Ha formatervezett külsővel rendelkező csészék, kannák kerülnek vendégeink szeme elé, még néhány dicsérő szót is bezsebelhetünk. Íme néhány ismert formatervező által tervezett teáskészlet:

Az első különleges készletünket a brit Tom Dixon tervezte. A geometria formájú, kerekded, sárgaréz edényeket az art-deco stílus inspirálta, mely igazi különlegességként ragyoghat az asztalon.

Tom Dixon art deco teáskészlet

A második teáskészletet egy holland dizájnerpáros, Scholte & Baijings ötlete alapján készítette el a dán származású Georg Jensen, aki az ezüst, kerámia, és nemesfémek professzionális megmunkálásáról híres.

Georg Jensen teáskészlet

A harmadik szettünket a Stelton dizájngyártó alkotta meg. A dán cég inkább a nemesfém áruiról ismertebb, éppen ezért számít különlegesnek ez a világoskék, lágy formájú porcelán teáskészlet.  Az Emma szett legfeltűnőbb darabja a teáskanna, melynek ívesen formált fogantyúja bükkfából készült.

Stelton modern teáskanna

A következő szettünket a teakészítés nagymestereinek ajánljuk, hiszen ők tudják csak igazán, hogyan készül az igazán aromás tea. Kétféle szűrővel is rendelkezik a Normann Copenhagen teáskannája. A kép jobb oldalán látható, pohárba helyezett, tojás alakú szűrő a kevergetéses technikához használható, míg a tálcára helyezett szűrő a hirtelen forrázásban nyújt nagy segítséget.

Normann Copenhagen teáskanna

A teához jól jön egy kis nassolnivaló. Az Asplund 3 részes süteményes tálcáján akár három különböző fajtájú finomságot is elhelyezhetünk.

Asplund süteményes tálca

A modern és letisztult kocka formákat kedvelőknek tetszeni fog ez a négyszögletes, Bauhaus-jegyeket magán viselő teáskanna az Asa-tól. A porcelán kanna gyűrűs fogantyúja rézből készült.

Asa bauhaus teáskanna

Most pedig essen szó néhány igazán zamatos teafűről. A La Moussin bioteái már a csomagolásukkal is elárulják a bennük lévő tea fajtáját.  A díszdobozokban rejlő fekete-, zöld- és gyógynövény teákat akár ajándékként is megrendelhetjük.

La Mousson teafű

Az archaikus formájú Menu külsejével és praktikusságával hódít. A dán dizájnstúdió által tervezett és piacra dobott "Kettle" nevű teáskészlet két rétegű, hőtartó készlettel készült. A készletben nemcsak forralókannát, de termoszkannát is találunk.

Menu Kettle termosztátos teáskanna

Ha pedig egyedi külsejű edényekre vágyunk, akkor látogassunk el a Feinedinge honlapjára. Az osztrák cég teáskannák mellett cukortartókat és sokféle stílusú kiöntőket is kínál.

Feinedinge porcelán teáskanna