Végre kialakíthatod az elképzeléseidnek maximálisan megfelelő fürdőt!

Díjnyertes formatervezőink tudására, illetve sokéves tapasztalatunkra támaszkodva tudjuk, mennyi kihívás, fontos részlet és rejtett hibalehetőség kíván kiemelt figyelmet egy-egy átalakításnál. Most megmutatjuk Neked azokat az „apróságokat” is, amelyek kulcsfontosságúak egy sikeres felújításhoz. A fürdőszobában elhelyezendő berendezések helyigénye ugyanis alapos körültekintést igényel!

1. Kád vagy zuhanykabin?

Amennyiben az alapterület és a helyiség egyéb tulajdonságai engedik, javasoljuk, hogy egyik megoldásról se mondj le, hiszen ha nem muszáj ne állítsd magad választás elé! A RAVAK-nál stílusos megjelenésű szabadon álló kádak, a klasszikus elgondolást modern értelmezésben újrafogalmazó szögletes modellek, valamint tágas szimmetrikus sarokkádak várnak, hogy könnyedén megtaláld közöttük az igazit. Ne aggódj, zuhanykabinok terén is megnyugtatóan széles termékválasztékkal rendelkezünk!

Modern Ravak fürdőszoba

Kád nélkül el sem tudod képzelni fürdőszobádat, így a zuhanyzót engeded el? Van egy tippünk: Talán szükséged lehet kádparavánra vagy kádkabinra! Rendelkezésedre állnak fix és nyitható megoldások, így fürdőszobád valóban olyan lehet, amilyennek megálmodtad. Előbbi esetén számolj azzal, hogy elegendő hely maradjon a kényelmes be- és kiszállásra, az utóbbi esetén pedig figyelj a nyitáshoz szükséges szabad helyre. Ha pici fürdő esetén döntesz a fürdőkád mellett, aszimmetrikus kád modelljeinket javasoljuk – ezek praktikusan, kis helyet foglalva biztosítják a kényelmes fürdőteret!

Ravak sarokkád

Íves Ravak fürdőkád

Végül a zuhanykabin mellett teszed le voksodat? Légy előrelátó: gondold végig, nyíló- vagy tolóajtó megoldás lesz előnyös számodra. Nyílóajtó esetében tervezned kell a teljes ajtószárny méretével és helyigényével, míg a tolóajtó nem vesz el helyet a rendelkezésre álló térből.

Íves zuhanykabin Ravak

2. Elegendő teret a mosdónak!

Ismered egyedülálló fürdőszobatervezőnket? Ha még nem, akkor éppen itt az ideje, hogy kipróbáld! Segítségével saját fürdőszobád precíz tervezője lehetsz, aprólékosan, centiről centire kikalkulálhatod a helyiség optimális elrendezését. A mosdó esetén ugyanis érdemes körültekintően eljárni: mindegy, hogy ovális, kerek vagy szögletes modellt, szimpla vagy dupla típust választasz, ha nem tudsz kényelmesen hozzáférni, oda a kényelem.
Hallgass ránk, tervezz okosan! A fürdőszobatervező segítségével könnyedén kiszámolhatod az ideális elrendezést. A mosdó előtt minimum 70-80 cm az optimális szabad hely, ám duplamosdó esetén arra is figyelj, hogy mindkét oldalt hagyj szabad teret az egyidejű használat miatt. Ha van lehetőséged széles pult tervezésére, javasoljuk, hogy két különálló mosdót alakíts ki egymás mellett, közöttük komfortos ráhagyással.

Mosdó alatti fürdőszoba szekrény Ravak

Pultra ültetett mosdó Ravak fürdőszoba

3. Ne spórolj a szaniter kerámiák körül sem!

Akár a fürdőszobába, akár külön helyiségbe kerül a WC, a bidé, fontos, hogy biztosítsd a kényelmes használatot. Ez pedig kellő teret jelent, hiszen ki szeretne naponta több alkalommal szűk helyen üldögélni! De menni az annyi? Tapasztalataink alapján azt javasoljuk, hogy 20-20 cm legyen a csésze mindkét oldalán, egy átlagembernek ugyanis 80-90 cm szükséges ahhoz, hogy kényelmesen elférjen. A WC és a bidé között is legyen 40 cm!

Ravak mosdó, wc, bidé

4. Időben gondolj a tárolásra!

Hidd el, mindenképpen szükséged lesz egy praktikus, stílusos fürdőszobaszekrényre! Ne gondolj robosztus típusokra: a RAVAK modelljei ötletesek, könnyed megjelenésűek, továbbá gyönyörű formatervezésüknek és kiváló minőségű alapanyagaiknak köszönhetően tökéletesen belesimulnak a fürdőszobai koncepciókba.

Ravak fürdőszoba bútor

Ravak fürdőszoba faliszekrény

Fiókos fürdőszoba szekrény Ravak

+1. Hova kerül a mosógép, hova a szárítógép?

Fontold meg, hogy a mosógépet a fürdőszoba helyiségbe szeretnéd-e tenni. Amennyiben igen, már a tervezés elején keress neki megfelelő helyet, hiszen méretes berendezésről van szó. Az elöltöltős mosógép esetében előtte, a felültöltős esetén felette számolj az ajtónyitáshoz szükséges térrel! A szárító elhelyezését is sokszor a mosógép ajtaja szabja meg: kerülhet akár a mosógép mellé vagy fölé, de helyigényével így is, úgy is számolni kell. Ne félj, a fürdőszobatervező végig a társad lesz, fogja a kezedet és segít, hogy megvalósíthasd álmaid fürdőjét! Jó munkát kívánunk!

További információ: www.ravak.hu