Étkező és lounge ülőgarnitúra a hatalmas fedett teraszon

Nem vágyunk semmi másra, csak csendre és nyugalomra. Így lehetett ezzel az az üzletember is, aki a milánói Ortelli Architetti céget bízta meg tengerparti luxus villájának tökéletes kialakításával. A ház építésénél és belsőépítészeti tervezésénél alapvető szempont volt, hogy minden szín, anyag, vonalvezetés a tenger és környezete pazar látványának legyen alárendelve. A berendezés minimalista stílusa, a burkolóanyagok, mint az onyx, a fém, a szürke palakő vagy a mészkő használata, visszafogott színvilága is ezt a célt szolgálja. 

Karib-tengeri álomotthon

Nappali térbe állított sarokkanapéval

Nappali nyitott terasszal

A lakás központja a hatalmas nappali, ami szinte átmenet nélkül kapcsolódik az elegáns teraszhoz. Az egy tér érzését erősíti az egész lakásban sok helyen alkalmazott mészkőburkolat, ami itt a tengerparti fehér homokot juttathatja eszünkbe rusztikus felülete és színe miatt. A szögletes hófehér ülőbútorok és a falakon, mennyezeten megjelenő négyzetrácsos dekorációs és polcelemek remekül ellenpontozzák a páratlan panoráma lankáit.

A konyha, a fürdő és a hálószoba a ház szürke sziklába vájt, hátsó részében kapott helyet. A palakő természetes szürkesége visszaköszön a berendezés színei között is. A hálószoba - fekete-fehér visszafogottsága mellett - egyik érdekessége, az ágy végében elhelyezett tévé, ami gombnyomásra tűnik el, vagy emelkedik ki, hogy ne zavarja a tengerpart látványát. A lakás összes helyiségében felfedezhetőek a fekete nyílászárók, amelyek szinte bekeretezik a mögöttük kirajzolódó sziklát, fákat, tengert, így a valóság természetfotókhoz hasonló dekorációként mutat a visszafogottan díszített falakon.

Minimalista fehér konyhabútor

Süllyesztett tv

Süllyesztett tv

Süllyesztett tv-vel kombinált hálószoba

Elegáns modern fürdőszoba nagy tükörrel

A ház építészeti attrakciója az edzett üveg korláttal körülvett teraszon elhelyezett medence. A zseniális tervezésnek köszönhetően akár a kinti, akár a benti ülőbútorokon ülünk, a medence és a tenger vízszintje egyvonalba kerül. Ez olyan érzést kelt, mintha a tenger egészen a nappali üvegfaláig húzódna, és mi magunk is a varázslatos természet részévé válnánk.

Karib-tengeri luxusház terasza

Szöveg: Bartha Nóra