Azonban még ezek után sem mindig tartja stabilan az ideális hőmérsékletet a rendszer. A kényelmetlenség mellett ezalatt rengeteg vizet és energiát is elpazarlunk, amely a környezetre és pénztárcánkra egyaránt negatív hatással van. Ezekre a problémákra együttesen nyújt megoldást a termosztátos csaptelep. Cikkünkben bemutatjuk a terméket és annak előnyeit.

Fürdőszoba antracit színekkel

A termosztátos csaptelep saját, beépített termosztáttal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy a csaptelepen keresztül állítsuk be és szabályozzuk a víz hőmérsékletét. Ilyen csaptelepet általában zuhanyzókhoz, fürdőkádakhoz használnak, de a konyhai mosogatóhoz is ideális megoldás lehet.

A belső termosztát előnye, hogy a víz hőmérsékletének beállítása után a csaptelep a hőmérsékletet meg is tartja, vagyis nem kell zuhanyzás közben folyamatosan szabályoznunk azt. Ez nemcsak kényelmes, de a hőre érzékenyebb bőrű emberek - például gyermekek vagy idősek - számára az egyetlen megoldást jelentheti a kellemes fürdéshez.

Anyagi szempontokat tekintve fontos tudni, hogy maga a termék drágább, mint egy hagyományos csaptelep. Hosszú távon azonban sokkal kifizetődőbb, hiszen jelentősen kisebb a vízveszteség és az energiahasználat is. Pontos számokkal kifejezve körülbelül átlagosan 30-60 másodpercig folyik a víz egy hagyományos csaptelep esetén, mire eléri a kívánt hőmérsékletet. Ennyi idő alatt akár 2-3 liter víz is elfolyik feleslegesen.

Emellett érdemes a környezeti tényezőket is megemlíteni, ugyanis a vízpazarlás és energiafelhasználás szorosan összefügg ezzel a kérdéssel is. Azzal, hogy a termosztátos csaptelep lehetővé teszi a vízhőmérséklet szabályozását és megtartását, jelentősen kevesebb vizet használunk fel a zuhanyzások alkalmával, amely környezeti szempontból fontos. A termék energiahatékonysága is ide sorolható, hiszen a stabil vízhőmérséklet mellett nem kell a rendszernek folyamatosan újramelegítenie vagy lehűtenie a vizet.

A Kazán WebShop kínálatában változatos termosztátos csaptelepek közül válogathatunk, amelyek tervezésénél arra is ügyeltek, hogy a termékek stílusos és formatervezett megjelenést kapjanak. Ennek köszönhetően éppen épülő vagy felújítás, átalakítás alatt álló lakásba is remek választás.