Nézegessük meg ezeket a képeket és fedezzük fel együtt a mediterrán lakberendezés titkait!

Spanyol mediterrán veranda fonott kanapéval

Mediterrán veranda narancssárga párnákkal

A ház kialakításánál figyelembe vették, hogy az épületet egész nap járja körbe a nap és minél több helyiségnek legyen közvetlen kapcsolata a terasszal. A helyiségeket egymástól többnyire nem választják el ajtók, helyette szegmensíves falkialakítást alkalmaztak, ami megjelenik a teraszon is.

Szegmensíves fal mediterrán nappali

Ami szembetűnő, hogy rengeteg élő növénnyel találkozunk mind bent, mind kint. Zöld növények díszlenek fonott kosarakban a bútorokon és a teraszon is. Bent vágott virágokat helyeztek el az asztalokon, üvegvázákban és jó formájú befőttes üvegekben. A jól kialakított egymásba nyíló konyha, nappali, terasz és összességében az egész ház verőfényes alaphangulatát a színek határozzák meg: fehér, krém, sárga, narancs, barna, zöld.

Mediterrán nappali fonott szék

A természetes anyagok: fa, rattan, fonott fűz, lenvászon minden helyiségben megtalálhatóak, akár egy bútoron, edényalátéten, terítőn vagy ruhadarabon. Figyelemre méltó apróság, ahogyan a nappali rattan kagylófoteleinek csomózása rímel a konyhaszekrény marokkói csempe mintázatú függönyére.

Mediterrán fehér konyhabútor vidéki házban

Szellős világos nappali és étkező kapcsolat

Terített mediterrán asztal

Zöld zsalugáter szín, étkezőből a teraszra

A bútorajtók, a tükrök és a külső nyílászárók, hasonló stílusú üvegezése is az otthonosságot hangsúlyozzák, akárcsak a tiszta, világos, rendezett konyha.

Félszigetes fehér konyhabútor

Konyhabútor és étkező kapcsolata

A lakás összképe annyira barátságos, hogy szinte fel sem tűnik, hogy a konyha falára akasztott nagyméretű vintage faliórán kívül mindössze néhány falikart helyeztek el a falakon. A nappaliban a falnak támasztva provokatív, egyszínű “festmény” erősíti az érzést, hogy nem a sok dísz, hanem a harmónia az, ami barátságossá és szerethetővé varázsol egy otthont.

Spanyol mediterrán nappali színek lakberendezés

Romantikus mediterrán hálószoba és fehér fényáteresztő függönyök

Fehér üvegezett gardróbszekrény

Mosdópult klasszikus stílusú mosdópulttal

Szerző: Bartha Nóra