Lakberendezés kis alaterületen

16 m2-es mikrolakás esetén patikamérlegen kell kimérnünk minden hasznos centimétert. Ez a kicsi lakás valóban azt bizonyítja, lehet bármilyen kicsi egy lakás, élhetővé lehet tenni, csak a megfelelő egyensúlyt kell szem előtt tartanunk. A poén az, hogy még így is jutott mindennek hely, és a képeket elnézve egyáltalán nem egy szűkös kis odú a végeredmény.

A lakberendezési stílus alapvetően modern, otthonos, fiatalos, fókuszban egy sárga kanapéval. A középső legnagyobb térben a nappali és a konyha helyezkedik el. A konyhabútor egészen kicsi, a munkalapon sem lehet túlságosan terjeszkedni de a minimalista kivitelezés nagyon jól illeszkedik az összképbe. A nagy belmagasságnak köszönhetően egy galériát is lehetett építeni, ide került a "hálószoba szekció", azaz egy nagy lefektetett matrac. Az emeletre a bejárati ajtó mellett egy kis lépcsőn jutunk fel. Ami vonzó lehetett ennek a lakásnak a megvásárlásakor, az a kis terasz ami egy kedves belső kert része, ahová a nap bármely szakában kiülhetünk.

A fürdőszoba természetesen szintén nagyon kicsi, és ráadásul az alapterület formája sem szerencsés. Ez a párhuzamosok nélküli helyiség egy zuhanyzónak és egy kis mosdónak tudott helyet adni. A sok fény, a növények, a teljes felületen fehér színek igyekeztek otthonossá tenni a fürdőszobát is. Az optikai térnővelő tükör trükk azonnal duplájára növelte a fürdőszoba látszólagos méretét.

Minikonyha tervezése

Minimál konyha kis garzonba

Sárga kanapé ötlet

Galériaágy ötlet kis lakásba, garzonlakásba

Nagy üvegajtó a teraszhoz

Faburkolatos terasz és kanapé a teraszon

Terasz kis belső udvarban

Mini fördőszoba nagy tükörrel

Kaktusz a fürdőszobában

Fehér mosdópult a fürdőszobában

Kis lakás, mikrolakás, 16 m2-es alaprajz