Otti burkolat vidéki stílusú lakberendezésben

Country hangulatot nem csak vidéken hozhatunk létre, bármilyen ház, lakás alkalmas lehet arra, hogy eme tradíciókkal tarkított „életérzés” képére formázzuk, de nézzük, mit kell tudnunk erről a mostanában oly népszerű irányzatról. A Country tulajdonképpen egy gyűjtőnév, mely különböző népek sokféle vidéki hangulatát foglalja magába. Kiemelkedő hatású a Dél-Francia vagy az Angol vidéki stílus. Talán erről halottunk a legtöbbet.

Ebben a stílusban megépült otthonokban a nagy hangsúlyt a hatalmas konyha kapja, hiszen a Country a tradíciókat követi, és vidéken a konyhában gyűlik össze a család apraja-nagyja, hogy együtt segédkezzenek az ebéd elkészítésében, majd elfogyasztásában. A Counrty könnyed és személyes. Főbb alkotóelemei a természetes alapanyagok, mint a kő, fa vászon, len, kerámia, és a tégla.

Téglaburkolat tálassal festett tálakkal, kulaccsal

Egyszerre tartja szem előtt a hagyományokat és a modern kor által támasztott követelményeket. Így vidéki konyhánkban bátran elhagyhatjuk a sparheltet és helyette használhatunk beépíthető, modern, ám rusztikus külsejű sütőt.

Rusztikus burkolatok vidéki stílusban

A country, sokkal inkább barátságos, romantikus, mint divatos.  Elrendezésében az egyszerűség, a kényelem és a praktikusság dominál. A felületek kopottasak, antikoltak, színei a fehér, natúr és pasztell árnyalatok, de helyenként alkalmazhatunk erősebb, meghatározóbb tónusokat is. Ebbe az idillbe jól illeszkedő motívumok a virágos, kockás és csíkos minták.

Vidéki tálalószekrény parasztházban

Régi fa tárolószekrény és szakajtó

Sok nosztalgikus hangulatot ébresztő dekorációt elbír, díszíthetjük falunkat régi fazekakkal, serpenyőkkel, fakanalakkal, néhány edénynek adhatunk akár új funkciót is, és tehetünk mögé világítást.

Az Otti Manufactura Kft. társtervezőjeként szívesen használom és ajánlom az általuk tervezett és gyártott burkolatokat. Sokféle irányzatban, közöttük a Country-ban is hatalmas választékkal rendelkeznek, vagy akár elkészítik az igényünknek megfelelő, egyedi tervezésű családi címereket, megálmodott mintákat. Találunk az Ottinál lámpákat, kiegészítőket is, és a Country stílus elengedhetetlen antikolt felületeihez, dekorációjához is megfelelő szakembereket!

Country stílusú rusztikus konyhabútor

Rusztikus falburkolat konyhabútorban

Rusztikus konyhai falburkolat Otti burkolattal

A Pietra „Faragott Antik mészkő”, a mozaik „Kolostor padló”, vagy a Terrakotta típusú burkolataik szinte mindegyike megállja helyét a régi idők eleganciáját idéző terekben. A felsorolás koránt sem teljes, érdemes ellátogatni fehérvári telephelyükre, ahol mintafelületen megtekinthető az egyedi, kézzel gyártott termékek sokasága. És ha már személyesen is felkeressük őket, bátran hagyatkozzunk szakértelmükre kandalló, és kemence kialakításában is, hiszen a Country hangulathoz hozzá tartozik a melegség, a tűz ősi ereje.

Írta: Lovász Viktória - építész technikus, lakberendező

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027