1. A lakás alapterülete a szuper kicsi kategóriába tartozik. Mindössze 25 négyzetméteren alakították ki egy két fős család tökéletes otthonát. A belmagasság megengedte, hogy a tervező függőlegesen terjeszkedjen, így a hálószoba funkció a galériára került. Az egész lakásban a bútorok, és maga a galéria is ugyanabból a világos faanyagból készültek, így a kis tér még tágasabbnak látszódik. A konyhát alul építették meg, a bejárat mellett, és az U alakú kialakításának köszönhetően még egy szigetszerű étkezőpultnak is jutott hely. A szerencsés alaprajznak köszönhetően a konyha is természetes fényben fürdik, hiszen saját ablaka van.  A fürdőszoba a konyha melletti diszkrét fehér ajtó mögött bújik meg, és kis mérete ellenére még egy fürdőkád is belefért. A galériára vezető lépcső minden foka egyben egy fiók is, így a helykihasználás maximális.

Az emeleten nyitott polcokat alakítottak ki, de az ágynak is viszonylag tágas hely jutott. A galéria számára is jut természetes fény, a szerencsésen megtervezett homlokzatnak köszönhetően a konyha ablaka felett egy másik is helyt kapott. A nappali berendezése is teljesen funkcionális. A homogén felület itt is a tágas érzetet eredményez. A zárt szekrények rengeteg tárolási lehetőséget rejtenek, és még egy dolgozósaroknak is jutott hely. A kis kanapé két alacsony polc közé került, így a végeredmény egy igazi kuckó. A szoba egyetlen színfoltja a puha piros szőnyeg, amely a bútorokkal azonos színű padlón üde, fiatalos, karakteres kiegészítője a lakásnak. 
 Mikrolakás natúr színnel konyha és épített galéria

Mikro loft lakás természetes színekkel

Natúr beépített szekrény ötlet

Egyedi natúr konyhabútor ötlet

Mikrolakas alaprajz látványterv

Földszint alaprajz

Emelet alaprajz

2. Ezt a lakást egy egyedülálló hölgy számára tervezték. A 25 négyzetméterbe itt úgy kellett beférnie minden lakófunkciónak, hogy nem volt lehetőség felfelé terjeszkedni. A fürdőszoba közvetlenül az előszobából nyílik. A fürdőszoba-előszoba-konyha egység közös burkolatot kapott, a halványkék-fehér patchwork mintás padlólap finoman nőies karakter ad a lakásnak, és optikailag tágasnak mutatja az egyébként mikro teret. A kávészínű falak, a vidékies stílusú bútorok és a színes képek nagyszerűen egészítik ki az összképet. A konyha is apró, de mindennek jutott hely benne. A színes, virágmintás tapéta uralkodik a hófehér konyhán, és szintén optikailag tágítja a teret. A nappali-hálószoba egységtől nemcsak a burkolat választja el a többi helyiségtől, hanem egy eltolható üvegajtó is, amely csukott állapotban is átengedi a fényt. A nappali és étkező funkció ötletes módon egy helyre került, az asztalt közvetlenül a kanapé elé állítva.

Színes romantikus mikro lakás lakberendezés

Előszoba berendezési ötlet

Előszoba berendezési ötlet és falszín

Előszoba berendezési ötlet

Mikro étkező berendezése

Mini dolgozósarok pult

25 m2-es minilakás berendezése

Ágy a kinyitható kanapéból

Állólámpa a sarokban

Mini étkező kerek asztallal

Mini konyha berendezési ötlet

Fehér mikro konyha metró csempével és színes tapétával

25 m2-es minilakás berendezése és alaprajza

Szöveg: Vasas Anikó