A lakás Cseljabinszk városában egy toronyházban található. Az egyedülálló fiatalember számára készülő lakás terveit az Archsav készítette még 2023-ban. A látványtervek sok esetben vegytiszták, nem sok nyomát látjuk a hétköznapi holmiknak, nem belakottak a terek. Ám tökéletes képet adhat egy tervező elképzeléseiről, látásmódjáról, hogy miként szervezi a tereket, hogyan gondolkodik a burkolatok a világítás és a bútorok szerepéről. Vagyis, hogyan fog minőségi életteret alkotni. Ahhoz hogy élvezhessük a minimál szépségét, meglássuk benne a rendet és a nyugalmat, szeretnünk kell ezt a stílust. 

Minimál konyha kis félszigettel

Az előszobából nyílik egy kis nappali konyhával. A lakás teljes területén csiszolt beton padlóval találkozunk. A színek leginkább a földszínek közül kerültek ki, élénkebb színt nem találunk a terekben. Így viszont nagyobb hangsúlyt kapnak a formák. A toronyház típusából adódóan két nagy ablakon át szűrődik be a fény a lakásban. Egy a nappali felől egy pedig a hálóból. A félszigetes konyha multifunkciós. Ugyanis itt kapott helyet a főzőlap és étkezni is itt lehet. Így talán a tálalás a világ legegyszerűbb dolga lesz. 

Csiszolt beton padló a konyhában

Szigetbe épített sütő és henger alakú páraelszívó

Az előteret, vagy előszobát kellemes rejtett fények világítják meg. Az ajtó melletti szekrény nem csak a kabátok tárolására alkalmas. Az alsó részben kapott helyet a mosógép. 

Előszobai szekrény minimál stílusban

A nappali bútora kissé megosztó lehet, hiszen nem egy hagyományos kanapé forma kerül ide. Ez a moduláris bútor inkább az elnyúlva pihenést támogatja, A hátpárna igény szerint mozgatható a kívánt pozícióba. A mennyezetről étkező sárgás fények szépen színezik a felületeket oldva a minimál vonalakat. 

Minimál kanapé barna falak a nappaliban

Az újságartóval kombinált fém dohányzóasztal a és falhoz támaszkodó tárolóelem a nappali teljes bútorzata. A letisztult vonalakhoz nem kerültek függönyök, a koncepcióhoz jobban illenek a reluxa rendszerű árnyékolók. 

Minimál szekrény a TV alatt

A hálószoba falán a dekorlapok osztása visz ritmust a teljesen sima felületekre. A puha fejvégek a szoba teljes szélességében elnyúlnak. Ahogyan a nappaliban itt is csak vékony fémcső formájú lámpák gondoskodnak az esti világításról. 

Sötétszürke ágy mennyezetig érő ablakok

Alacsony párnázott fejvég

A hálót és a nappalit egy épített fal választja el egymástól erre épült rá a tolóajtós, lamellákból épített gardróbszekrény is. 

Férfias tolóajtós gardróbszekrény

A fürdőszoba teljesen ablaktalan. A tervező így ahhoz a trükkhöz folyamodott, hogy nyitott mennyezetet imitált, mintha a fény közvetlenül a mennyezet irányából érkezne a zuhanyzóba egy széles és szögletes lámpa formájában. A mosdót egy teljesen minimál zuhanyzó egészíti ki fekete csaptelepekkel. 

Minimál ablaktalan fürdőszoba