Nemcsak a tisztálkodás, hanem a relaxálás, a kikapcsolódás is legalább olyan fontos funkciója, csakúgy, mint az esztétikai megjelenése, hatása. Manapság nagyon trendi a térben álló kádat a hálószoba részeként egyfajta relaxációs központnak tekinteni, míg a tisztálkodásra szánt zuhanykabin a fürdőben marad.

Térben álló fürdőkád

A szabadon vagy térben álló kád akkor mutat jól, ha van elég tér körülötte, ha légies tud lenni a helyiségben. Vannak olyan típusok, melyek kisebb helyigényűek, így egy átlagos fürdőszobában is jól mutatnak, azonban kis fürdőszobában egyáltalán nem érvényesül ez a típus.

A szabadon álló kádak között leginkább a modern formavilágúak népszerűek. A gyártók kínálatában megtalálhatók a keleti stílusba illeszthető fa tartólábakon álló kádak, de akár a modern "tálcás" megoldások is.

Milo Kolpasan fürdőkád

​A lábas kádak előnye, hogy közelebb tehető a falhoz, mert a kád alatt lévő kb. 10 cm miatt könnyebb alatta-mögötte takarítani. Bár ez a típus a modern lakberendezési stílusba kevésbé illeszkedik bele.

Mainzu Fakicsempe klasszikus lábaskád

Szabadon álló kádhoz a szabadon álló csaptelep illik. Ezeknek a helyét előre meg kell tudjuk határozni, hiszen a kiállások már a burkolás előtt elkészülnek, és a bekötéseket a padlózatban vezetik el.

Porcelanosa falicsempe Barcelona

A szabadon álló kádak mellett elegáns és praktikus megoldás egy stílusban hozzá illő lerakó asztalka, amely kényelmessé teszi a szükséges kiegészítők elhelyezését, mint pl. tusfürdő, sampon. Szintén jó megoldás lehet egy, a kádból könnyen elérhető távolságban elhelyezett fali, vagy a kád oldalát körül ölelő, speciális kialakítású polc.

Kolpasan fürdőkád

A modern kádak között az akril és az öntött márvány anyagból készült változatok a legnépszerűbbek. Mindkét anyag pozitív tulajdonsága, hogy felületi sérülés esetén egy speciális javító készlettel könnyen javíthatók, így észre sem lehet venni a sérülés helyét.

Az akril kádak további előnye kedvező áruk és az öntött márványnál jelentősen kisebb súlyuk.
Az öntött márvány - ami ásványi anyagok és műgyanta keveréke - viszont szinte örökéletű, azonban súlya miatt egy nagyobb méret átgondolást igényel. A hagyományos fém-zománcos kádak hátránya, hogy ha fürdővizet engedünk nagyobb a hangjuk, mint az akrilnak, illetve hamarabb kihűl benne a víz, míg az akril tovább tartja a hőt.

Szabadon álló fürdőkád VS Fürdőszoba

A kádak felületét kizárólag karcmentes tisztítószerrel takarítsuk. Ha évek alatt mégis karcolódna, akkor az akril és az öntött márvány kádak felpolírozhatók, gyakorlatilag felújíthatók. A régi lemez vagy öntött vas kádak újrafesthetők. Segítünk élménnyé varázsolni otthona kialakítását, válasszon kádat szakértő segítséggel a Palatinus Fürdőszoba üzleteiben.

Palatinus Fürdőszobaszalonok

A termékek megvásárolhatóak a
Palatinus Fürdőszobaszalonokban

www.palatinusfurdoszoba.hu