Tömörfa étkezőasztal farmház stílus

A farmhouse vagyis a farmház stílust vidéki módra is ki lehet alakítani. Az eredetileg francia country elemekhez a parasztházak, a farmházak és a tanyák természetes hangulata járul hozzá nagy mértékben. Főként természetes anyagokat és színeket, illetve autentikus kiegészítőket használnak ezekben az otthonokban. De vajon milyen az imádnivaló farmhouse stílus? Cikkünkben részletesebben bemutatjuk ezt az irányzatot! 

Asztal biciklikerekeken

Szatócs szekrény

Farmhouse stílus vidéki módra
A farmhouse jelenleg az egyik, ha nem a legkedveltebb lakberendezési stílus. Van egy kis rusztikus, egy kis vintage és egy kis retro beütése is, de mégis egy kicsit modern és divatos. Nem túlzottan feltűnő, ám nem is túl hagyományos, valahol a kettő között helyezkedik el. A színek és a minták visszafogottak, ám szinte kötelező használni a természet elemeit. Sok a fa, a fém, a nyers tégla és a bádog kiegészítő, ami közelebb hozza a tulajdonost a környezethez. Ezzel a hatással egy nagyon komfortos és hívogató stílust hozhatunk létre magunk körül. 

Vidéki stílusú koptatott szekrény és fali vitrin

Kék konyhai asztal

Vidéki stílusú edénytartó szekrény

Régi hatású faragott szekrény fehér - Kerámia Otthon webáruház

Üveges konyhai vitrinszekrény

A farmhouse stílus legjellemzőbb színei a szürke a fehér a barna a sötét kékeszöld és a fűzöld.
Emellett néha egy kis szürkés kék is megtalálható akár egy kiegészítő, akár egy bútordarab részleteiben. Apropó szekrények és asztalok. A farmhouse-ban sok a hatalmas, robusztus, illetve kényelmes és világos árnyalatú bútordarab. Ami pedig a dekorációs elemeket illeti, jöhetnek a fonott és a fém kosarak, a régi és használt eszközök, pár agyon olvasott kötet, esetleg egy-két feliratos tábla. Tulajdonképpen minden bekerülhet a lakásba, ami a természettel függ össze, egy fa dísztárgy ugyanis mindig mutatós darab lehet a polcon. 

Farmhouse stílusú konyhai szekrény

Pad és kerámia edények

Kerek görgős dohányzóasztal

Kiegészítők farmhouse stílusban
Manapság már nem okoz túl nagy fejtörést, hogy különböző egyedi farmhouse stílusban készült dekorációkat szerezzünk be. A Kerámia Otthon webáruházában például számos egyedi darab közül válogathatunk. A fali fogas például már az előszobában magára vonzza a tekinteteket. A három akasztós, kakassal díszített termék fából, fémből és kerámiából készült, igazi country hatást keltve a lakásban. 

Dohányzóasztal fém kerekeken

Vintage asztal tömörfa

A farmhouse stílust vidéki módra egy egyszerű faliórával is megteremthetjük. Az antikolt hatású traktoros változat igazi falusi beütést kelt majd bármely helyiségben. Tehetjük a konyhába, hogy mindig lássuk az időt, de elhelyezhetjük a nappaliban vagy akár a hálószobában egyaránt. További remek megoldás egy-egy hagyományos és régies stílusú kéztörlő, esetleg egy kerámia kakasos vajtartó. Utóbbit akár ajándékba is adhatjuk, ha vendégségbe megyünk egy hasonló stílusban berendezett ház tulajdonosához. 

Bambusz hintaszék

Összegezve:
A farmhouse stílus tehát egyre nagyobb teret hódít magának. A modern dolgok és a falusias és régies elemek keverednek egymással, így alkotva meg egy teljesen új és egyedi hatást. Jöhet pár természetes kiegészítő, néhány robusztus bútordarab, esetleg egy antikolt falióra és máris közelebb hoztunk magunkat a környezetünkhöz. 

A cikkben szereplő termékek és még sok más farmház stílusú bútor és kiegészítő a Kerámia Otthon webshopban megvásárolhatók:

Kerámia Otthon

Kerámia Otthon Webáruház

www.keramiaotthon.hu

Telefon: +36 70 294 4200

info@keramiaotthon.hu