Fém és fa reggelizőszék

A reggelizőszék kinézetében nagyon hasonlít, egy bárszékre, de használatában sokkal nagyobb az eltérés. A bárszéket általában magasabb pultokhoz használják, míg a reggelizőszéket a konyhapult magasságához mérten választják ki. A megfelelő reggelizőszék kiválasztásával hozzájárulhatunk konyhánk funkcionális étkezőtérré alakításához, miközben kényelmes helyet biztosítunk a kikapcsolódáshoz is.

A reggelizőszékek tökéletes kiegészítői lehetnek a konyhánknak. De bárhol tökéletesek, ahol a megszokottnál magasabb asztal van és a rendes étkezőszék nem elég magas. Ráadásul egy teret nagyon elegánssá és modernné tud tenni ennek a fajta széknek a használata. Lehetőséget ad arra, hogy ha kis helyünk van, akkor is meg tudjunk valósítani a konyhában egy étkezésre alkalmas teret. A reggelizőszéknek többnyire alacsony a háttámlája. Ez ideális megoldást jelent a kisebb konyhák esetében, ahol esetleg nincs sok hely így a széket el lehet helyezni a munkalap alatt.

Reggelizőszék konyhaszigetnél

Fonott reggelizőszék

Kétféle reggelizőszéket különböztethetünk meg egymástól.

Az első, a memóriaforgószék, amelyek kissé elfordulnak egy irányba, majd visszatérnek eredeti helyzetükbe. A másik fajta 360 fokban tud körbefordulni és a legnagyobb funkcionális rugalmasságot adja annak, aki többféle felhasználású széket szeretne vásárolni.

Fa székek konyhapult mellett

Hogyan válasszuk ki a tökéletes reggelizőszéket?

Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály kínálatában is egyre többször fordul elő reggelizőszék. Császár Gusztávné áruházvezető szerint azért is keresik többen ezeket a székeket, mert az utóbbi időben átalakult a konyhai tér, illetve divatosak lettek a különböző konyhapultok. Tőle kapunk néhány praktikus tanácsot is:

    • Meg kell határozni, hogy milyen magasságú reggelizőszékre van szükségünk. Azaz, mi az a magasság, amivel még kényelmesen elérhetjük a konyhapultot, akár gyerekek számára is.
    • Ebből következik a pult magasságának fontossága, hiszen elég meghatározó tényező, hogy milyen magasan kell ülnünk, ahhoz, hogy a pultot felérjük és az étkezés is kényelmes legyen.
    • Dönteni kell arról, hogy állítható magasságú széket szeretnénk-e konyhánkba, vagy fix magasságút.
    • Meg kell határozni, hogy milyen háttámlája legyen a székünknek, ha egyáltalán ilyet szeretnénk.

Pezsgősdugó formájú reggelizőszék

Ezeken kívül még rengeteg tényezője lehet a kényelmes reggelizőszék kiválasztásának

A konyha mérete és formája már alaphelyzetből fontos. Ne feledje, hogy a bárpultok és konyhaszigetek akadályokat képezhetnek a térben! Ennek ellenére dönthet úgy, hogy elválasztóként, vagy akár terek összekapcsolására és konyhai étkező kialakítására használja ezeket, egy nyitott terű helyiségben. A reggelizőszék választásakor sokszor figyelembe kell venni a konyhasziget körüli közlekedő útvonalat, ugyanis gyakran a sziget egyik pereme túlnyúlik, és ez alá kerülnek be a székek. 

Háttámlás reggelizőszék

Választhatunk háttámla nélküli reggelizőszéket is, de akinek hátfájdalmai vannak, azoknak ajánlott a támlás változat. Az igazi kényelemért érdemes mindenkinek a háttámlás reggelizőszéket választani az otthonába. De azt is meg kell említenünk, hogy a támlás és karos reggelizőszékek jobban használhatók nagyobb terekben, ellenkező esetben viszont a helyhiányt hangsúlyozhatják egy kisebb konyhában.

Íme egy klasszikus és elegáns, fix magasságú reggelizőszék a H-86, amelynek strapabíró fából készült, minimalista kialakítású lábait merevítők kötik össze, melyek egyben lábtartóként is funkcionálnak. Ülőfelülete egy vékony párnázottságot kapott. Az egész szerkezet legegyedibb és legjellemzőbb tulajdonsága az ívelt rétegelt lemezből készült láb.

Bárszék jellegű alacsonyabb reggelizőszék

Egyértelmű tehát, hogy döntést kell hozni arról is, milyen anyagból készüljön a reggelizőszék váza. Illetve, hogy kárpitozott legyen-e vagy sem. A fából készült szék klasszikus, hagyományos környezetet teremthet, míg a fém egy sokkal modernebb hangulatot kölcsönözhet a térnek. Utóbbinak viszont annyi hátránya van, hogy a szennyeződések és a nyomok sokkal jobban látszódhatnak rajta, mint a fából készült változatokon. Ugyanez a helyzet az időről időre teret kapó öntött műanyag székekkel is. Ezeken az erőteljesebb karcolások hagynak maradandó nyomot.

Kárpitozás szempontjából elmondható, hogy a lemezelt székekkel ellentétben a kárpitos székek mindig kényelmesebbek. Ha idáig eljutottunk, akkor már csak a színről, a mintázatról, a textúráról és a szövet fajtájáról, a bőrről vagy az újra divatos nádazásról kell dönteni.

A H-105 fémvázas külön párnával rendelkező reggelizőszék, amely újragondolja a rattan használatát és modern változatban közelíti meg. 

Kényelmes reggelizőszék Impala Kft.

Nem utolsó sorban pedig meg kell mérni, hogy hány szék fér el a pultnál egymás mellett kényelmesen. Ez azért fontos, mert kényelmi szempontból nem jó, ha egymás mellé zsúfoljuk a reggelizőszékeket használó embereket. Egyes reggelizőszék-változatok jóval nagyobb helyet foglalnak el, mint egy átlagos bárszék, de jóval kényelmesebbek is lehetnek. Ügyelni kell arra, hogy két reggelizőszék között legalább 25 cm távolság legyen, így mindenki kényelmesen le tud szállni róla, és az egymás melletti evés közben sem zavarjuk a másikat.

A komfortérzethez hozzátartozhat a karfa megléte vagy hiánya, az alacsony vagy magasabb háttámla és az ülőfelület kényelmi fokozata. Így lesz a reggel csodaszép és indulhat jól a nap.

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály