Nappali belsőéítészet látványterv Dóró Judit

A tervek ütemezési tematikáját rugalmasan, kisebb átszervezéssel oldottuk meg egy hagyományos esethez képest, hogy a kivitelezés időben megkapja a szükséges terveket. Az ingatlan első, a pár által is kedvelt new art deco stílusban került megtervezésre, bronz-bézs környezetbe helyezve. Alaprajzi átszervezésre jelen esetben nem volt szükség, mert minden funkciónak praktikusan megvolt a helye. Összességében egy olyan fiatalos, könnyed, élhető luxuslakás megalkotása volt a cél, amely ötvözi a mai kor értékeit és igényeit, mind design mind pedig az anyagfelhasználás terén.
 
A bejárat közvetlen környezetében kialakított bronztükör gardrób és egy különlegesen szép keretbe foglalt tűzött bőr hátfalas egyedileg készített design ülőke került.

Családi ház bejárata

Családi ház bejárata

Ebben a térben található egy dekorbeton burkolattal fedett design látványlépcső, mely könnyedén összefűzi a földszinti és az emeleti traktust. A szerkezet orsóterében kapott helyet a zöld sziget, mely beton keretezést és hangulat világítást kapott.

New art deco előszoba, hall

A teret egységesen az álmennyezet rendezi a központi kristálycsillárral. A luxus hatást a magasfényű padlóburkolat, metál fényű tapéták, egyedi gyártású kristálycsillárok, sötét keretező hatású lábazat és csillanó felületek adják. Szintén ebben a térben helyezkedik el egy különleges bronz szerkezetű konzolasztalka egy art deco tükörrel, külön dekorpanellel hangsúlyozva azt.

New art deco lépcsőház

A nappaliban elhelyezkedő 3 fő szegmens: pihenés-étkezés-főzés laza és harmonikus egységet képeznek egymással, természetesen az egész házra jellemző elegancia vonalait megtartva.

New art deco belsőéítészet

A pihenés központját jelképező TV-kanapé részt a fényes kerettel ellátott design álmennyezet adja. A bronz szín, meghatározó a tükrökön is és a textíliákon egyaránt. A mobil bútorok, a kiegészítők, a csillárok stílusa, formája, összhangja eleganciát sugallnak. Az előtérbe tervezett fényes bronz felületű konzolasztal stílusa itt a dohányzóasztalban folytatódik.

A pihenés és főzés funkcióit a beton burkolatú kandalló és a tükörbetétes bár nagyvonalú egysége köti össze. A barna és bronz árnyalatai nagyon szép harmóniába rendezve jelennek meg ebben a térben.

Nappali belsőéítészet látványterv Dóró Judit

A konyha annak ellenére, hogy a helyiség hátsó, védettebb részén található mégis látványos és elegáns, ugyanakkor diszkréten simul bele a környező funkciókba. Bejáratát a bár rész ferde lezáró eleme indítja, ezzel is jelezve, hogy a térben egy új funkció kezdődik és fejeződik be. A konyhabútor szemből nézve szimmetrikus, viszont a nappali felől nézve aszimmetrikus. Ez adja a különleges és egyben zseniális hatását. A szimmetrikus részt könnyítettem egy bronzüveg ajtós vitrinnel, alsó lábazati részébe padig hangulat led került.

Egyedi konyhabútor tervezés Dóró Judit

A földszinten található egy vendég mosdó zuhanyzóval. Egy viszonylag kis térbe úgy helyeztem el a funkciókat, hogy a tágasság és szellősség érzése megmaradjon. A fürdő különlegessége a wc mögötti fülkekialakítás egy design tapétával és a térbe állított nagy tükrös panel az egyedi sminkvilágítással.

New art deco vendég fürdőszoba

Ennek a panelnek a technikai megvalósítása különös szakértelmet és odafigyelést igényelt, hiszen olyan látványban, mintha a mosdó szekrény a mosdóval a tükör hátfalon lebegne. A valóság persze teljesen más a háttérben. A lépcsőházi tér egységét a több lépcsős hangulat fénnyel megvilágított álmennyezet adja, kiegészítve a falikarok számára kialakított panelekkel. Látszólag olyan, mintha a kristálylámpákat ezek a panelek tartanák.

Lépcsőfeljáró látványterv

A nem túl nagyméretű szülői hálószobát a szoba méretéhez képest viszonylag nagyméretű gardróbszekrény frontfelületére helyezett bronztükörrel próbáltam nagyítani úgy, hogy a tükröződés a lehető legkisebb mértékű legyen, mégis elérje a kívánt tértágító hatást.

New art deco szülői háló látványterve

Az  egyedi tűzött hátfallal ellátott ágy két központi pillérszerű elem közé ékelődik be. Ezek a pillérek adnak helyet a falikaroknak is. Az álmennyezeti fényes díszítő keretezés, mint stíluselem itt is megjelenik. Az ággyal szemközti falon egy visszaköszönő design bútorkeretezés adja a szintén ruhaneműk tárolására  alkalmas fiókok fő szerkezetét.

Gyermekszoba: Adottságainál fogva a világosabb gyerekszobába terveztem ezt a kivételes, 3 oldalról kárpitos tűzött hátfallal ellátott baldachinos, kuckós kis hercegnős ágyat, mely minden kislány álma. Az ágy mellé egy polcos rész is került a mesekönyveknek és az éjszakai kellékeknek.

Kislányszoba lakberendezés

Kislányszoba lakberendezés

Kislányszoba lakberendezés

A szoba másik fő eleme a hatalmas ruhásszekrény, melynek monotonitását virághátfallal ellátott polcokkal oldottam fel. Az ággyal szemközti részen található a játszósarok. A családba érkező új jövevény számára berendezett hálószoba egyik fő része a kiságy és az azt keretező design polc, hangulat világítással. A másik nagy egységet alkotó ruhásszekrényen kívül még helyet kellett találni egy pihenőfotelnak az anyuka számára és a pelenkázó elemnek is.

Babaszoba látványtervek

Babaszoba látványtervek

A viszonylag keskeny és több nyílászáróval szabdalt tér berendezése nem volt egyszerű. Három fő funkciót kellett úgy elhelyezni és egységbe rendezni, hogy minden szempontnak megfeleljen. A teret tükrös felületekkel nagyobbítottam több irányból. Egyrészt a dobogóra állított fürdőkád felől, másrészt a mosdópult felől. Ezáltal optikailag kellemesebb és tágasabb lett a keskeny tér. A stíluselemek, mint álmennyezet és design keretezés itt is megjelenik. Összességében egy nagyon exkluzív tér jött létre az elemek stílusos összehangolásával.

New art deco fürdőszoba berendezés

New art deco fürdőszoba berendezési tervek 
A megrendelők mint mindig, most is nagyon örülnek annak mait irodánk szolgáltatott számukra, sőt elmondásuk alapján messzemenően túlszárnyaltuk mindazt, amit csak álmodni mertek. Nekünk ez az elégedett megrendelői visszajelzés az amely keretezi egy-egy projekt végeredményét és további sok szép enteriőr megalkotására késztet a jövőben is.

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit
Render képek készítése és utómunkák: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!