Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező konyhabútor

Ahogy azt manapság már megszokhattuk, a konyha-étkező-nappali hármasa egy térben található. Ennek több praktikus oka is van, de a térszervezést mindig az ügyfél életviteléhez és szokásaihoz igazítjuk. A 25 m2-es teret kellett úgy beosztani, hogy minden funkció külön-külön is élhető legyen, ugyanakkor egységet alkosson. Mivel már javában folytak a kivitelezési munkálatok, így bizonyos dolgok adottak voltak. Úgy mint a fal és a nyílászárók méretei és elhelyezkedésük. Menet közben a kivitelezők is szolgáltak néhány meglepetéssel, amire gyorsan kellett reagálni, de ez viszonylag gyakran előfordul, így nem okozott különösebb fennakadást.

Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező konyha és étkező terve

Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező szigetes konyha

Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező modern konyhabútor

Egy térben a nappalival és a konyhával

Előszoba és lépcső a nappaliból

Az elsődleges prioritás, ahogy az általában lenni szokott, a konyha volt. Mint említettem, alkalmazkodnunk kellett néhány dologhoz, pl. az ablak és a teraszajtó helyéhez, ami már adott volt. Az „L” alakú konyha fel sem merült, azonnal szigetben gondolkodtunk, hogy megfelelő méretű pultfelület legyen az előkészítéshez. A hely adottságai miatt, csak 60 cm mélység jöhetett szóba, ami egyébként is kevés, ha funkciót akarunk adni (akár a főzőlap, akár a mosogató kerül egy szigetbe, mindig érdemes növelni a pultmélységet). A háziasszony balkezes, így legfőképp hozzá alkalmazkodik a konyha.

Design szempontból olyan egységre törekedtünk, ami letisztult, természetes, formavilágával éke a térnek, mégsem hivalkodik. A konyhai falburkolat festett üveg, amit a fal védelmében a sütő mellé is tettünk. A főzőlap fölött egy szekrénybe épített nagyteljesítményű CATA elszívó található, hiszen a jó minőségű páraelszívó elengedhetetlen feltétele az olyan konyhának, ami egy térben található a nappalival.
 
Fontos szempont volt, hogy a mindennapokban nagyobb tér legyen a nappaliban, de a családot is vendégül látva, többen is asztalhoz tudjanak ülni. Ezért az étkező fölötti világítást úgy terveztük, hogy amikor elhúzzák az asztalt (ami természetesen bővíthető) a szigettől, akkor is megfelelő helyen legyenek a függesztékek, csupán a két ernyőt kell átakasztani. A végeredménnyel abszolút elégedettek.

Részletek a nappaliból

Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező nappali berendezés

A ház meghatározó felületein mind a sonoma tölgy, mind a magasfényű fehér visszaköszön. A nappali bútornál törekedtünk, hogy megfelelő mennyiségű tárolóhellyel rendelkezzen, valamint a személyes tárgyak és emlékek elhelyezésére is legyen mód. Így került egy komód és 2 polc a kanapé mögötti sarokba.

Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező szürke sarokkanapé

Sverha Nikolett formatervező, tértervező, lakberendező nappali berendezés

A tulajdonosok tavaly karácsony előtt egy héttel költözhettek be várva várt otthonukba, aminél nagyobb ajándékot - a kislányukon kívül, persze - nem is kaphattak volna!

Sverha Nikolett lakberendező

 TérÉrzék Design Stúdió

Sverha Nikolett lakberendező

www.tererzek.hu
www.facebook.com/tererzek

Telefon: +36705182515