Skandinávos lakberendezés home staging

Ez egy olyan lakásnál, ami adott helyen és adott paraméterekkel rendelkezik, nem is olyan rossz. ;-)

Szilvivel, a volt tulajdonossal, lassan egy éve találkoztam először. Több mint egy évig árulta a lakását nagyon kevés sikerrel, alig volt érdeklődő, egyre lejjebb és lejjebb vitte az árat, de mégsem kellett senkinek. Ő nagyon szerette a kis lakást, szeretett ott lakni, tudta, hogy jó vétel lenne valakinek, de a vevők nem látták és érezték azt, amit Szilvi, így nem tudta eladni.

Ekkor kerültem a képbe én és a Home Staging. Első lépésként kaptam képeket és információkat Szilvitől a lakásról, (erre van egy hosszú és részletes kérdőívem, amit ki szoktam töltetni a tanácsadásra jelentkezőkkel), felkészültem a lakásból, majd jött a személyes tanácsadás ahol mindent töviről hegyire elmondtam, hogy a lakásnak pontosan min kell átesni, hogy piacképes legyen és a benne rejlő értékeket a vevő is lássa, ne csak az eladó. 

Ezek az előtte állapotok:

Home staging előtt budapesti kis lakás

Lakberendezés előtt budapesti lelakott lakás

A tanácsadás alatt ezekre kap választ Tőlem az eladó:

• mit kell, vagy épp kötelező kijavítani, felújítani
• melyik bútor maradjon, melyek azok a bútorok, amelyeknek menniük kell
• hol, hogyan és milyen funkciók legyenek kialakítva
• ki a célcsoport
• milyen színeket érdemes használni 
• mennyit lehet és érdemes a lakásra költeni
• mi segíti a lakáseladást, és mi az, amire nem szabad költeni
• itt derül ki, hogy milyen további egyéb segítségre van szükség

A tanácsadás után Szilvi elkezdte lépésről-lépésre megvalósítani, amit megbeszéltünk. Nagyon jó volt a közös munka, Szilvi egy nagyon elhivatott eladó volt, aki tudta és értette, hogy a Home Staginggel felkészített lakások, azon kívül, hogy megmutatják a lakás legszebb arcát, érzelmekre hatnak, mert mindent érzelmi alapon vásárolunk. Mindezeken túl ÉRTÉKET is adnak, amiért szívesen fizetnek a vevők többet.

Utána állapotok:

Trendi szőnyeg és lakásdekoráció home staging

Nappali dekoráció home staging

Íróasztal felújítás után home staging

Divatos szőnyeg nappaliban home staging

Kis költségvetésű lakásfelújítás home staging

Konyha felújítása home staging

Eredeti konyha felfrissítve

Konyhai és fürdőszobai csempék

Felújított fürdőszoba home staging

Fürdőszoba felújítás home staging

Galéria kis lakásban home staging

Modern párna home staging

Egy fantasztikus lakás született, ami csak arra várt, hogy valaki beköltözzön, és ugyanúgy szeressen ott élni, mint Szilvi szeretett. Visszatérve a folyamathoz, amikor Szilvi a feladatlista végére ért, és mindennel kész lett, újra küldött képeket. Átnéztem, mire van még szükség az utolsó simításokhoz, ezt is átbeszéltük és jöhetett a nagy nap, az ingatlanstyling és az enteriőrfotózás. Mivel a vevő az enteriőrfotóval találkozik először, így nagyon-nagyon fontos egy jól felkészített lakás profi fotózása, hisz a képekkel találkozik először a vevő. Ott kell őt megérinteni, hogy élőben is kíváncsi legyen a lakásra.

A fotózás mellett, ami szintén pont ennyire fontos, az maga a styling, hogy minden kiegészítő, minden dekoráció a funkciókon túl oda kerüljön ahol a legnagyobb hatás tudja elérni. Én nagyon hiszek abban, hogy styling nélkül nincs enteriőrfotózás, a kettő kéz a kézben jár!

Sárga bögrék a kültéri asztalon

Körfolyosón kis székek és asztal home staging

Ebben az esetben is az enteriőrfotózás előtt bestylingoltam a teret, megteremtettem azt a hangulatot, amit azután érdemes volt befotózni. Ezek a képek kerültek a hirdetésbe, aminek hatalmas volt a sikere és 4,5 hét alatt a lakás megtalálta új gazdáját. Imádtam ezt a munkát, mert Szilvi nagyon kreatív, nyitott és együttműködő volt, Ő is hitt a fantasztikus végeredményben, úgy mint én. (Az első képeket Szilvi küldte, így árulta anno a lakását).

Fotók: Jurassza Zsófia

Kis-Németh Mária - lakberendező, home stager


E-mail:kisnemethmarcsi@gmail.com


Facebook oldal: www.facebook.com/stiluster

Kis-Németh Mária lakberendező, home stager vagyok. A lakberendezés mellett elsősorban lakásfelkészítéssel foglalkozom, segítek piacképessé tenni az eladó, vagy kiadó lakásokat, hogy a tulajdonos sokkal több pénzt kapjon érte, a vevő, vagy a bérlő pedig egy értékes, igényes lakásba költözhessen be! Ez maga a Home Staging, amivel mindenki jól jár!