Svédországi otthonokat bemutató lakásaink elsősorban a nagyobb városokból kerültek ki. Most azonban egy frissen felújított kisvárosi sorházba látogatunk el, - és persze általános következtetéseket nem szeretnénk levonni,- de megnézzük miben is különbözik ez a városi változatoktól lakberendezés szempontjából.

 

A ház a régi alapokat meghagyva új tetőt kapott. Így megmaradtak a nyílászárók és a bejárati ajtó szélfogója is. Ha éppen a nap is arra halad, akkor balra két kényelmes kerti fotelben sütkérezhetünk. 

Az bejárattó végig cementlapok vezetnek minket a nappaliig. Polgári stílus, visszafogottság, az otthonosságra való törekvés, a funkciók és a használhatóság szempontjai vezetik az itt lakókat.

Minden helyiség fehér, viszonylag kevés törkvést látunk arra, hogy eltérjenek ettől az alapszíntől. A fekete használatától sem riadnak vissza, például a nyílászárók kívül feketék, de a bútorok és lakásdekoráció esetén is több helyen találkozunk majd a fekete visszafogott de koncepciózus használatával. A látszó gerendákat a városi tetőterekben is megtaláljuk, de itt inkább a fehér szín használatával elfedték, nem akarták hangsúlyozni.

Az alapszínekhez a natúr jegyek társulnak a fából készült kiegészítők, a természetes anyagú szőnyegek. Finoman keveredik itt a modern jelleg a klasszikus patinával, az ódo

 

Az étkező már az elegancia jegyeiből is hordoz magán, amit jól kiegészít a félgömb függeszték lámpa. 

A konyha klasszikus köntösbe öltözött szintén a nem hivalkodó fekete-fehér sémával. A profi fekete konyhai gépek mellett szépen mutat a finom ipari hangulatot hordozó nagy múltú metró csempe. 

 

 

 Az emeleten találjuk a tetőtéri hálószobát egy dolgozószobát és a fürdőszobát.

A fekete-fehér itt is jelen van, a klasszikus és egyben finom rusztikus hatást a fehér fózolatlan enyhén egyenetlen felületű metró csempével fokozták.

Klasszikus csaptelep és a vidéki hangulatot árasztó lábaskád. Ez az összeállítás mondjuk a nagyvárosi lakásokban sem ritka.

Csend és nyugalom jellemzi a környezetet, itt sikító flexek hangját nem fojuk hallani szombat délutánonként. Az együttélés szabályait is mindenki betartja.