Előszoba és lépcsőház

Előszoba és konzolasztal

A lakóház alaprajzi különlegességét a ferde falsíkok adják, ezt az építészeti stílusjegyet továbbgondolva alakítottam ki a belső terek hangulatát. Belsőépítészetileg a design szögletes elemeit hangsúlyoztam, melyek például a burkolatok különleges mintázatában mutatkoznak meg.

A földszinten található egybefüggő lakóteret mozgalmassá és érdekessé tettem a különböző egymással harmonizáló designelemek összességével. A belső tér alaphangulatát a füstölt tölgyfa tónusa, a szürkés padlóburkolat, valamint a kék árnyalatai adják.

Modern nappali és falburkolat

Íves kanapé és álmennyezet

Különleges 3D hatszögletű falburkolat

A térformálás legfőbb eszköze a szögletes design megjelenítése, melyet elsősorban álmennyezeti elemekkel, szögletes beton 3d falburkolattal, szögletes mintázatú textúrákkal, geometrikus ismétlődő ajtóbetétekkel jelenítettünk meg. A trapézos és ferde síkú álmennyezet összekapcsolja a nagy egybefüggő földszinti részt egy egységbe. A kandalló a hall előtéri lerakóasztalát valamint a fal mögötti előtéri gardróbot egy egységbe rendeztem.

Ezek mint egy hasáb ékelődnek be a trapézszerű térbe, megtörve a tér méreteit és érzékeltetve alárendelt szerepüket. Az étkezőben is megjelenik a szögletesség az étkező asztal kemény hideg, acél design lábazatán. A hallban pedig a konzolasztal formáján mutatkozik meg ugyanez a forma.

Előszoba réz színű konzolasztallal

Étkezőszékek törtfehérben

A kemény érzetet ellensúlyoztam a nappali térben egy hatalmas félköríves, puha kárpitozású kanapéval és belső ívére illeszthető puffokkal. Tovább oldottam a környezetet nagyméretű kör alakú kristályos lámpatestekkel. A lágyítás eszközeként puha textileket és kiegészítőket is használtam. A színek tónusának megválasztásával is érdekes játék jött létre, a hűvösebb földes árnyalatok: füstölt tölgy, szürke, sötétkék, fémes színek mellé rosegold, kevés narancs és bézs színek kerültek. Ezzel sikerült feloldani a részben ipari megjelenést is. A design kristálycsillárokkal egy pici art- deco jelleget csempészve a hangulat és a környezet egy élhető, attraktív és kényelmes otthonná változik.

A konyha bárpult design elemében is felbukkan az uralkodó motívum. A lépcsőházi rész 3d beton design eleme összekapcsolja a két szintet egymással oly módon, hogy megjelenik egy hangsúlyozottabb formában az emeleti érkező falán. Ezt a falat az alsó traktusban elhelyezett kavicsos növénysáv és díszvilágítás foglalja egységbe.

Minimál konyha látványterve

Sötétbarna konyha

Lépcsőház beton mintás lapokkal

Míg a földszinti rész jellemző hangulatát a sötétkék és a földes színek adták, addig a szülői hálóét a barnás árnyalatok mellett az élénk narancs és bronz pezsdíti fel a hűvös fémes anyagoktól.

Elegáns hálószoba ötlet

Hálószoba TV-vel

A viszonylag sok ablakkal rendelkező hálószobának túlságosan világos helyiségbe kicsit telítettebb tónusú tapéta került, melyen az alapvető stílusjegyek narancsos mintázattal köszönnek vissza. A geometrikus design stíluselemek a textileken a tapéta mintáján, a médiapanelen és az ajtókon is fellelhetőek.

A hálószobából nyílik lazán, könnyeden a körbe épített tükrös és vitrines felületek játékával tűzdelt gardrób egység. Az üveges tolóajtó finoman választja el a két teret egymástól, az átláthatóság miatt szinte egy térnek tekinthető a két funkció.

Gardrób látványterv

A szülői fürdő helyiség építészeti és a belső tér anyaghasználatát tekintve egy nagyon világos része lett a háznak. A nagyméretű duplamosdós pult és tároló felületek mégis könnyednek hatnak lebegős rögzítésük miatt. A hangulatfények és a kör alakú csillár fokozzák a szobaszerű megjelenést.

Egyedi tervezésű fürdőszoba bútor

Mozaik mintás kádburkolat

Anyagait és formavilágát tekintve az ipari geometrikus hangulatot oldva egy kevés puhasággal, art-decos ívességgel és sok hangulatfénnyel egy modern, lendületes élhető különleges hangulatú otthont kaptunk.

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!