. (És talán Beni még az enyhébb esetek közé tartozik.)

Ha nem tudunk elköltözni, de szeretnénk elkerülni, hogy a szomszéd lakásból hétvégente, kora reggel jól hallható katonák hősies küzdelme ne egy valódi akusztikus rémálom legyen, akkor a hangszigetelés és a hanggátlás lehetőségeihez kell fordulnunk. Van megoldás!

A hangszigetelés hiánya egy egész életet tehet tönkre.

A hangszigetelés megoldása számos módon történhet. Használhatunk hangszigetelő anyagokat a falakban, speciális ajtókat és ablakokat, amelyek kizárják a külső zajokat, valamint hangelnyelő burkolatokat a padlón és a mennyezeten. Ezek az intézkedések nemcsak a lakásunk csendjét biztosítják, hanem növelik annak értékét is.

Bár a városi legendákkal ellentétben utólagosan beépített tökéletes hangszigetelés nem létezik és csak laboratóriumi körülmények között érhető el a „tökéletes csend”, azért a sűrűn lakott lakóingatlanok esetében élhető környezetet lehet teremteni, zaj szempontjából. Ezért aztán próbálkozhatunk saját magunk megoldani a problémát, de lehet, hogy jobb, ha kérünk egy felmérést a PhoneStar szakértő kollégáitól. Ekkor nem csak a hangszigetelendő felületek nagyságának megállapítása, hanem a zajforrások, az épület, munkaterület sajátosságainak feltérképezése és a megépíthetőség, illetve a típus kiválasztása is könnyebb lesz. (A felmérés alatt a szomszéd lakásba való bejutás biztosítása előny lehet.)

Hangszigetelés mennyezeten

Segítségével padlót, falat és mennyezetet is hangszigetelhetünk. 

Az egyik legjobb megoldás lehet a kül- és beltéri hangszigetelési problémák utólagos megoldására is kiváló, nedvességálló PhoneStar Csendlap. Ez egy német szabadalom alapján hazánkban készülő hanggátló anyag, amely 2005 óta van jelen a piacon. A PhoneStar Csendlap 10, 12,5 és 15 mm vastagságú, 1200 × 800 mm méretű hanggátló lap. A hangszigetelő keretanyag egy többrétegű cellulózból álló szerkezet, a magas hangszigetelési tényezőt pedig egy különleges szemcsézetű szárazhomok biztosítja.

A fentiekből egyértelműen látható, hogy a PhoneStar Csendlap a piacon elérhető lehető legvékonyabb hangszigetelő kialakítás, ami ráadásul magas hanggátlási értékkel rendelkezik. Ezekre a hangszigetelő lapokra padlón és falon is közvetlenül lehet burkolatot ragasztani. Gyártásukhoz kizárólag természetes anyagokat használnak, így elmondhatjuk, hogy ez egy környezetbarát, antiallergén termék.

Érdekli? Inkább nézze meg közvetlenül a weboldalukat, vagy hívja fel az ügyfélszolgálatot +36-30-296-1447!