Sokan nem fordítanak nagy gondot lakásuk eme részének berendezésére, pedig ez a szoba is fontos területe az életünknek, hiszen annak több mint egyharmadát itt töltjük el. Így tehát megérdemel némi odafigyelést.

Ágakon száradó ruha

Izgalmassá tehetjük hálószobánkat, ha ruháinkat nem a szárítókötélen hagyjuk lógni, hanem egy festett faágon szárítjuk. Ezen túl akár használhatjuk a másnapi ruhák felfüggesztésére is, vagy ha többféle ruhát is előveszünk nem fognak gyűrődni. Szerezzünk be egy nagyobb méretű száraz, de azért masszív faágat. Fessük le egy általunk választott színű vagy fehér festékkel. Ezután már csak két lyukat kell fúrni az ágba, melyet aztán acélhuzallal felfüggeszthetünk a plafonra.

Faágból készített ruhaakasztó

Egyedi komódok a hálóban

Hogyan dobjuk fel a hálószoba hangulatát, ha a praktikus és szükséges komódunk túl nem szívesen válnánk meg? Vegyünk egy egyszerű henger alakú szivacsot, vágjunk bele cikk-cakk formát, majd  szúrjunk a közepébe egy fadarabot. Az így elkészült hengerecsetünket mártsuk az akrilfestékbe, és óvatosan görgessük végig a komódon. Hasonló mintázatú hengereket barkácsáruházban is vehetünk, ha nem akarunk ezek elkészítésével időt elfecsérelni. A komód lábait ragasszuk le félig, majd fújjuk le olyan színű lakkal, amely passzol a kiválasztott színünkhöz.

Festett rózsaszín csíkos komód

Ha nem vagyunk híresek a rendszeretetünkről, és néha a fiókokból is kikandikál egy-egy ruhadarab, és vicces dekoráción törjük az agyunk, akkor a következőket tehetjük: Vásároljunk szürke színű tapétafóliát, helyezzük az övet a hátoldalára, rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki. Végezetül ragasszuk fel a fiókokra az így keletkezett  övek árnyékait.

Ruhatároló szekrény dekoráció

A következő tippünk nemcsak dekoratív, de praktikus is. Ha folyton elfelejtjük, hogy a komódunk mely fiókjaiban mit tárolunk, ragasszunk szimbólumokat a fiókok előlapjára. Ez a módszer a tiszta ruhák elpakolását lényegesen felgyorsítja.

Ruha szimbólumokkal ellátott komód fiók

Madárház dekoráció gyerekszobába

A papírból hajtogatott madárházak mesés látványt nyújthatnak a gyerekszobában az ágy feletti falszakaszon. A kis madáretetőket meghajtogatni nem okozhat gondot, annál inkább a madaraké. Ám az interneten rengeteg hajtogatási technikát találunk, illetve akár nyomtathatunk ki igazi madarakat ábrázoló képeket is, melyeket később a házikókra ragaszthatunk.

Madárház dekoráció gyerekszobába ágy fölé

Álom édes álom

Az ágyunk fejünk feletti részét többféle módon díszíthetjük, illetve tehetjük puhává, kényelmesebbé. Vásároljunk közepes sűrűségű farostlemez lapokat (MDF-lapok) és vágassuk őket egyforma nagyságúra. Ezekre aztán ragasszunk habszivacsot majd vonjuk be vékony különböző hangulatot idéző dekoranyagokkal, textilekkel. A négyzet alakú MDF-lapokat ragasszuk forró ragasztóval egy nagyobb farostlemezre, amelyet aztán a falon csavarokkal rögzíthetünk.

Egyedi készítésű fejtámla patchwork

Ha szeretjük a letisztult megoldásokat, akkor a következő ötletet ne tévesszük szem elöl. Festéküzletben kereshetünk olyan festéket, amelynek mágneses tulajdonsága van. Ha mégsem akadna a polcokon effajta festék, akkor vegyünk mágnestáblát, vagy olyan dekoratív fémlemezt amire mágnes tapadhat. Erre a felületre mágneses gombok segítségével kitehetjük a szabadságaink alatt készült képeket, vagy bármilyen más fotókat, melyek kellemes hangulatot idéznek elő elalváskor és bármikor változtathatók.

Mágnesezhető fémlap hálószoba dekoráció

Szöveg: Szoboszlai Réka