Gamer szék

Nemcsak a kínálatban és a raktáron lévő termékek széles választéka miatt mondjuk ezt, hanem azért is, mert olyan kollégáik vannak, akik tényleg jó szaktudással rendelkeznek és az esetek 96,7 %-ában egyedileg ránk, illetve a használóra, a vásárlóra szabva ajánlanak széket, terméket a 13. kerületi Reitter Ferenc utca 8/B. alatt található hatalmas áruházban. Érdemes tehát segítséget kérni tőlük, mert azt is meg szokták mondani, ha valakinek nem javasolnak egy széket. Ritka kincs az ilyen bolt! A mi kedvenc áruházi szakemberünk Császár Gusztávné Margitka, aki mindenről is mindent tud és még a gamer székek sem állnak messze tőle.

Szerinte ez fontos téma, még akkor is, ha nagyon komolyan amellett kardoskodik, velünk együtt, hogy a gyerekeknek, fiataloknak sokkal többet kellene a szabadlevegőn futkározni és kevesebbet a gép előtt tölteni. De, ha már nem ilyen a mai világ, akkor legalább a szék legyen megfelelő, amin a számítógépes játékmániások ülnek!

Gamer szék irodába

Császár Gusztávné áruházvezető szerint valójában a játék- vagy gamer székek a strapabírásról, az ergonómiáról és a testreszabhatóságról szólnak. A legmegfelelőbb forgószék, gamer szék kiválasztásához ugyanis a gerincünket, a testünk jóllétét kell szem előtt tartani. A modern ergonómiai szabványok szerint alkotott gamer szék állítható részegységekkel rendelkezik, amik az egészséges üléshelyzetet támogatják, illetve olyan funkciói vannak, amik elősegítik a mozgást ülő helyzetben. Ezekhez a székekhez általában állítható karfa, jól párnázott ülőfelület, deréktámasz és magas (szárnyas) háttámla tartozik. Mégsem mindegy, hogy kinek lesz a szék és az illetőnek milyen a magassága. Egyénre szabottan kell széket választani!

Hátradönthető gamer szék

Egy jó játékszékben a felhasználók könnyedén változtathatják a pozíciót a kar-, hát-, has- vagy lábizmok bekapcsolásához. Ezek a kis mozdulatok megerőltetés nélkül tartják aktívan az izmokat. Ez serkenti a keringést, erősíti a törzsizmokat és leköti az elmét. Általánosságban elmondható, hogy a játékszékeken olyan tulajdonságokat találhatunk, amilyeneket egy irodai szék esetében nem kaphatunk meg azonos áron.

Kényelmi funkciók gamer székek esetében

De a Székkirálynál figyelmeztetnek, hogy azért érdemes személyesen széket választani, mert egy-egy egyedi dizájn nem passzol mindenkihez. A hátsó ülés és az ülés oldalán található "szárnyak" miatt egyes székek kényelmetlenek lehetnek a széles vállú vagy nagyobb combokkal rendelkező felhasználók számára. Bár a szárnyaknak fontos funkciója van és az acélváz részét képezik, ráadásul vagányan esztétikusak is, mégsem mindig és nem mindenkinek praktikusak. Fontos figyelni a testméretekre!

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni az ergonómia növelése érdekében, a gamerszék súlykorlátozása. Még akkor is fontos ez, ha ezekben a székekben általában fém vázat használnak a szék felépítéséhez, hogy a nehézsúlyúak is kényelmesen ülhessenek rajta, és a szék minden funkcióját kihasználhassák. Mint, amilyen például a hintamechanika. Egyesek viccesen a szék ringató mechanizmusának hívják, ami a hátizmok tehermentesítésére szolgál. Modelltől függően, egyes gamerszékek háttámláját nagyon nagy fokban (180 fokig) hátra lehet dönteni. Ez a mechanizmus egy komoly ergonomikus funkció, amely jelentősen segít csökkenteni a hátfájást, ugyanis tehermentesíti a csigolyaközi porckorongokat, ha nem vagyunk állandóan monoton testtartásban vagy ülő helyzetben. De a mechanizmust a felhasználó súlyához kell igazítani, azaz a háttámla ellenállását úgy kell beállítani, hogy hátradőléskor csak minimális erőt fejtsünk ki. Egy normál vagy akár ergonomikus irodai szék ritkán rendelkezik ezzel a funkcióval. Mostanra már rájöhettünk, hogy a gamer székek legfontosabb előnyei az általuk kínált funkciók számában is rejlik, tulajdonképpen ez befolyásolja részben az árat is.

Otthoni gyerekszobai szék

Végül, elmondhatjuk, hogy a gamer székek jól néznek ki. Hasznosak azok számára is, akik sokat ülnek a számítógép előtt, mivel úgy tervezték őket, hogy élvezetesebbé és pihentetőbbé tegyék az ott és ülve töltött. A fentiek mind olyan okok, amelyek miatt jó ajándék egy gamer szék és érdemes beruházni egy ilyen forgószékbe! Ne kössön kompromisszumot a minőségben, illetve kérjen segítséget a szakértőktől!

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály