Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező néhány gondolata az elképzelésekről és a látványtervekről: 

"Egy fiatal pár szerette volna megterveztetni az otthonát egy olyan szakemberrel, aki a lakás minden részletét profin kidolgozza. A lakás teljes alapterülete 50 m2, amihez tartozik egy 9 m2-es terasz is. A frissen épült lakásban a konyha és a fürdőszoba már készen volt, illetve az elektromos kiállások adottak voltak. A mennyezetbe építve működik egy hűtő-fűtő rendszer van, így ezeket is figyelembe véve kezdtem hozzá a belső terek tervezésének. A járványhelyzet miatt kivételesen nem került sor helyszíni felmérésre, de a szülők készségesen segítettek minden technikai kérdésben. 

A leendő tulajdonosok kérése volt a fekete és egy csipetnyi arany használata az enteriőrben. A nagyobb fejtörést inkább a lakás méretei miatti logikus, élhető és dizájnos kialakítás jelentette. A nappali 22 m2-es, itt kellett elhelyeznem egy kis sarokülőt aminek a mérete 252x162 cm. Szerencsére az általuk megjelölt gyártónál volt ilyen kis sarokülő méret. Fontosnak tartom azt, hogy amikor tervezek, igyekszem olyan modelleket vagy hasonlókat betenni, amelyek ténylegesen kaphatók a kereskedelemben. 

A nappali és a konyha közötti részbe egy kisméretű de nyitható étkező asztal került, köré modern, kényelmes étkezőszékek. Szerettem volna egy valódi HŰHA érzést elérni a nappaliban, ezért a falra Wall & Deco tapétát helyeztem, amely illik a fiatalos életérzéshez. A matt fekete színeket fényes szürke kasmírral törtem meg, ezzel is eleganciát adva a bútoroknak. Ugyanez a hatás vonul végig az előszobán és a hálószobán is. A hálóba szerettek volna kárpitozott falpaneleket tenni, de mivel az elektromos kiállások már ott voltak, nem tudtunk nagyobb változtatásokat eszközölni. Ezért maradt a bútorlapos és kárpitos panel együttese egy csipetnyi arany díszítő csíkkal kombinálva. A gardrób szekrény nem túl nagy méretű, de egy kis poénnal fűszerezve a sötétebb oldal a férfi rész, a világosabb oldal a női lett. 
Kis lakások tervezése az egyik legösszetettebb munkafolyamatot igényli, nagyon sok mindenre  kell figyelni. Ezért tartom minden esetben fontosnak, amikor felkérik egy tervező szakember segítségét, így nem érhetik az embert meglepetések. A terveknek megfelelően hamarosan kezdődik a lakás kivitelezése."

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező