Lassan azok is kifogynak a kifogásokból, akik eddig azért nem álltak neki betonozni, mert túl körülményesnek és macerásnak találták a folyamatot. A Cemix új, augusztusban forgalomba került szárazbeton keveréke már nekik is lehetővé teszi, hogy átéljék ezt az élményt.

A Mischnix nevet viselő termék egyszerűen bedolgozható, alkalmazásánál nincs szükség keverésre, ráadásul rendkívül gyorsan, néhány perc alatt megköt. Egy óra múlva a betonba rögzített tárgy vagy szerkezeti elem támasztéka elvehető, maga a szerkezet pedig 24 óra múlva rendeltetésszerűen terhelhető.

Mischnix szárazbeton keverék

A termék jelentősen megkönnyíti a munkát azokon a kültéri helyeken, ahol az áramforrás nehezen elérhető és az anyag gépi keverése nem megoldható. Olyan esetekben célszerű bevetni, amikor valamit gyorsan rögzíteni szeretnénk, például egy kerítésoszlopot, egy játszótéri eszközt vagy egy ruhaszárítót.
Az új termék cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és speciális adalékokat tartalmaz. Elég a felhasználás helyére önteni, majd egyszerűen csak vizet kell adagolni hozzá. A keverék kötése azonnal megindul és gyorsan lezajlik, ami megkönnyíti a rögzítendő elemek pozicionálását. Összetételének köszönhetően a kötéséhez szükséges nedvességet könnyen átengedi, és csak minimális kötőanyag kimosódással kell számolni.

Mischnix szárazbeton aljzatba

Jóllehet a Mischnix hagyományos módon is keverhető, így nagyobb szilárdságot biztosít azoknak az eszközöknek a rögzítéséhez, amelyeket fokozott igénybevétel ér, a termék nem tartozik a tartószerkezeti beton kategóriába. Ebből kifolyólag tilos alkalmazni méretezett szerkezetek alapozására, rögzítésére, például épületek tartóoszlopainak alapozására vagy tartószerkezeti horgony rögzítése.

További információk Ide kattintva >> érhetők el!