Otthonunk berendezésekor manapság számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a belső tereket tökéletesen, saját ízlésünkhöz és egyéni stílusunkhoz igazítsuk. Mindezt a bútorokon és kiegészítőkön túl, a beltéri ajtók megfelelő kiválasztásával is elősegíthetjük. Bár a legtöbb ember a hagyományos nyíló ajtókat részesíti előnyben, ezek jelentős helyet foglalnak el, ami a modern belsőépítészet szempontjából hátrányos lehet.

Ajtógyár Csillaghegy

Létezik azonban egy igazán egyszerű, kifinomult és rendkívül esztétikus megoldás is: a tapétaajtó.

Hangulatvilágítás ajtó mellett

A tapétaajtóknak számos előnye van: rendkívül helytakarékosak és a térben szinte észrevétlenek maradnak. Tökéletesen belesimulnak a falba, köszönhetően a falba épített tokszerkezetnek, amely kívülről láthatatlan. A beépítéskor csupán egy vékony légrés marad az ajtó és a keret között. A nyitás iránya és módja is rugalmasan alakítható, választhatjuk kifelé vagy befelé nyíló változatban is. Ami azonban a tapétaajtó legnagyobb előnye közé tartozik az magának az ajtólapnak a felülete. A tapétaajtó ajtólapja alapozó festéssel ellátott, az előkészített felület pedig festhető, dekorálható, tapétázható, így tökéletesen igényeinkhez igazítható.
Mint minden beltéri ajtókból, így a tapétaajtókból is különböző megoldások léteznek felhasználhatóság és beépíthetőség függvényében.

Legnépszerűbb tapétaajtó megoldások

1. Univerzális tapétaajtó

Az univerzális tapétaajtók különlegessége, hogy „forgatható nyitásiránnyal” rendelkeznek, nincs külön jobbos vagy balos, kifelé vagy befelé nyíló kivitel, így bármelyik megoldásban is gondolkodunk, ráérünk azt a beszerelés pillanatában eldönteni, így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletesen illeszkedik majd a belső térhez. Az Ajtógyár/Kilincsgyár portfóliójában elérhető Pascal Secret falsíkban záródó tapétaajtó a könnyű felhasználáson túl raktárkészletükből elérhető, így azonnal rendelkezésünkre állhat.

Univerzalis tapétaajtó Ajtógyár

2. Magyar Szabvány méretben elérhető tapétaajtók

Tapétaajtó esetében — mint más beltéri nyílászáró esetében is — választhatjuk a Magyar Szabvány szerint gyártott modelleket. Ilyen az Európában már igen népszerű és csúcsminőségű beltéri ajtókat gyártó Pol-Skone márka Harmony System tapétaajtó családja, amely mindemellett számos további előnnyel is rendelkezik. A tapétaajtóra jellemző a fa keretszerkezetes felépítésű, két oldalon HDF lemezborítással rendelkezdő ajtószárny, a választható nyitásirány, valamint elérhető egyszárnyú vagy kétszárnyű kivitelben is.  Ha MSZ méretben keresel azonnali megoldást, akkor van egy jó hírünk: az Ajtógyár/Kilincsgyár Szentendrei raktárában szintén raktárkészletből elérhető.

Egyedi gyártású tapétaajtó

3. Design tapétaajtók

A design tapétaajtó a tapétaajtók egy új, innovatív megoldása, amely lehetőséget kínál arra, hogy egyedileg kialakítható megjelenésén túl az ajtótokot is dekoratív elemként használhassuk fel. Az Eclisse 40 kollekcióban elérhető modellek különlegessége, hogy az ajtók egyik oldalról tekintve a háromdimenziós ajtó érzetét alkották meg, hiszen a falhoz viszonyított mélységérzet 40 fokos szögben került kialakításra így, ha becsukjuk az ajtót, egy képkerethez hasonló megjelenést látunk. A tapétaajtó másik oldala eközben továbbra is tökéletesen biztosítja a síkban záródást, ezzel a tökéletes diszkréció garantált. A tokok több elegáns színben - grafit, sötét és világos bronz — is választhatóak és több szabvány méretben is megrendelhetőek.

Eclisse ajtó

Egyedi tapétaajtó megoldások

A szabvány kialakításokon túl lehetőségünk van már személyre szabható igények kiszolgálására is. Az Ajtógyár/Kilincsgyár termékkínálatában éppen ezért egyedi lehetőséget kínáló tapétaajtó modellek is szerepelnek, melyek a sajátos méret kialakításukon túl, számos további, műszaki megoldást is elérhetünk.

Hanggátló tapétaajtók

A tapétaajtó esetében nem csupán az esztétikára és a megjelenésre, hanem a hangszigetelésre is léteznek innovatív megoldások. Ez esetben az ajtólap vastagsága némiképp eltér a megszokott értéktől, azonban egy rendkívül masszív és megerősített szerkezet is jellemzi. A rejtett alumíniumtok pedig tökéletesen illeszkedik a modern belső terekhez. A Pol-Skone Harmony Invest vagy Invest Ultra ajtócsalád Magyar Szabvány méretben kiváló lehetőséget kínál szállodaipari, középületi vagy irodaépületben történő felhasználásra.

Famintás tapétaajtó

További személyre szabható műszaki lehetőségek

Az egyedi méretben gyártott ajtóinkhoz például mágneses zártesttel rendelkező BB, PZ, WC zárak vagy pánikzárak is rendelhetők. Bizonyos modellekhez továbbá elektromos zárfogadó is választható, amely ideálisan integrálható beléptető rendszerekhez vagy okosotthonokhoz. Emellett néhány modellnél lehetőség van a falburkolati rendszerekhez való tökéletes illeszkedésre is.

Ahogyan cikkünkben előzetesen is említettük, az egyedi gyártású tapétaajtók extrém méretekben is rendelhetők. Ez azt jelenti, hogy akár mennyezetig érő kialakítást is kérhetünk tokösszekötő nélkül. Ha személyre szabadható megoldásokban gondolkozol, árajánlatkéréssel vagy szakmai segítségnyújtással nyugodtan fordulj az Ajtógyár/Kilincsgyár munkatársaihoz.

Jól látható, hogy az egyedi lehetőségek széles tárháza teljeskörű szabadságot nyújt nekünk az enteriőr kialakításában. Mivel a rejtett ajtó kiválasztásánál fontos figyelembe venni a helyiség nagyságát, funkcióját, a nyitás irányát, az ajtó méretét és a szoba stílusát, ha úgy érezzük, hogy szakmai támogatásra van szükségünk, akár tervezés, felmérés, beépítés vagy kiszállítás esetében, akkor az Ajtógyár/Kilincsgyár szakértői szívesen állnak rendelkezésedre.

Ajtógyár / Kilincsgyár

 Beltéri ajtó és kilincs áruház

www.ajtogyar.hu

Telefon: +36 1 998 8833

Kilincsgyár