Az inverteres vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így nincs hőmérséklet-ingadozás, a hagyományos berendezésekhez képest alig hallhatóan működnek és – miután nem terhelik áramlökésekkel a villamoshálózatot – egyben az energiafelhasználást is optimalizálják. Az öt lépcsős szűrőrendszerrel felszerelt, hatékony légszűrést végző készülékek keskeny, elegáns kivitelükkel szinte „észrevétlenül” frissítik a levegőt.

Ma már a lakások és irodák jó része légkondicionált, hiszen a lassú klímaváltozás miatt egyre forróbbak a nyarak, és a nagy meleg általában éjszakára sem enyhül jelentősen. Elviselhetetlen melegben pedig nem jó dolgozni és pihenni sem lehet zavartalanul. Mégis az ormótlan, zajosan működő, utcára csöpögő régi készülékek nem feltétlenül nyújtanak szívderítő látványt, nem beszélve arról, hogy ezek a régi klímák melegágyai lehetnek a baktériumoknak és penészgombáknak, amelyeket aztán szétszórnak a levegőben.  

Whirlpool fali klíma diszkrét design

A korszerű légkondicionálók már úgynevezett inverteres technológiával működnek, így a folyamatos hőszabályozást már nem az állandó ki- és bekapcsolással érik el. Az új Whirlpool 6. Érzék szuper keskeny klímák természetesen a legmodernebb inverteres technológiával készültek, és nagyon precízen tartják a beállított hőmérsékletet, mert újításként a szenzorok nemcsak a beltéri egységben, hanem a távirányítóban is megtalálhatók. Ez azért fontos, mert a készülék közelében gyorsabban hűl le vagy melegszik fel a levegő, így ésszerűbb, ha a berendezés a távirányító közelében mért hőmérséklethez igazítja a működését.

Az inverteres technológiával szükségtelenné váló kapcsolgatás többé nem terheli meg kiugró áramlökésekkel a villamoshálózatot sem, ezért a légkondicionálók nem fogják lecsapni a biztosítékot, az energiafelhasználást pedig optimalizálják oly annyira, hogy ezeket az új klímákat már A+, illetve A++ energiaosztályba sorolták. Nagyon fontos szempont a klímaválasztásnál a zajszint is, hisz „együtt kell vele élnünk”. A Whirlpool 6. Érzék klímák kategóriájuk legcsendesebb készülékei. A klímákon található három éjszakai módozattal tökéletesen hozzászabhatjuk alvási szokásainkhoz a hőmérsékletet, hogy a pihenés minden szempontból zavartalan legyen.

Whirlpool fali klíma

A 6. érzék technológia automatikusan kiválasztja a klíma megfelelő funkcióját ahhoz, hogy el lehessen vele érni a kívánt hőmérsékletet, ez azt jelenti, hogy szükség esetén nemcsak hűt, hanem fűt is. A  dupla érintőkijelzővel, amely a beltéri egységen kívül a távirányítón is megtalálható, könnyen és egyszerűen kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő üzemmódot, hogy egyéni igényeinkhez igazíthassuk a klíma működését.

 Tiszta levegő

Nagyon fontos, hogy a régebbi klímákat folyamatosan karbantartsuk és tisztítsuk, mert ezekben a hagyományos készülékekben könnyen megtelepedhetnek a baktériumok és a penészgombák, amelyeket aztán a levegőbe juttatnak. A Whirlpool klímák azonban gyakorlatilag nemcsak hőszabályozóként, hanem hatékony légtisztítóként is funkcionálnak. Öt lépésben szűrik meg a levegőt, ezzel nemcsak a baktériumokat, vírusokat semlegesítik, de az allergének ellen is hathatós védelmet nyújtanak. Az antibakteriális előszűrőn kívül – kiviteltől függően – elektrosztatikus, katalitikus, negatív ionszűrő, aktívszenes vagy negatív pollencsapdás HEPA filter biztosítja a levegő frissességét és tisztaságát.

Észrevétlen elegancia

A funkcionalitáson kívül a Whirlpool nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy klímái ne csúfítsák el az enteriőrt, hanem azokba belesimulva, szinte észrevétlenül működjenek. Az új klímák a nevüket is a küllemük meghatározó eleméről, a keskenységükről kapták. A Super Slim légkondicionálók a fal síkjába olvadva, esztétikus és semleges megjelenésükkel a legkevésbé sem hatnak zavaróan a környezetükre.