Amikor néhány éve kitört a világjárvány, és a világ nem a megszokott kerékvágásban, a külvárosi házak és a nyári üdülőhelyek valódi menedékhellyé váltak. Persze csak azoknak, akiknek volt ilyen. A természetben könnyebb volt elszakadni az álandóan sulykolt rémisztő hírektől, és teljes új dolgokhoz kellett alkalmazkodni az otthoni tanulással és az otthoni munkával. Kasia Stefaniak influszernek és férjének akkor még nem volt lehetősége kivonulni a városból, de volt egy 2,5 hektáros telkük az erdő közepén. Elhatározták, ezek a területen fogják megépíteni leendő otthonukat, amit a járvány elcsendesedése után ma már nyaralónak használnak. 

Kasia a cikk megjelenésekor 2024-ben az Instagramon már közel 380 ezer követőt tudhat magáénak. DIY styling és lakberendezés témakörben követhetjük őt

Új építésű farmház stílusú nyaraló

Hortenziák a veranda előtt

Modern kanapé és klasszikus füles fotelek

A ház végül egy modern farmház stílusú formát kapott nagy nappalival több hálószobával közel 100 m2-en. A legtöbb inspirációt lakberendezési magazinokból és a Pinterestről szerezte, ahol egy olyan fotó tette rá a legnagyobb hatást, ahol sok-sok hortenzia volt egy farmház körül. 

Szürke lapszínen modern mintás színes párnák

Nappali az étkezővel és a konyhával

A tulajdonosok több mint 10 éve vezetnek egy építőipari céget, így egy kicsit könnyebb volt a dolguk - egy képzett csapat rövid időn belül fel tudta építeni a házat. A korábbi projektjeikből mindig maradt egy kis tégla, egy kis gerenda, burkolat, ezeket mind fel tudták használni az új ház építéséhez. Ez a ház is jó példa arra, hogy menyire otthonossá tudunk tenni helyiségeket dekorációs elemekkel. Az étkezőasztalon egy nagy üvegváza virágoknak, fonott tárolók a konyha közelében, amiket kampókra akasztottak, illetve egy tükör, ami nagyon jól mutat az étkezőben. 

Rusztikus bútorok és egy kis méretű fa az étkező berendezése

Apró téglamintás konyhafal burkolat

A klasszikus hangulatú szürke konyhához apró téglamintás falburkolat került. Rendkívül látványos a fehér vitrinszekrény is, amibe beláthatunk, és rögtön tudjuk mit merre találunk. 

Klasszikus konyhabútor Kasia tervei alapján

A nyitott polcokra apró dekoratív tárgyakat tehetünk, amiket bár gyakran kell törölgetni, de megéri a fáradságot, mert hangulatossá teszi a konyhát. 

Szörke konyhabútor világos márvány mintás pulttal

Előtér és a fő hálószoba

A fő hálószoba franciaágya egy igazi különlegesség. A legyezőszerű fejvég rendkívül látványos nagyon jól illik hozzá a madár mintás tapéta. 

Rattan franciaágy legyező mintás fejvéggel

Tágas tetőtéri szoba két ággyal

Külön szoba a vendégeknek

A tetőtérben kapnak helyet a vendégek, itt viszont a nyolcszögletű ablak a meghökkentő darab. Tény, hogy érdekesebb mint egy négyszögletű változat. 

Egy érdekes nyolcszögletű ablak a tetőtérben

Márvány mintás burkolat a zuhanyzóban

A fördőben is van tapéta és natúr színű falicsempe

A közös reggelik helyszíne a verandán

A verandán fonott fotelek várják a kültérben étkezőket. Nagyon kellemes ez az árnyékos veranda. A sok-sok hortenzia pedig már álmukban is a ház előtt sorakozott, pontosan úgy mint most. 

Kasia boldogan és büszkén

Fotók: Dariusz Jarzabek