Elegáns kerek előszobai tükör

Előszoba szélfodó lakberendező tervezés
Szerencsére még a munkák korai fázisában kapcsolódtunk be a tervezésbe így az építészeti tervek végleges állapota előtt könnyedén összehangolhatóvá vált a belsőépítészeti tervezéssel. A ház fő életterei a földszintre kerültek egy középfolyosóra fűzve. Ettől csak a szülői háló tér el, ami egy fél szinttel lejjebb található. Az épület megközelítése a lépcsőházi kubus felől történik. A pince részben kaptak helyet az egyéb tárolási funkciók valamint egy wellness egység. A ház külső design megjelenése szintén modern ezért belső terei is ennek a stílusnak a továbbgondolását kívánta meg kiegészítve egyes luxus lakberendezési elemekkel. Már a funkcionális előtér színei, anyagai is tükrözik az ebből kapcsolódó nappali élettér és a lépcsőházi traktus hangulatát.

Art Deco stílusú modern szófa

Nappali lakberendezés modern szófa

Elegáns nappali és konyha szimbiózisa

Felhasznált fő belsőépítészeti anyagok a világos fa, fémes arany és a sötétkék lakástextilek. Ezek az anyagok hangulatok folytatódnak a tágas és világos nappali lakóegységben is, kiegészítve egy kevés természetes fával, mely fellelhető a bárpult anyagában és a dohányzó asztalkán is. Ezzel a két fő elemmel egy kis rusztikusságot csempésztem az egyébként elegáns térbe. Ezt keretezi a gyönyörű színátmenetes len függöny, mely szintén a természetes hangulatot és a lazább megjelenést hangsúlyozza a térben.

Az elegáns elemeket a fémes arany keretes szófa és étkező székek, fényes és kő felületek, kristály csillárok keretezik. A design szófa választásnál szempont volt, hogy a biokandalló is jól látható legyen, ezért a kanapé középső elemét nyitottra alakítottuk. A tér hangulatát növénymotívumos kiegészítő textíliákkal és tapétával zártam le ezzel becsempészve némi természet érzést is, mely következik a nappaliból nyíló hatalmas terasz kialakításából, nagy üvegfelületekből. Ez egyébként a Bauhaus alapnézeteinek jellemzője.

Dísznövények és ledvilágítás a lépcső alatt

Az impozáns lépcsőházban is megjelenik a ház hangulatára annyira jellemző arany napsárga. Ez az egyedi falburkolat és díszítő elem egészen lekísér a pincei részig. Különleges led világítással kialakított design lépcső vezet minket, mely egy dekoratív növényszigetben végződik. A szülői traktust egy monumentális megjelenésű ajtó jelzi, felső részében olyan kialakítással, hogy oda falidísz is elhelyezhető legyen később. Az intim szülői részt egy gardróbon keresztül érhetjük el, melyből külön-külön nyílnak a fürdő és háló rész egységei.

A fürdő különlegessége, hogy a zuhanyban lévő ablak felől kapja a természetes fényt, melyet átirányítva a fürdőszoba hatalmas üveg falán, az egyébként sötétebb gardróbba jut. A kisméretű fürdőszoba alapburkolata egy világos kőhatású lap, melyet kiegészítettem az arany és a fekete árnyalataival. A háló egység uralkodó motívuma a hexagon lett, mely mozaikburkolat és textil formában jelenik meg az enteriőrben. A hatalmas tárolószekrényben lett praktikusan elrejtve egy ruhaledobó nyílás is, ami a pici mosókonyhába vezet. A mosdó méretes tükörfala nagyítja a kissé szűkös helyiséget. Az intimitást egy mintázott díszműüveg garantálja, melyen keresztül nem lehet betekinteni a helyiségbe.

Szülői fürdőszoba

Szülői fürdőszoba  mozaik mintás

A hálószoba egyik falát a tárolásra alkalmas óriási beépített szekrény foglalja el, míg az ágy mögé egy impozáns bőr hátfal került led világítással. A mennyezetről függesztett kristály olvasó lámpák különlegességnek számítanak. A szoba színvilága a bézs különböző árnyalataival és az arany kiegészítővel egy kellemes, fiatalos és üde hatást ad. Az anyagok összhangban vannak a lakás többi anyagával. Az egyedi tervezésű és gyártású ajtók is szerves és elválaszthatatlan részei a belsőépítészeti tervezésnek.

Hálószoba és gardróbszekrények

Szülői hálószoba lakberendezés

 A gyerek traktusba az előtérből vezet egy viszonylag hosszú folyosó, melybe egy játékos, vidám ledes világítással ellátott lámpacsoport került. Ez segíti a kisebb korú gyerekeknek az esti közlekedést a lakás többi részébe.

Mozaik burkolat fürdőszobában

Mozaik burkolat fürdőszobában

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés baldachinos ággyal

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés baldachinos ággyal

Gyerekszoba, lányszoba lakberendezés flamingo tapéta

A két kislányszoba hűen tükrözi a gyermeki játékos és vidám világot. Az egyik gyerekszoba a flamingós témakört kapta, ez egyben a kisebb gyermeké lesz. A másik gyermekszoba pedig cukorkás színekben és hangulatban lett kialakítva. A baldachinos ágyak biztosítják a kuckós érzetet a gyermekek számára, viszont a kissé áttetsző függönnyel sejtelmessé válik és egyben világos is marad. A kárpitozott ágyhátfalakkal igazán kényelmesek és egyediek lettek ezek a szobák. A gyermek fürdőszoba hangulata a fehér bézs kevés bronzzal és pasztell púderrel jött létre. A virágmintás apró mozaik képtől kislányokhoz méltó hangulata marad, mégis olyan formavilágra törekedtem, hogy később mikor már nagyobbak a gyermekek, akkor is jól érezzék benn magukat itt.

WC burkolás bézs színű burkolat

A bejárathoz legközelebb eső rész a vendég és dolgozó szoba egység. A sok funkció viszonylag pici alapterületen tömörül. A kihúzható minőségi vendég szófa mögé egy extra víz hangulatú poszterkép került, ide idézve a természetet a lakásbelsőben is. A földszínek mellett nagyon szép kiegészítő hangulat eleme lett a helyiségnek a kék különböző finom átmenetes árnyalatai. Igazi vendégmarasztaló kellemes szobát alakítottunk ki, ahol még a munka is öröm.

DD Interior dolgozószoba

DD Interior dolgozószoba

DD Interior Belsőépítészeti Studió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!