A Decorol névre keresztelt termék figyelemre méltó tulajdonsága, hogy segítségével helyszíni keveréssel tetszőleges színárnyalat állítható elő úgy, hogy a végeredmény vetekszik a magas gyári minőséggel.

Cemix Decorol lábazati burkolat

A lábazati zóna az épület azon része, ahol a homlokzat fala a talajjal érintkezik. Ez a felület több szempontból is erős terhelésnek van kitéve, ami főként a talajról felverődő esővízre, a talaj nedvességére és az itt jelentkező mechanikai behatásokra vezethető vissza. Annak érdekében, hogy a lábazat ellenálljon ezeknek az erőteljes környezeti tényezőknek, műszakilag alaposan fel kell készíteni. Ez az oka annak, hogy ezt a felületet a homlokzat egészétől színben és a felhasznált anyagok tekintetében is látványosan eltérően alakítják ki. A megfelelő ellenállóképesség mellett természetesen az esztétikai szempontok is fontos szerepet játszanak a tervezés és a kivitelezés során.

Keverd ki a legszebb lábazati burkolat színt!

 

A Cemix eddig a probléma megoldására a lábazati zónához különleges hőszigetelő rétegrendet, a felület esztétikus lezárásához pedig többek között különleges díszítővakolatot kínált. Ez utóbbi Colorol néven volt forgalomban egészen ez év nyár elejéig. Az összesen 30 színárnyalatban árult termék helyét vette át az új fejlesztés, a Decorol. A vásárlók között jól ismert elődjéhez hasonlóan ez is hatékonyan ellenáll a lábazatot érő környezeti hatásoknak, ami elsősorban az összetételét alkotó minőségi német alapanyagoknak köszönhető.

A Decorol titka a színes szemcsékben keresendő. Az ezekből kialakítható strukturált bevonat szó szerint erős védőpajzsot képez a lábazati zónában. A termék azonban nem csak itt vethető be. Homlokzati díszítővakolatként is alkalmazható, sőt, bizonyos feltételekkel akár az épületek teljes felülete egységesen is bevonható vele.

A veszprémi építőanyag gyártó új terméke egyvalamiben biztosan messze felülmúlja a Colorolt: az általa elérhető színválasztékban. Az előbbi 30 színárnyalatához képest az Decorol 48 színben rendelhető a Cemixtől. De ennél is nagyobb mozgásteret biztosít a helyszíni, vagyis az értékesítési pontokon történő keverés. Ebben az esetben ugyanis gyakorlatilag végtelen a lehetőség a színvariációk tekintetében, ezeknek tényleg csak a felhasználói kreativitás és képzelet szabhat határt. A háttérben az áll, hogy az anyagot alkotó 12 alapszínű granulátum bármilyen arányban összekeverhető, így tetszőleges, egyedi árnyalatok is előállíthatók. A folyamat során egyetlen szabályt kell csak betartani: az alapszínű granulátumok közül minimum 5 darabot kell kiválasztania a vásárlónak. A precíz kiszerelésnek és technológiának köszönhetően a helyszíni keveréssel is magas gyári termékminőség érhető el.

Lábazati burkolat bármilyen színben

A Cemix termékek értékesítő pontjai ezen az oldalon találhatók.