Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező bemutatja a tervezés legérdekesebb részleteit:

"The Nordic Essence: Ennek tükrében terveztem meg ezt a nem mindennapi, skandináv lakberendezésre alapozott házbelsőt. A megrendelő fiatal házaspár ez év tavaszán keresett meg azzal a kéréssel, hogy most épülő házuk belsőépítészeti tervezését vállaljam el. Örömmel tettem eleget a kérésnek, hiszen egy lakberendezőnek minden stílusban tudni kell tervezni, a skandináv lakberendezésben pedig rengeteg izgalmas és meglepő megoldás létezik színekben, designban és anyaghasználatban egyaránt. A ház Budapest XII. kerületében, zöldövezeti részben található, ami a csend és a nyugalom szigete. A most épülő ház három szintes lesz. Az első emeleten a nappali, konyha, étkező és az előszoba-közlekedő részt kellett megterveznem - ezek alapterülete 103 m2 - majd később a 111 m2-es felső szintet is. Itt találhatók a hálószobák és a hozzájuk tartozó vizes helyiségek. A skandináv stílus minden, csak nem unalmas és nem egyhangú. Jól átgondolt koncepcióval, egyedi és karakteres otthont varázsolhatunk. A Nordic, vagyis északi stíluson belül is több irányzatról beszélünk. Van benne egy kicsi country, rusztikus, MCM/retro, kortárs design, shabby chic, industrial. Megrendelőimnek kifinomult és határozott elképzelései voltak a házbelső stílusát és színvilágát illetően, amely nagyban segítette a tervezői munkám. Nem akartak kimondottam csak skandináv jegyekkel kialakított otthont, modern kortárs design formában kellett megterveznem egységesen minden helyiséget. A falakra mindenhova textil mintás tapéta került. A legtöbb helyiségben világos tölgyfa szín adja a skandináv jellegzetes natúr színvilágát, az enteriőrt pedig a világosszürke és a kék karakteres színe egészíti ki. Légiesség, könnyedség, stílus, design, használhatóság, ez mind megtalálható a koncepciómban. 

A családi ház szín- és anyaghasználat tekintetében harmóniát sugároz, ezért a finom részletek kidolgozása is fontos feladat volt. Elkészült munkámat a következő mondatokkal értékelte a megrendelőm: 

"Ez igen. Minél többször nézem, annál jobban tetszik. Nagyon eltaláltad. Mind a színvilágot, mind a formákat... Nagyon egyben van, és maximálisan látom benne minden kívánságunkat. Minden szoba, minden tér szuper lett! Köszönjük szépen!"

Ezért dolgozom! Minden projektre szeretettel tekintek, megtisztelő amikor megbíznak otthonuk tervezésével, amikor beengednek az életükbe, megosztják velem örömüket és gondjaikat. Maximalista vagyok minden tekintetben, ezt követem a munkáim során is. Szeretek adni az embereknek, ezt pedig tervezőként a tervezésben élem ki."

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező