Előtér, előszoba Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Egyedi előszoba terv Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

A terek adottak voltak, alaprajzi változtatásra egyáltalán nem is volt lehetőség. A belső tervezés tehát a designra és a funkcionalitásra összpontosult. Igényként merült fel az új arculat, a világos összhatáson kívül a felső kategóriás bútorok, termékek és anyagok használata.

A lakásba belépve a bejárat melletti beugrót egy nívós vendégfogadó kialakítására használtam fel úgy, hogy itt már a lakás meghatározó arculata megmutatkozzon. Egy sötét türkiz puha bársonyos tűzött tárolófunkciót is ellátó ülőkét helyeztem el itt, kiegészítve a lakás másik arculati elemeivel a kis félhengerekből álló díszekkel láttam el, és az egy termékcsaládból származó ovális formájú kristály falikarral koronáztam. Egy nívós vendégfogadó jött ezáltal létre. A lakás kisebb alapterülete miatt is indokolt volt a világosabb hangulatú padlóburkolat, melyet elegánsan halszálka mintába rakva képzeltem el.

Luxus lakberendezés egy lakóparkban Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Trendi tűzött nappali bútorok Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Nappali lakberendezés Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Étkező lakberendezés Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Olvasósarok kanapéval Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

A kis alapterületű nappalinál nagyon gondosan kellett a bútorokat elhelyezni úgy, hogy elegendő tároló rész is maradjon. Ennek érdekében a TV egységet egy design bőrös panelre helyeztem, hátulról sejtelmesen megvilágítva. A tároló egységeket a kanapé mögé terveztem viszonylag belesimulva környezetébe, radiátorok a környezetbe illeszkedő design takarókat kaptak. A bútorok a legmodernebb trend alapján lettek összeállítva és harmonizálnak a lakás többi színeivel. A felső kategóriás kristálycsillárok formáikkal és csillogásukkal is emelik a hangulatot.

A konyha különlegessége - a fürdőszobának egyik meghatározó stíluseleme - a nappali tapétájával szinkronban lévő különleges mozaik, mely mint egy művészeti alkotás van jelen a térben. A konyhában a hűtőszekrényt a tükrös tömbben helyeztem el, mely a báron keresztül kapcsolja össze a nappalival. A nappali szerves egységet alkot a terasszal, az ott lévő korlátra egy különleges növénysávot alakítunk ki takarásként. Ezzel a térnövelő praktikával nem csak nagyobb, de világosabbá is vált a nappali.

A szintén kisméretű fürdőszobában folytatódik a prémium hangulat. A konyhában is használt extra mozaik itt, mint fő stíluselem jelenik meg a kádon és a kád mögötti falon. A hangsúly ezáltal a figyelem középpontjába kerül és a fürdőkád szint elveszíti szaniter mivoltát. Több különlegessége is van a helyiségnek az egyik a világító mosdópult a másik pedig a mosdó melletti egyedileg tervezett üvegfali törölközőtartó. Áttetszőségével könnyed  és lebegős hatású, melybe egy X vonalban lehet tárolni a hengeres alakú textileket. A piperék tárolására a nagy tükörrel szembeni falon van lehetőség a tükrös szekrényben. A mosdópult keretezett tükre, a bronzos szaniterek és a gyönyörű lámpatestek zárják az extra érzést.

A hálószoba két ablakát és radiátorait különleges design elemekkel takartam és rendeztem egységbe. Itt is megjelennek a nappaliban használt anyagok és design elemek. A helyiség különlegessége, az éjjeli szekrények ihlette design ágy hátpanel barnás, fényes kiegészítővel. Az ágy tulajdonképpen díszítő eleme és szerkezeti része lett a helyiségnek a hátfal által. A tágasságot a jól megválasztott színekkel, anyagokkal tartottam meg, ami kis helyiségeknél megfelelő átgondoltságot igényel. Az étkező helyiségbe igény volt egy olvasó kanapé elhelyezése. Az étkezősarok kialakításánál fő szempont szintén a könnyed és lebegős hatás elérése volt, ezt egy kis méretű design asztallal értem el.

Modern elegáns hálószoba Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Elegáns fehér hálószoba

Dekoratív panelek hálószoba falán

Art deco hálószoba berendezés

A lakás egyik fő designeleme a tükrös részekre kerülő mintát pont az étkező asztal láb mintája ihlette, mely stílusosan illik a több ízben is fellelhető tűzött kárpitos részekhez is. Az étkező másik részén kapott helyet egy nyitott polcos elem, mely hangulatosan lezárja az étkező egységét. Végezetül az ingatlan legkisebb helyisége a mosókonyha a legjobb példa arra, hogy ezt a helyiséget is lehet szépen kialakítani egy jó anyag és szín választással valamint a bútorok helyes méretkialakításával.

Fürdőszoba mozaikkal Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Luxus fürdőszoba tervek Dóró Judit belsőépítész, lakberendező

Visszafogott fürdőszoba design

Wc és fürdőszoba burkolat design

Íme egy jó példa arra, hogy hogyan lehet az ilyen elrendezésű  és osztottságú lakásokat praktikusan és extrán megtervezni!
 

DD Interior Belsőépítészeti Stúdió

DD Design Dóró Judit

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit lakberendező

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit
Render képek készítése és utómunkák: Dotdesign

A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Studió tulajdonát képezik!