Aulich utcai lakás megújult lakberendezés

A tulajdonos egy belvárosi lakást keresett magának elsősorban befektetési célzattal, hogy a teljes felújítást és átalakítást követően egy igényes bérlő vehesse ideiglenesen birtokba. A rossz beosztású, elhanyagolt 80 m2-es, 100 éves polgári lakásban azonnal megláttuk a kínálkozó lehetőséget. A megrendelő igénye egy jól felszerelt két hálószobás és két fürdőszobás lakótér kialakítása volt, modern, világos, elegáns, luxushangulatú helyiségekkel, térkapcsolatokkal.

Teljes belsőépítészeti átépítést igényelt a lakás, gyakorlatilag a határoló falakon kívül mindent lebontottunk. Ekkor kezdődött el a tér újraszervezése. A külső nyílászárókat a régiekkel azonos hangulatban és színben gyártottuk újra, a belső ajtókkal pedig követtük az előre megálmodott vízszintes csíkozású hangulatot. A helyenként nyomasztó belmagasság kiküszöbölésére a helyiségek méretéhez igazított álmennyezetet helyeztünk fel. A praktikum mellett tudni kell, hogy itt rejtettük el a gépészet és légtechnika vezetékeit, csöveit, ez lehetőséget biztosított a hangulatos LED füzérek és beépített lámpák elhelyezéséhez.

Tükörfalba épített tévé

 Az egész lakás végigvonuló színhangulat a bézs kiegészítve feketével és ezüsttel

Térnövelés tükörrel nappaliban

A nappali tükörfalában kapott helyet a TV és alatta a biokandalló. A vízszintes osztású óriási tükör nagyobbnak láttatja a szobát. A lakáson végigfutó fehérített tölgy svédpadló egységes keretbe fogja a különböző funkciójú tereket.

Kiss Márta Mária lakberendező budapesti lakás átalakítása

 

Klasszikus kanapé ocelot mintás párnákkal

Bézs színű szófa díszpárnákkal

Elegáns fekete-fehér lakásdekoráció

Tükör a bejárati ajtó körül

A változatos világító testekkel kiegészítve, mindig a napszakhoz és a lakásban tartózkodók hangulatához lehet alakítani a fényeket. Az árnyékolásban a rolettákat kiegészítve mindenhol egyedileg varrott fekete szegélyű bézs római rolók segítenek. Az egész lakást erre a két színre hangoltuk. Így kapott minden helyiség a két fürdő kivételével fehérített tölgy svédpadló burkolatot, ezzel összekapcsolva a lakást egységes keretbe. A parketta lábazata és radiátorburkolatok mind-mind fehér színűek, fokozván az üde, tiszta hangulatot, amit a falak bézs színe csak még jobban kiemel. A nappaliban a klasszikus kanapék puhasága a szőnyeg melegsége remekül ellenpontozzák a fekete acélvázas asztalok, lerakók szigorúságát. Ugyanez a szándékolt ellentét húzódik meg a tükörfal ridegsége és benne helyet kapott design kandalló melegségében.  A nappali így lehet egyszerre puha és csillogó.

A lakás nappalival átellenben lévő részén lett kialakítva a szülői intim zóna, a háló és a hozzátartozó fürdőszoba. A fürdő a térbe állított kád  köré szerveződik tiszta világos burkolatokkal és ravasz fényekkel. A hálószoba stílusát meghatározó ezüst, tűzött háttámla a megrendelő egyetlen kérése volt, amit azonban nagy örömmel fogadtam el. A Prestigous Shine tapéta, a függesztett lámpák és az ágytakaró remekül egészítik ki egymást ebben az ezüst világban. A kis fekete fésülködő asztal ezüst fiókja csak felteszi a pontot erre a hangulatra.

Hálószoba elegáns ezüstös színben

Az elegáns tűzött ágytámla ezüst színe visszaköszön az ágytakarón, díszpárnán és a mennyezetről függő lámpabúrán.

Gardróbszekrény fésülködőasztallal

A középső részben  helyeztük el egy térben az étkezőt és a konyhát. Ebből a térből nyílik még a második fürdő és a kis háló. Ennél a fürdőnél inkább a praktikumon volt a hangsúly a wc, bidé,mosdó mellett azért itt is találtunk helyet egy épített zuhanyfülke kialakítására. A new-yorki „vasalóházat” ábrázoló poszter és a konyhában lévő óriásposzter egyedi gyártásban méretre készült a megálmodott helyre.

Vasalóház poszter New York stílus

A konyhai mediterrán utcarészlet szándékosan a kis alapterületű konyha vizuális tágítását szolgálja. A konyha kicsi ugyan, de a közlekedő szemközti falának felhasználásával mégis alkalmas, akár nagyobb vendéglátás levezényelésére is, hisz helyett kapott minden ,a modern konyhában nélkülözhetetlen konyhagép. A tárolást az egész lakásban beépített szekrényekkel oldottuk meg. A világos bézs frontfelület végigvonul az összes helyiségen , megtalálhatjuk a hálóban, a vendégszobában és a konyhában egyaránt.

Magasfényű fehér konyhabútor

Magasfényű fehér konyhabútor és étkezőbútor

Konyhai poszter térnövelő hatással

Meghosszabbított konyhai munkapult

Beton hatású konyhapult

A lakás minden részében jelen van a csillogás, amit mi sem bizonyít  jobban, mint hogy egyetlen helyiségből sem hiányozhat a tükör. Gondolhatunk itt a nappali nagy tükörfalára vagy az étkező kis tükrös falfülkéjére. A tükrökben létrejövő reflexiók folyamatosan változó játéka teszi oly játékossá és megbízóink minden érkezésekor más-más arcát mutató hangulatos otthonná ezt a megújult tükrös belvárosi ragyogást.  

Igényes fehér zuhanyzó modern szaniterekkel

Fehér dürdőszoba térben álló fürdőkáddal

Térnövelés a fürdőszobában tükörrel

Szöveg, belsőépítészet, lakberendezés: Kiss Márta Mária - Fotó: Molnár Péter

Kiss Márta Mária lakberendező

www.kissmartamaria.hu

Mobil: +36 30 9 434 434      

Kiss Márta Mária Lakberendező Puttó Design