Caracalla Design Days a Garibaldi Bisztroban

Az immár 20 éves Caracalla Fürdőszoba Stúdió harmadik éve rendezte meg a szaniterpiac exkluzív újdonságait felvonultató Caracalla Design Days-t. A sokrétű rendezvényen a meghökkentő enteriőrök mellett szakmai előadásokkal, és a partner-kiállító Hansgrohe-val közösen meghirdetett „Formabontó design a megvalósíthatóság határain táncolva” formatervezési pályázat kiállításával várták az érdeklődőket a Garibaldi Bisztróban.

 Bogár Róbert belsőépítész által megálmodott kiállítás

Axor design csaptelepek

Az eseményen működés közben is bemutatott AXOR Starck V a négynapos seregszemle talán leginkább formabontó terméke, hiszen egy üvegből készült csaptelepről van szó, amely a víz valódi természetének és a benne rejlő életerő megtapasztalásának élményét nyújtja. Az üzemelő csap üvegtestében örvény formájában tör fel a víz, amely a többéves tervezői folyamat során tökéletesített formán átfolyva, a természetes forrásokra jellemző dinamikával csobog a használó kezére. Az 1901 óta működő német cég nevével összeforrt a fenntartható design fogalma. Ennek megfelelően az AXOR Starck V sem nélkülözheti a víztakarékosság szempontját, így a mindössze 4 l/perces fogyasztásával, lakossági szinten a lehető legalacsonyabb fogyasztást biztosítja.

Axor Starck és Citterio csaptelepek
A Bogár Róbert belsőépítész által megálmodott, a Mad Max világát idéző térben kiállításra kerültek további újdonságok is: az AXOR Citterio E, és az AXOR Starck Organic kollekciók, az AXOR Universal fürdőszobai kiegészítő rendszer. A tervezőkről a márka termékmenedzsere, Manuel Züfle prezentációjában tudhattunk meg érdekességeket. Egy enteriőr erejéig visszatekinthettünk például 1995-be, amikor a cég megkezdte a közös munkát Philippe Starckkal. „Nagy utat tettünk meg: akkoriban a fürdőszoba lényege leginkább egy mosógép funkcionalitásában merült ki, mára azonban az élettér, az otthon fontos része.” – mondta az Axor termékmenedzsere.

Design csaptelepek a Caracalla Design days kiállításon

Acor organic csaptelep

Örvénylő víz a citterio csaptelepben

Acor V design csaptelep
A bemutatott termékújdonságoknak hosszú életgörbe jósolható, hiszen a márkát az időtlen design, a 10-20 éve folyamatos gyártásban lévő modelljei jellemzik legjobban.

 www.hansgrohe.hu

Az Axor a Hansgrohe SE designmárkája, mely sikeresen valósítja meg a formatervezők legmerészebb fürdőszoba-felszerelési álmait is. Az Axorral együttműködő neves építészek, belsőépítészek és terméktervezők munka közben életünk egyik fontos helyszíneként gondolnak a fürdőszobára. Az Axor kollekciói számtalan egyedi és fenntartható megoldást kínálnak azok számára, akik olyan fürdőszobát szeretnének, mely mind esztétikai, mind műszaki szempontból a legmagasabb igényeket is kielégíti. Az Axor napjainkig a következő ipari formatervezőkkel dolgozott együtt: Ronan és Erwan Bouroullec, Antonio Citterio, Front, Jean-Marie Massaud, Nendo, Phoenix Design, Philippe Starck és Patricia Urquiola. Ezek az elismert szakemberek azon igyekeznek, hogy egy kicsit tartalmasabbá és szebbé tegyék a fürdőszobában és a környékén töltött időt. Az Axor márka igazgatója Philippe Grohe, a társaság alapítója, Hans Grohe unokája.

 Fürdőszoba design Axor csaptelepekkel

Axor vitality of water