Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező avat be minket a projekt részleteibe:

"A családi ház alapterülete 164 m2, amely ideális egy szép, tágas otthon kialakításához. A belső kialakításban fontos szerepet kapott az elegáns, visszafogott, kortárs építészeti stílus. A bútorok és kiegészítők kiváló minőségűek, időtállók és praktikusak. A bútorok nagy része olasz gyártók választékából került ki. A házba belépve egy tágas előszobába lépünk. Az előszobafal belső részében kapott helyet egy akasztós szekrény, alul lehajtható cipőtároló résszel, és egy kényelmes beülő, ami fogasként is szolgál. Vele szemben helyeztem el egy fiókos komódot, mellette pedig egy konzolos letevő kis fiókos szekrényt, fölötte világítással és egy szép tükörrel. A fal folyosóra eső részén beépített vitrin található, belső megvilágítással, ahol méltó helyet kapnak a családnak fontos emléktárgyak. 

Konyhapult meghosszabbítása üveglábakkal

Nappali egyedi mennyezetvilágítással

Az előtér különlegessége a padló burkolása, amely finoman, de mégis kellő hangsúllyal választja el a nappalit és az előteret. A garázsból nyílik a mosókonyha, ezt a helyiséget egyedi beépített bútorokkal rendeztem be. Megtalálható itt egy mosogató rész, kényelmes magasságban elhelyezett Miele mosó- és szárítógép és sok tároló a háztartási kellékeknek.

A nappali egy légtérben van a konyha és az étkező résszel, így ennek a lehatárolását egy térben úszó nagy kanapéval oldottam meg, amely a média fallal néz szembe. Ide került még két fotel és egy nagy dohányzóasztal. A nappali mennyezetén elhelyezett átlátszó, felülről megvilágított kőfurnér lap, kellő dinamikát ad ennek a zónának. Szintén a nappaliban helyeztem el a családfő részére kialakított home office részt, ahol egy íróasztal, kényelmes fotelszék és megfelelő világítás biztosítja az otthoni munkát. Felvetődött az építtető részéről, hogy legyen mindenhol álmennyezet, így nincsenek látható karnisok, a függönyök elhelyezése rejtetten, dupla sínen történt.

Bézs konyhabútor modern étkezővel

A konyhai rész helyét megtartottam, csak a nappali felé eső részen építettem fel egy 60 cm
mély pengefalat, hogy a konyhabútor oldala ne legyen látható. A megrendelő igényeit és étkezési szokásait figyelembe véve alakítottam ki a beépített konyha elemeket, felszerelve a legmodernebb konyhai gépekkel. A szigetrészen kapott helyet a főzőlap, alatta pedig a borhűtőt és fiókos tárolókat találunk.

A sziget mellett folytatólagosan egy bárpult található, hogy ne vegyen el további teret az étkező részéből. A pult lábazatát üveglábazattal oldottam meg, hogy a konyha ne tűnjön lezártnak. A terek közti egységességet adja még a szigetre, az étkező felőli részről felhelyezett átvilágítható kőfurnér lap, ami megegyezik a nappali mennyezeti dekorációjával. Az étkezőbe nagyméretű asztalt láthatunk nyolc darab székkel, így ez lett a nagyobb családi összejövetelek kényelmes helyszíne. A sarokba egy magas komódot terveztem, ahol még további tárolási lehetőség adódik.

Egyedi tervezésű különleges előszoba bútor

Különleges Argenta burkolat a közlekedőben

Hálószobából nyíló gardrób

Az étkező részből nyílik a szülői hálószoba. Bútorok tekintetében egységes a megjelenés, így ide is Poliform olasz bútorok kerültek. A párnázott fejtámla hátfal lehetőséget ad a kényelmes ágyban olvasáshoz, TV nézéshez. Éjjeli szekrények az ágy két oldalán találhatók, rajtuk elhelyezett Slamp Clizia éjjeli lámpákkal. Az ágy végébe került egy kisebb puff, ami könnyen mozgatható, színe megegyezik az ágy oldal színével. 

Hálószoba dekorpanellel és puffal

Női és férfi oldallal készült a walk-in gardrób

Az ággyal szemben lévő falon helyeztem el a fiókos komódot, fölötte a TV-t és mellette egy kényelmes fotelt állólámpával. A mennyezeti világítás süllyesztett boksz kialakítású, de egy Clizia függeszték is gondoskodik a megfelelő fény mennyiségéről. A hálóból közvetlen nyílik a szülői fürdőszoba, az elválasztást üveg tolóajtóval oldottam meg, így elegánsabb lett a két helyiség közötti rész. A fürdőbe belépve balról egy-egy mosdókagyló látható, a kettő között hangulatvilágításként is szolgáló Barrisol feszített fóliás világítás került. A burkolás magas minőségű Argenta lapokkal történt, sötét és világos színek játéka jellemzi, a kellemesebb hőérzet kedvéért fahatású anyagok is bekerültek az enteriőrbe.

Luxus fürdőszoba Argenta burkolatokkal

Fürdőkád és design törölközőszárító radiátor

Fekete és fehér luxus fürdőszoba

A jobb oldali falon találunk egy minden igényt kielégítő hidromasszázs kádat, a kád mögött a tolóajtós falszakaszon egy további Barrisol feszített fóliás világítás került, ezzel is fokozva a relax-wellbeing életérzést. A szülői hálóból nyílik még a gardróbszoba is, bár kis méretű a minőségről itt sem mondtunk le. A bútorok az olasz Poliform Bangkok elemekből alakítottam ki. Összességében, egy kifinomult, elegáns, de funkcionális házat sikerült alkotnom a megrendelőimnek."

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas, Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező