A portál érdekessége, hogy felületén az építkezés vagy felújítás előtt álló érdeklődők egy virtuális házat járhatnak körbe, amelynek főbb részeihez kapcsolódóan interaktív módon ismerkedhetnek meg a cég által kifejlesztett termékekkel és megoldásokkal.

Új taggal bővült a Cemix honlapcsaládja. Az anyaportál és a tematikus fugázási portál mellett az új online felület szakít az eddigi gyakorlattal, és egészen szokatlan perspektívába helyezi a veszprémi székhelyű cég termékeit és szolgáltatásait. A látogatókat a nyitóoldalon ugyanis egy virtuális épület fogadja, amelyet keresztül-kasul bebarangolhatnak, miközben olyan hasznos információkhoz és tanácsokhoz juthatnak, amelyek nélkülözhetetlenek egy építkezés vagy felújítás alapos megtervezéséhez.

Az LB-Knauf virtuális családi házának utcafronti homlokzata

A Cemix virtuális családi házának utcafronti homlokzata

A koncepció alapját az áttekinthetőség, a letisztultság és az interaktivitás képezi. Az egérkurzorral a modern és tetszetős épület kiemelt részeire tévedve egy adatlap jelenik meg, ami röviden összefoglalja az adott helyszín kivitelezéséhez kapcsolódó fontosabb kérdéseket és a megoldandó problémákat. A lábazati zónáról például megtudhatjuk, hogy a talaj közelsége különleges terhelésnek teszi ki az itt használt anyagokat, a fürdőszobáról azt, hogy a tartós burkolat titka a megfelelő rétegrend alapján kiválasztott termékekben rejlik, a teraszról pedig azt, hogy a megfelelő vízelvezetés hiányában a víz mindig megtalálja az utat a romboláshoz.

A ház belseje is bebarangolható

A ház belseje is bebarangolható

A részletes tudnivalók a Tovább gombra kattintva jelennek meg. A látogatók a megjelenő oldalon az épületrész kialakítására vagy felújítására vonatkozó valamennyi kérdésükre választ találhatnak, valamint megismerkedhetnek azokkal a termékekkel, komplett rendszerekkel és megoldásokkal, amelyeket a Cemix kínál számukra. A sok képpel, videókkal, szakmai tanácsokkal, laikusok számára is érthető megfogalmazással és áttekinthető ábrákkal fűszerezett tájékoztatók mind azt a célt szolgálják, hogy az érdeklődők átfogó képet kapjanak a kivitelezési folyamatok lépéseiről, valamint segítséget a megfelelő termékek és rendszerek kiválasztásához.

Az eddig felsoroltakon kívül van még néhány hasznos online kütyü, amik miatt az építkezés vagy felújítás előtt állóknak érdemes felkeresniük az új honlapot. A cég az elmúlt évek során nagy energiákat fektetett olyan speciális kalkulátorok fejlesztésébe, amelyek komoly segítséget jelentenek a tervezéshez. Ezek az eszközök különböző munkálatokhoz nyújtanak szakmai támogatást a mezei felhasználók számára. Például egy hidegburkoláshoz vagy homlokzat-felújításhoz, amelyek rendkívül összetett munkának számítanak, komoly előkészületeket és szakértelmet igényelnek. A megrendelőnek sokszor fogalma sincs róla, milyen anyagokra, milyen technológiákra van szükség a kívánt cél eléréséhez, és a kivitelező munkájának ellenőrzésére sincs mindig lehetősége.
Itt jönnek képbe a Cemix online kalkulátorai, amelyek kézen fogva vezetik át a felhasználót a tervezési fázis lehetséges buktatóin. Az alkalmazások működésének alapja, hogy pontosan azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeket egy lelkiismeretes kivitelezőnek fel kell tennie a munka elvállalásakor. A végeredmény egy ábra a javasolt technológiákról, megoldásokról vagy épp az optimális rétegrendről, valamint egy tételes anyaglista, amelyhez egy gombnyomással árajánlat kérhető, sőt, szakértői konzultációt is lehet igényelni a tervek verifikálásához.

A Hidegburkolás kalkulátor kérdésről kérdésre vezet el a megoldásig

A Hidegburkolás kalkulátor kérdésről kérdésre vezet el a megoldásig

De hogy pontosan milyen kalkulátorokról is van szó? Jó néhány akad belőlük az új honlapon. Kezdjük a Hidegburkolás-kalkulátorral, ami a megfelelő hidegburkolási rétegrend kiválasztásához ad támpontot. Ehhez párosul egy másik hasznos kütyü, a Fuga anyagmennyiség számoló, ami az alapparaméterek megadása után megmondja, hogy a kiválasztott fugázóanyagból mennyit kell vásárolni a teljes felület fugázásához. A Hőszigetelés-kalkulátor nem meglepő módon alapvetően a megfelelő hőszigetelési rétegrend kiválasztásához nyújt segítséget. Az Aljzatképzés és a Vakolás kalkulátorok szintén az optimális rétegrend kialakításához szükséges anyagok listáját adják meg. Végezetül megtalálható a felületen a cég Színtervezője is, aminek használatával az Inspiration színrendszerre támaszkodva látványosan lehet elkészíteni a ház teljes színtervét.

Lasselsberger Knauf virtuális ház

A Cemix új honlapjára folyamatosan kerülnek fel új információk, tippek és trükkök, érdemes tehát időnként vissza-visszatérni, és újra körbenézni a virtuális családi házban, amelynek ajtaja mindig nyitva áll a látogatók előtt.